U mnie coś tam się ruszyło ,ale takich dorodnych to nie widać

Ta hybryda... Czy to tylko moje wrażenie, ze te dwa mniejsze pąki (na dole i po środku) przekształcają się w odrosty lub odrosty w pąki?
Wszystko się zgadza. To pozostałości pąków zeszłego roku, tegoroczne są wyżej.moritius napisał(a):
Ta hybryda... Czy to tylko moje wrażenie, ze te dwa mniejsze pąki (na dole i po środku) przekształcają się w odrosty lub odrosty w pąki?
hoja sp. Tam Dao.sokolica napisał(a):
cóż to za hoja się zbiera? Fungii, Tam dao?
Czytałam w innym wątku, chyba u Mateusza, o przesadzaniu... Po jakim czasie należy rośliny przesadzić? Ile są w stanie wytrzymać w niezmienionym substracie? U mnie niektóre rosną w jednej doniczce i niezmienionym podłożu nawet 4 lataAle jeszcze się mieszczą. Przesadzałam tylko takie, które szybko urosły i się nie mieściły w swoich domkach. Nie przesadzałam jeszcze dla samej wymiany substratu. To źle?
Mam sporo różnych roślin. Są i ceropegie. Było więcej, zostało 3 najłatwiejsze gatunki do utrzymania bez specjalnych zabiegów.Myszoskoczek napisał(a):
czy masz w swojej hodowli ceropegię?
Dziękuję.abaddon1986 napisał(a):
Posiadasz jeden z najbardziej ukwieconych wątków na forumCzekamy na zdjęcia kwiatów
![]()
Krzyżówki Epiphyllum i innych rodzajów (jeśli wierzyć pewnym źródłom to nawet z np L. aurea.)raflezja pisze:Czy epikaktusy to są dawne epifylla?