Jadzia, po drugiej stronie ulicy też zrzucił. Nie wiem czy jeszcze coś zostało, bo wozili taczkami. Mnie przywiózł same kuleczki, a tam jest taki ze słomą. Podjedź, to zobaczysz.
Posadziłam pod siatką minę, 3 clematisy i mam zamiar posadzić kobeę. Wystarczy! Majka, wczoraj byłam nieżywa. Wysiadłam psychicznie i fizycznie. Dziś jak panowie poszli i zamknęłam za nimi bramkę dusza śpiewała. Cudnie kwitną tulipany "M.Kaczyńska"To te żółte, wysokie. Pod domem wszystkie żółte i olbrzymy. A kupowałam z trzech skrzynek z różnymi kolorami. Trochę jestem zawiedziona. Jutro zrobię fotkę rabaty przed domem.
Jakie u Ciebie nagromadzenie wiosennych kwiatów! Czy one rosną na ścieżce? Bo wydawało mi się, że wokół oczka można było chodzić, właśnie tam, gdzie widzę teraz kwiaty ...
Izuś, ścieżka jak była, tak jest. Rosną wokół oczka gęsto posadzone. Jak przekwitną będzie brzydko, bo co ja tam posadzę, jak tam cebula przy cebuli czekam na kitnięcie poduch floksów wokół oczka. To będzie widok. Cudnie jest!!!
Tosiuprzebojowa jesteś ale czasami tak trzeba bo inaczej nic się nie wskóra a ludzie zachowują się jakby nas nie widzieli . Efekt widać ale mam nadzieję,że nie odbije się to na zdrowiu bo to robota dla chłopa i to silnego.
O jakich kuleczkach piszesz ?
Ewuś, dopięłam swego. Posadziłam tam minę i 2 powojniki w tym, Jacmani. Pięknie będzie. Dziś sąsiadka znów przytachała jakieś iglaki. Iglaki nie lubią kuleczek, więc się u mnie nie będą odżywiać. Krysiu, kuleczki to złotko od koników - kucyków Super nawóz i nie "pachnie" Dziś wywiozłam ostatni wór śmieci. Teraz wszystko na kompościk Piknie mam!!!
Tosiu napracowałas się jak koń robiacy te kuleczki U nas konia to ja już dłuuuugo nie widziałam, chodziłabym za nim aby co pozbierać . Faktycznie tyle cebulowych pięknie kwitnie
No i proszę....Polak potrafi......jak chce.
Tosiu bardzo ładnie masz już przed blokiem.
Gdyby wszyscy chcieli jak Ty popracować, to mielibyśmy w miastach jak w raju.
Ewuś na TRZY!!!! Chałupa prawie 100 m kw i 2 koty!!! Oj, ale już na działeczce mam porobione. Mam super sąsiada, który kocha kwiaty i jeszcze sąsiadka się dołożyła. Ja zrobiłam początek i teraz cieszę oko. Sąsiad stwierdził, że mamy ładniej przed domem jak ja w ogródku. No..... może i tak!!! Dziś posadził parę krzaczków ligustru i forsycję przed naszym domem. Zdobyczne
Ogłaszam, że nasze chlewiki z okresu słusznie minionego będą rozwalane koniec czerwca, początek lipca!!!! Wtedy to się zapracuję na śmierć!!!! Ale bardzo się cieszę
Tosiu no ale miałam do nadrobienia, ledwo wszystko przeczytałam i fotorelację ze spotkania obejrzałam pracy przy karczowaniu Ci nie zazdroszczę ale teraz będzie przynajmniej raj na ziemi działkowej..... tyle pola odzyskanego
Tulipany śliczniutkie i cała reszta a majtkowy urzeka ja nadal sprzątam ale do wystawy się wyrobię