Stachs dziękuję

przekażę złotej rączce tj. mężowi bo to jego robota

Dzięki też za radę i powiem Ci, że o poliwęglanie myślałam i kto wie, czy na kolejny sezon właśnie nim nie okryję konstrukcji (folia już się poprzedzierała na kantach). Tylko jeszcze zastanawiam się, czy dać ten komorowy czy taką płytę falistą (jest bardziej przezroczysta - mam na tarasie i dobrze przepuszcza światło). A może nawet nie falistą w ofercie gdzieś znajdę, czego teraz nie robią? Z tego co wiem to jest jeszcze taka gruba pleksa jak szyba, tylko pewne portfel nieźle naruszy haha. Wszystko trzeba jeszcze sprawdzić i podliczyć. Zobaczę i najpierw to na forum poczytam i podejrzę, bo na pewno gdzieś jest i ktoś już pisał
Limonkaa, a po co mi trzymanie ciepła? Podejrzewam, że tu raczej chodzi o 'inne' światło niż o trzymanie ciepłą przez poliwęglan. Poza tym jest pewnie droższy (jeszcze nie sprawdzałam).
Latem i tak trzeba nieźle wietrzyć folię, a nie zatrzymywać ciepło. Już teraz w dzień trzeba otwierać, by rozsad pomidorów w kubkach nie ugotować, bo temperatura dochodzi powyżej 40 stopni.