Jako, ze jestem dziś przejazdem w Krk zrobiłam trochę zdjęć. Niestety nie zabrałam aparatu, więc posiłkowałam się jedynie telefonem a trzeba zaznaczyć, że mój archaiczny model nie jest raczej do tego celu przeznaczony

Rozkwitły dwa pierwsze pączki białaska

Większość falków idzie ładnie w korzonki, przedłuża obecne, wypuszcza nowe. Każdy niemal wypuszcza także nowy listek i przedłużenia pędów kwitnących jak i tych, które do tej pory nie przejawiały aktywności ;)

Żółtek, który początkowo miał ładny cytrynowo-zielony kolor teraz jest bardzo blady :/ Niezbyt mi się to podoba, ale kupiłam go ze względu na ładne chorągiewki przy pędach oraz basal keiki, które niedawno oddzieliłam od rośliny matecznej, bo listki jej zaczęły gorzej wyglądać. poza tym miała problemy z zakwitnięciem, pączki otwierały się jeszcze zupełnie zielone po czym opadały, prawidłowo rozwinął się tylko ten jeden. Uznałam, ze może basal keiki ja tak osłabia. Zostawiłam je jednak posadzone razem, ale każda karmi się już "na własną rekę" ;) Keiki wypuszcza dwa młode korzonki i coś jakby pędzik, ale póki co stoi w miejscu.. Nie wiem czy coś z niego będzie bo ma brązowawą końcówkę, tak jakby był zalany przy moczeniu

Burrageara Nelly Isler ma dwa młode przyrosty. Jeden miała już w dniu zakupu, ale cały czas stoi w miejscu

Przepraszam za jakość zdjęć ale ciężko bez aparatu :/
Pozdrawiam