Witam wieczorową porą
Grażko 
Twój wrzosiec jest niesamowity, piękny.
Nawet szukałam jakiejś informacji w internecie, czy ktoś ma w ofercie takiego długo kwitnącego, ale na razie nie znalazłam.
Bagienny kwitnie latem, ale nie aż tak długo. Podobnie też inne odmiany. Najczęściej ich kwitnienie trwa 2-3 miesiące.
Ewcia 
może od początku ta część była już uszkodzona.
Grażko 
mamy ten sam problem, dlatego wymyśliłam, że część tych róż posadzę do donic i będą mi zdobiły taras.
Nie sztuka posadzić rośliny, bo miejsce zawsze jakieś jest. Dobrze posadzić tak, by czuły się w tym miejscu dobrze i były odpowiednio wyeksponowane.
Zamawiałam oczywiście Pashminę, i jej do towarzystwa w podróży do mnie jeszcze Chippendale, Pastellę, Gruss an Anhen,
Baronesse, Stephanie Baronin.., Pomponellę, Novalis, Heidi Klum, jakaś biała romantyczna angielka i Bailando. Do tego kupiłam , już w Auchan Avalonkę. Też jeszcze na posadzenie czeka Cornelia i Tuscany. Mam dla nich upatrzone miejsca, ale jeszcze czekam, czy przyjmie się dobrze przesadzany jesienią Abraham Darby. Jeśli nie, to w to miejsce posadzę Cornelię.
Dzidziu 
te ciemierniki o pełnych kwiatach kupowałam kiedyś w Auchan w takiej zwyczajnej torebce.
Trochę musiałam poczekać na kwiatki, ale teraz już z roku na rok wyglądają okazalej.
Pozostałe to były sadzonki w doniczkach. Szkoda tylko, ze niestety, bez nazw odmianowych.
Ale ostatecznie liczą się kwiaty.
Ewcia, 
to super, że masz fajne sadzonki. Chyba jutro powinno być podobnie z pogodą , jak dzisiaj.
Też planuję roboty polne.