Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnieszko, czy sasanki są długowieczne?Tzn. Nigdy nie zamierają?
W ubiegłym roku, jesienią złapała u mnie rdzę na wszystkich liściach, musiałam je wyciąć do ziemii i w tym toku kępy wydają mi się mniej okazałe. Kwitną, ale jedne kępy sporo mniejsze od innych mimo, że warunki takie same (szpaler przy tarasie).
Ps. Pytałam u mnie, ale zapytam też tutaj - wybierasz się na lubelskie targi ogrodnicze 18-19 maja? :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu do mnie wreszcie dziś przyszedł deszcz.... pada cały dzień....cudownie.... teraz to się pięknie zazieleni ;:oj

Grażynko szczerze namawiam na więcej 8-) to przepiękne kwiaty :D

Zosiu strasznie to miłe co piszesz, bardzo się cieszę, że tak odbierasz mój ogródek , dziękuję ;:196

Maryniu u mnie kiepska, piaszczysta gleba, a one w takiej czują się najlepiej, więc ładnie rosną.....

Ewuniu u mnie sobota była suchutka i piękna, ale dziś już pada od samego rana , calutki dzień.Bardzo się cieszę, bo sucho było już bardzo..... teraz wszystko pięknie się zazieleni..... chociaż już jest bajkowo na ogródku..... mnóstwo kolorków....i tak zielono :D

Aguś dziękuję kochana, bardzo się cieszę, że podoba Ci się.... widziałam że goryczka ma pąki, ma już 4 rok i bardzo słabo kwitła do tej pory, cieszę się, że teraz wreszcie będzie piękny niebieściutki bukiet :tan

Aniu no tak, to prawda...... nawet w mojej okolicy zalane całe łąki.... do tej pory stoi woda bardzo wysoko, a kilometr dalej - u mnie- sucho niesamowicie.... ale dziś już pada caluteńki dzień od rana... wreszcie roślinki napiją się do woli :D

Aniu 11 wczoraj u mnie było suchutko i słonecznie, ale dziś wreszcie przyszedł deszcz i pada cały dzień..... to bardzo korzystne dla roślinek :D W piątek podlewałam ponad 2 godziny a i tak nie podlałam wszystkiego.... bardzo było już sucho....

Małgosiu faktycznie urody nie można mu odmówić :D
U mnie też jeszcze nie wszystkie sasanki zakwitły....część jeszcze w pąkach.... ale to już lada dzień ....

Boniu ta różowa faktycznie jest przepiękna....i ma ogromne kwiaty.... takich jeszcze nigdy nie widziałam :D
Na skalniaczku znów zaczyna pokazywać się zielsko..... ledwo skończyłam plewić i znów trzeba zaczynać od nowa.... ale taka właśnie jest wiosna....wszystko rwie się do życia.....a szczególnie chwasty .....
Miło mi bardzo, że widoczki podobają Ci się i serdecznie zapraszam ;:196

Grażynko papageno to te strzępiaste, poszarpane sasaneczki. Na poprzednich fotkach pokazywałam taką różowiutką...są bardzo ciekawe ...
Liliowce i ja uwielbiam.... wielki wpływ na tę moją miłość miałaś Ty ;:196 Wcześniej nie miałam pojęcia, że jest taki ogrom przepięknych odmian....

Jacku cieszę się, że pojawiał Ci się bielutka sasaneczka, ja niestety takiej nie mam..... mam jaśniutko różową, ale jest bardzo marna.... Teraz czekam na rozkwitnięcie kilku nowych siewek.... jestem bardzo ciekawa, bo 2 z nich mają jaśniutkie pąki....zobaczymy co z nich wyrośnie 8-)

Dorotko oj tak..... sasanki w każdej fazie są przepiękne :D

Danusiu niestety często tak bywa z zakupami roślinek, okazują się zupełnie czymś innym niż się spodziewamy ..... jeśli masz ochotę pobawić się w wysiewy, to chętnie wyślę Ci nasionka..... na pewno będą różne kolorki :D
Również bardzo Cię pozdrawiam ;:196

Kasiu niestety sasanki należą do krótkowiecznych bylinek..... są piękne przez kilka lat a później zamierają.... Ja je odmładzam po prostu rozsadzając..... po podziale kępy znów pięknie rosną przez kilka lat.... Wspaniale również wychodzą wysiewane, ale tu już jest loteria z kolorami :D
Na targi niestety nie jadę :(
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguniu myślisz ,że dałabym radę ;:218 Ja jestem antytalent w dziedzinie siewów ;:131
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu pewnie, że dałabyś radę ;:196 Wysiewasz w jakiś kącik w ogródku i tyle 8-) :lol:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

A to prosto w ziemię ;:131 Jak będziesz miała za dużo to chętnie skorzystam z propozycji :lol: Tylko co chcesz w zamian ,bo nie chcę tak jak z irysami ;:131
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

;:3 Sasanka na Twoich zdjęciach to istna królowa! ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu kochana naprawdę nie myśl o tym, ja nie chcę nic w zamian, a nasionka bardzo, bardzo chętnie Ci wyślę ;:196

Przemku bardzo się cieszę, że podoba Ci się :D Ja obok sasanek nie potrafię przejść z aparatem obojętnie :roll: ..... to jedne z najbardziej wdzięcznych modelek :D

Dzis wreszcie dotarł do mnie deszcz.... było już bardzo, bardzo sucho..... roślinki wreszcie napiją sie do syta :D W ogrodzie coraz piękniej, coraz bardziej kolorowo :D Dziś kilka deszczowych fotek :D

Coraz więcej tulipanków zakwita :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zlane deszczem prymulki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozkwitają drzewa i krzewy..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Widzę, że kwiatki pierwiosnków ciężkie od wody. Moje niektóre wprost pokładły się i całe ubłocone. Ale cieszę się, że deszcz dotarł do Ciebie, bo bardzo go potrzebowałaś.
Przepiękne zdjecie kwiatów wiśni chyba :!:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, widze, że u ciebie też padało. Deszcz już był u mnie potrzebny :wink:
Tulipany śliczne a pierwiosnki ile mają kwiatów ;:oj
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

U nie tez dziś padało i było tak zimno że siedziałam cału dziń w domu.Dopiero wieczorem kiedy witr ucichł wyszłam zrobić kilka zdjęc i przekopałam zadołowane maliny.Ale dobrze że popadało.Kwiatki się napiły, a ja odpoczęłam odrobinkę.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agness a kiedy dzielisz kępy sasanek? Po przekwitnięciu czy po zbiorze nasionek? Ja swoich i tak jeszcze nie będę dzielić bo to zeszłoroczne sadzonki ale sobie zanotuję, bo potem mi umknie. Cała moja wiedza w zeszycie ;:333
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, przyłączam się do pytania April, moje chyba wymagają podziału, bo są jakby mniejsze w tym roku (rosną u mnie 3 lata) :roll: Siewki rozdaję, ale chyba zacznę przesadzać do szpalerku ;-))
Czytałam, że nie lubię wykopywania i przesadzania, dlatego nie ruszałam kęp, ale chyba będę musiała...będę wdzięczna za wskazówki ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

piękne tulipany skąpane w deszczu , ogród ożywiły różne barwy i kolory... wreszcie wiosna !!!
Pozdrawiam Zenek
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, przepiękny kolorek tego tulipana, uwielbiam taki.

Dziękuję że go pokazałaś, oby jak najdłużej kwitły ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I coraz piękniej nam się robi,uwielbiam jak kwitną drzewa,tak to pięknie i wyjatkowo wyglada,prawda :?:
I migdałek lubie,on ma taki słodki,cukierkowy kolorek :)
I kaledoskop tulipanowy zaczyna się ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”