Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Koniecznie!!! Ja jeszcze widziałabym tańce pod parasolem glicyniowym ;:306 A fanfarę mogę zagrać TRUTUTUTU ;:306
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, będą i tańce, a jakże! Przy Twoim akompaniamencie :tan
Wstępnie umawiamy się za ....2 tygodnie? Może wstrzeli się w weekend 13-14 maja :D
To kto jeszcze dołączy na wisteria-party? :heja :heja :heja
Kruszynko, witam i zapraszam kolejną wielkopolankę :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, aż się wierzyć nie chce, widząc tę burzę kolorów, że jeszcze trzy tygodnie temu, gdy byłam u Ewki było tak szaro, ponuro i buro. Piękna paleta barw, czytałam, że znów nowe różyczki przypadkiem Ci wpadły ;:306, brawo dla wisterii ;:63 . Wysadziłam w niedzielę, za Twoim przykładem lobelię do gruntu, ale tylko część z obawy przed przymrozkami, ale kusi mnie żeby już wszystko pomału wynieść z domu, niby przymrozków nie ma już być, ale czy można wierzyć?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu życzę zdrowia, bo musisz szybko wyzdrowieć , żeby podziwiać roślinki kwitnące w ogrodzie. Wszystko przepięknie kwitnie ;:63
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Kasiu, poszłam specjalnie do magnolii, żeby wyczytać na etykiecie, jaką kupiłam. Chciałam wyjść przez garaż, w garażu zobaczyłam opryskiwacz, opryskałam roślinki obok niego, uświadomiłam sobie, że warto by spryskać hoye na górze, poszłam na górę, opryskałam, podlałam kwiaty na górze i wróciłam do komputera uświadamiając sobie po co chciałam wyjść przed dom :;230 To już ten Niemiec mnie chyba atakuje :oops: Wybacz, na temat magnolii odpowiem jutro :D I chyba w dodatku ślepnąć zaczynam, bo nie dojrzałam na zdjęciach glicynii ;:204 A co do słonecznika... Mieszkając w bloku zawsze wysiewałam małego Pacino do doniczek, w tym roku stwierdziłam - co się będę bawić w wysiewy, wysieję sobie od razu w kwietniu za płot do gruntu. Tak też zrobiłam. Niestety słonecznika chyba nie będzie - po tygodniu nic nie wschodzi, a w kilku miejscach znalazłam łupinki (dla ptaków chyba nawet o tej porze roku są smakowe) :evil:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko, nieźle się uśmiałam z Twojej relacji rozpoznawczej w sprawie magnolii :;230 Ja też tak mam! Wychodzę z sekatorem żeby obciąć konkretną różę, obczajoną podczas obchodu, po czym zaczynam plewić, bo tu chwaścik, tam chwaścik, a po chwili zaczynam bezwiednie planować zmiany na rabacie...i zapominam o bożym świecie. Już 3 razy robiłam podejście do tej biduli ;:131 A co do słonecznika, ptaszki trzeba dokarmiać, o każdej porze roku :lol:
Marysiu, dziękuję! Z tyloma życzeniami zdrowia jutro musi być poprawa ;-))
Ilonko, codziennie przybywa kolorów i kwitnących roślin, a każdy pączek cieszy jak ten pierwszy! Ja posadziłam już wszystkie parapetowce, niech się dzieje wola nieba! I tak wyjeżdżam, więc w domu nie miałby kto tego pilnować.
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

No dobra, cofnęłam się o stronę i już wiem, że te szyszeczki to glicyniowe ;:173 Uprasza się o podpisywanie zdjęć dla początkujących :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mandragora pisze:(...)I chyba w dodatku ślepnąć zaczynam, bo nie dojrzałam na zdjęciach glicynii ;:204 (...)
hahahaha, faktycznie ciężko ją dojrzeć :lol:
Jak zakwitnie to będzie bardziej rozpoznawalna :D Zaraz będzie errata :uszy
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Zdrówka! I miłego wyjazdu...Portugalia, to rozumiem, a nie jakieś tam tropiki :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Powojnik celowo posadzony "na mijankę"-pierwsze kwitnienie w maju, kiedy róży jeszcze nie widać, drugie w sierpniu, kiedy już przekwitnie. Tym sposobem będę miała zawsze coś kolorowego przy wejściu do domu :D Zresztą te niebieskie kwiatki bedą dobrze wyglądać i z czerwonymi różami :D Ostatnia żywa glicynia wyczochrana przez Hamleta poszła w dobre ręce :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Kasik, pisałaś o szałwi omączonej. Czy ją już wysadziłaś :?: Moja od kilku dni na zewnątrz się hartuje.
Czy ją się uszczykuje :?: Mam pierwszy raz, a doświadczenia zero ;:223
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu nie miałam pojęcia, że masz takie wspaniałe łany tulipanów.... wygląda to bajecznie ;:oj Jest u Ciebie niesamowicie kolorowo , uwielbiam takie bogactwo roślin :D Taras marzenie....... te wielkie gliniane donice ;:oj
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, nic tak nie poprawia z rana humoru jak bajeczne zdjęcia z Twojego ogrodu ;:196 ;:215 W zeszłym roku miałam słonecznika samosiejka, a skąd się wziął????...pojęcia nie mam :D. Jak tam Twój enkiant dzwonkowaty, widziałam, że się zazielenił, a czy ma pączki? Mój ma ich sporo, pochowane między listeczkami :heja. Jeszcze moment i będzie dzwonił ;:306. Nie wiem, czy widziałaś na żywo tą roślinkę, obsypana jest mnóstwem mini dzwoneczków, ale jednocześnie nie rzucających się nachalnie w oczy-przynajmniej na małym krzaczku. Ciekawa jestem jak u Ciebie będzie rósł, bo mój jakoś nie jest wyrywny. Mam go trzeci rok, a przyrost jest bardzo niewielki ;:185
Miłego wtorku :wit, od środy do piątku pędzikiem zleci ;:113
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, ale będziesz miala kwiatuszków na glicynii. ;:oj Ja już przestalam się łudzić, że zachwyci mnie choć jednym kwiatkiem, za to będę miała trzy na piwonii drzewiastej. :D Skopiowalam od Ciebie szpaler lawendy, zobaczymy jak to będzie wyglądać, no tak mnie u Ciebie zachwycał, że musiałam. :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu jak zdrówko? Mnie chyba bierze coś....kicham i kicham ;:124
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”