Planuję ogród nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Planuję ogród nieśmiało

Post »

Aniu, Imperatę zostawię w spokoju, jak radzisz :D Dzisiaj tylko wyrzuciłam wierzchnią warstwę ziemi, którą była przykryta - jakaś taka z mchem, czy czymś.... Przykryłam to normalną swoją ziemią. Ściągnęłam tylko wierzchnią warstewkę, nie dotknęłam nawet korzeni.

A rośliny na skalniaku.... ;:306 Wiesz, one są zupełnie przypadkowe. Iglaczki mają po prawie 10 lat - jak je sadziłam, były maleńkie i nie miały wyglądu. Potem pan jałowiec zarósł cały skalniak i musiałam go ciąć - tnę je teraz wszystkie przynajmniej dwa razy do roku - dzięki temu tak wyglądają :) Reszta roślinek została posadzona spontanicznie - wsadziłam, co miałam, ot i tyle. Zobaczymy, co z tego wyrośnie ;:173
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Celinko ładnie sobie urządziłaś rabatki .Bardzo fajnie wyglądają iglaki ,które fajnie się wpisały w ogród.Trawy rzeczywiście nie ruszaj ,tylko ją odgrzeb ,ona będzie bardzo ładna . :D
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Ewo, ale ja jej nie zagrzebałam :roll: Po prostu pokruszyłam ziemią - w zamian za to, że zabrałam zmechaconą skorupę :roll:
:) Nie mogę się doczekać, aż sczerwienieje hihihi :;230
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Celinko doczekasz się szybciej niż myślisz ;:oj
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Ewuniu, jesteś kochana, całuję Cię za to wirtualnie hihi ;:196
Bo wiesz, ja kocham czerwienie :) ;:oj

Dzisiaj wsadzałam nagietki między róże - wiem, uparłam się i zawzięłam, ale na szczęście już skończyłam. Moja rabata różana będzie jak łąka ukwiecona, ale może dzięki temu róże będą zdrowsze :wink:
Jutro to uwiecznię na zdjęciu, bo dzisiaj noc w ogrodzie mnie zastała :;230

Rano przed pracą zdążyłam natomiast zrobić zdjęcie mojej rabaty wiosennej - zaczyna się pojawiać coraz więcej kolorów ;:oj

Obrazek

Moje tulipany coś śmiesznie rosną. Najpierw były zielone, potem się rozwinęły, dopiero potem zżółkły, a na końcu zaczęły lekko czerwienieć. Wyglądają zupełnie inaczej niż na ulotce z opakowania ;:306
Obrazek

Czy ktoś widział takiego tulipana? Wygląda raczej jak wiatrak z młyna rodem ;:306
Obrazek
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Rabata wiosenna śliczna jak właścicielka . :lol:
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Ewuniu, co się Tobie na komplementy zebrało? ;:oj :lol: Chyba lubisz calusy ;:196

Śliczne są wiosenne cebulowe kwiaty, tylko szkoda, że tak szybko przekwitają... :|
Dużo słoneczka dla Ciebie ;:173 :D
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Dzięki ,na wiosnę całusy mile widziane :lol:

-- 30 kwi 2013, o 22:43 --

Z resztą to nie komplementy ,ale prawda.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Celinko rabatka wiosenna ładnie Ci zakwitła ; tulipany u Ciebie rzeczywiście jakieś zgrywusy, może dałaś im jakieś procenty do picia i tak sobie szaleją :;230
Widzę ,że pelargonie i aksamitki czekają już w kolejce do kwitnięcia po cebulowych , na pewno będziesz miała kolorową rabatkę aż do jesieni ;:333
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Ewo, ;:196
Beatko, nic im teraz nie dawałam, słowo :roll: Posadziłam je na przekopanej rabacie - jesienią wymieszałam ziemię z kompostem i obornikiem. Może dlatego takie są cudaczne. :;230 Tylko wiesz, wszyscy się pytają, co to za kwiatki ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Celinko w tej cudaczności tkwi ich uroda ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Hej, hej :wit jak tam po święcie pracy? Ja spędziłam je najmilej na świecie, czyli pracując w ogrodzie :) Wyczyściłam rabaty z chwastów, tu i tam posadziłam moje sadzonki jednorocznych roślinek. Wypiłam kawkę w altance, podlałam ogród, ot i dzień przeminął :;230 Zdecydowanie za krótkie to święto pracy :;230

A tu aktualne zdjęcie mojej rabaty różanej - z wsadzonymi już aksamitkami i nagietkami. Są jeszcze czosnki, ale ich nie widać, bo jeszcze nie wykiełkowały ;:306
Obrazek

Aksamitki są w środku rabaty, natomiast nagietki na brzegach. Mam nadzieję, że dzięki temu będzie to miało jakiś wygląd ;:306
Obrazek

Miłego wieczorka dla wszystkich :lol:
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Na pewno połączenie róż aksamitek i nagietków będzie świetnie wyglądało ;:138
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p
Od: 17 kwie 2013, o 16:14

Post »

pięknie pięknie pięknie

w ogródku z teściową robimy porządek, ale oprócz prymulek nie kwitnie jeszcze nic... ale już niedługo będziemy wąchać konwalie.... ;:138
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Teresko, dla romantyka każdy miszmasz kolorów jest piękny :) ;:306 Ja kocham impresjonistów, więc płakać nie będę ;:oj
Kasiu, i ja w tym roku posadziłam konwalie - po raz pierwszy. Coś tez nieśmiało wschodzą i mam nadzieję, że zakwitną w tym roku. ;:138

Dzisiaj cały dzień siedziałam w ogrodzie i nawet deszcz mnie nie odstraszył :twisted: Wysadzałam moje jednoroczne roślinki - zobaczymy czy się przyjmą ;:215 Wysiałam jeszcze spóźnioną lwią paszczę niską oraz ponownie aksamitki i nagietki - myślałam, ze mam tego w nadmiarze, a tu okazało się, że ich brakło. ;:124 :;230
Zrobiłam kompozycje doniczkowe na tarasie i przy różach powtykałam plakietki z nazwami ;:oj Mój mąż twierdzi, że teraz rabata wygląda jak w sklepie ogrodniczym - tam też są białe plakietki z nazwami ;:306
Tradycyjnie nie zdążyłam zrobić zdjęć, bo mnie noc zastała ;:173 Ale jutro nadrobię te zaległości. :uszy
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”