Na prawdę!!!Jagusia pisze:PrzemkuMyślę, że w tym temacie da się coś zrobić
Ogrodowo-Nieogrodowo -jak zwykle u Jagusi [2013]
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowo-Nieogrodowo -jak zwykle u Jagusi [2013]
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przepraszam, źle zrozumiałaś moje słowa 
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Jaguś cudowne fotki kotków wierzbowych ,pracowite pszczółki niesamowicie piękne
Sangwiwaria bajeczna i jagodowiec też

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jagusiu
Witam
Pięknie i kolorowo U Ciebie
Sangwinarie - cudne , obie
Jagodowiec też śliczny
Ależ Ty masz nowości
Miłego weekendu życzę
Pięknie i kolorowo U Ciebie
Ależ Ty masz nowości
Miłego weekendu życzę
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Jagusiu , mam tę kokoryczkę , nie za bardzo rozrasta się. Ma wysokie łodygi , ładnie wybarwiona i rośnie w cieniu w sąsiedztwie języczki , ma mokro .Twoja jak widzę w słońcu.
Dzisiaj zimno , może póżniej ociepli się.
Dzisiaj zimno , może póżniej ociepli się.
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tadzio pierwszomajowo pogodę podaje, wcale mi się zatem wstawać nie chce.
Też mieliście nocne burze?
Ciemiężycą, Jagusiu się zachwycałam w zeszłym roku na górskich polanach i wg tablic była tam pod ochroną... skąd ja masz? Można gdzieś kupić?
Też mieliście nocne burze?
Ciemiężycą, Jagusiu się zachwycałam w zeszłym roku na górskich polanach i wg tablic była tam pod ochroną... skąd ja masz? Można gdzieś kupić?
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
-
tade k

Ewcia , to Ty jeszcze ''pod baldachimem''
Burzy nie było, teraz sucho , ale posępna pogoda .
Mają szkółkarze licencje na rośliny chronione. Widziałem to u mnie , ale z konwalią skojarzyłem. To mój wróg od kilku lat.
Podobieństwo zniechęciło mnie do kupna. 
Mają szkółkarze licencje na rośliny chronione. Widziałem to u mnie , ale z konwalią skojarzyłem. To mój wróg od kilku lat.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagusiu piękne masz roślinki lubię do Ciebie zaglądać .Groszek wiosenny też mi się podoba więc sobie go sprawiłam .Wiele masz roślinek ,które chętnie widziałabym u siebie . 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Paulinko 
dziękuje w imieniu babci. Cieszę się e ci się u nas podoba.
Przemku
może bym i była, ale musze wiedzieć gdzie wysłać. Rozejrzyj sie, może coś ci jeszcze wpadnie w oko "przy okazji" i podaj namiary na pw.
Marysiu
Dobrze Cię zrozumiałam, tylko czasem zamiast rozglądać się po sklepach to warto rozejrzeć się po znajomych ogrodach... ja jakoś zawsze znajdę dobra duszyczkę, która z chęcią się ze mną podzieli. Np., moim wielki marzeniem było hostowisko - ale takie naprawdę duże.... a tymczasem fundusze marne... a hosty drogie i w dodatku jak się kupuje taniej to maleńkie sadzonki. I wystarczyło opowiedzieć na forum o swoim marzeniu
Odzew przeszedł moje oczekiwania i jestem wszystkim darczyńcom przeogromnie wdzięczna. W rok czasu powstało moje upragnione hostowisko:

Romciu
Cieszę się, że mogę się odwdzięczyć za twoje dobre serducho
Teresko
Tobie również dużo słonka w dzień i deszczu w nocy
. U mnie wczoraj kilka razy burze przeszły, deszcz padał intensywnie, błyskało się a dzisiaj pochmurno. Za to dzisiaj mogłam popracować na skarpie, bo wcześniej było strasznie sucho, ziemia zbrylona, spękana....
Tadziku
taaaaa nie rozrasta się.... zobaczysz za parę lat... rozłogami pod ziemią rozrasta się ogromnie. Co prawda jest to łatwe do opanowania ale czasem przerośnie tam gdzie nie potrzeba
Ewuś
Właśnie mi wczoraj poburzowało.
Ciemiężycę dostałam od znajomej pani dzialkowiczki. Mam jeszcze od niej dostać tę czarną. Ona podobno do cienia jest... ale u mnie w słońcu tez ładnie rosła... zobaczymy jak w tym roku. I zobaczymy jak będzie przyrastać... ma też nasiona ale podobno siewki nie kwitną przez kilka lat...
Ewo-Rozalko
Witam w naszym ogródku. Moja lista chciejstw jest z roku na rok dłuższa... zamiast się zmniejszać to roślin na niej przybywa... ziemi nie... koszmar...

jeszcze został sam przód.... mam już koncept ale potrzeba na to czasu, żeby można było zabrać dechę...więc póki co będzie jak jest:

i z drugiej strony:

w tym korzeniu posadziłam żagwin...

w mojej wyobraźni już wylewa się z tego koryta....

mam nadzieję że jak się wszystko rozrośnie to będzie wyglądało tak jak to sobie umyśłiłam....

co o tym myślicie? a może jakieś sugestie macie... czy porady... również krytykę przyjmę z godnością i pokorą
dziękuje w imieniu babci. Cieszę się e ci się u nas podoba.
Przemku
może bym i była, ale musze wiedzieć gdzie wysłać. Rozejrzyj sie, może coś ci jeszcze wpadnie w oko "przy okazji" i podaj namiary na pw.
Marysiu
Dobrze Cię zrozumiałam, tylko czasem zamiast rozglądać się po sklepach to warto rozejrzeć się po znajomych ogrodach... ja jakoś zawsze znajdę dobra duszyczkę, która z chęcią się ze mną podzieli. Np., moim wielki marzeniem było hostowisko - ale takie naprawdę duże.... a tymczasem fundusze marne... a hosty drogie i w dodatku jak się kupuje taniej to maleńkie sadzonki. I wystarczyło opowiedzieć na forum o swoim marzeniu
Romciu
Cieszę się, że mogę się odwdzięczyć za twoje dobre serducho
Teresko
Tobie również dużo słonka w dzień i deszczu w nocy
Tadziku
taaaaa nie rozrasta się.... zobaczysz za parę lat... rozłogami pod ziemią rozrasta się ogromnie. Co prawda jest to łatwe do opanowania ale czasem przerośnie tam gdzie nie potrzeba
Ewuś
Właśnie mi wczoraj poburzowało.
Ciemiężycę dostałam od znajomej pani dzialkowiczki. Mam jeszcze od niej dostać tę czarną. Ona podobno do cienia jest... ale u mnie w słońcu tez ładnie rosła... zobaczymy jak w tym roku. I zobaczymy jak będzie przyrastać... ma też nasiona ale podobno siewki nie kwitną przez kilka lat...
Ewo-Rozalko
Witam w naszym ogródku. Moja lista chciejstw jest z roku na rok dłuższa... zamiast się zmniejszać to roślin na niej przybywa... ziemi nie... koszmar...
w tym korzeniu posadziłam żagwin...
w mojej wyobraźni już wylewa się z tego koryta....
mam nadzieję że jak się wszystko rozrośnie to będzie wyglądało tak jak to sobie umyśłiłam....
co o tym myślicie? a może jakieś sugestie macie... czy porady... również krytykę przyjmę z godnością i pokorą
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Jagusia ależ wypicowałaś pięknie skarpę. Żagwin powinien sobie poradzić z tym korytkiem i szybko je zarosnąć chociaż moje jakoś nie mkną tak szybko ale różnicę od zeszłego roku już widać. Hostowisko cudowne. Dla dobrej duszyczki to i dary się znajdą.
-
tade k

Jaguś , Cię nie będę krytykował
Sugestia PW.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jagusiu
Ale pięknie ta skarpa wygląda
Host to rzeczywiście masz dużo i jak ślicznie się razem prezentują
Korzenie - super
Miłego wypoczynku
Korzenie - super
Miłego wypoczynku
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
JAGUSIU.......do wylewającego się korytka mogę Tojeść rozełaną podarować...... ladnie zadarnia skarpy ......
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Witaj Jagusiu. Ja od Comci.
Zdjęcie, które ukazuje się po kliknięciu w Twój wątek i otwierające go mnie ujęło:). Sangwinaria cuda! Gdyby nie była podpisana chwaliłabym je jako przylaszczki:).
No i hostowisko
. Pozdrawiam
Zdjęcie, które ukazuje się po kliknięciu w Twój wątek i otwierające go mnie ujęło:). Sangwinaria cuda! Gdyby nie była podpisana chwaliłabym je jako przylaszczki:).
No i hostowisko
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Nie będę oryginalna,ale ta sangwinaria pełna,to cudo..i jak długo Ci kwitnie.Pozostałe roslinki też odwdzięczają się za opiekę.Magnolia dobrze,ze pokazała chociaż 1 kwiat.Moja biała ma z 5 lat i ponad 3 m wzrostu i nic...