Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Witaj Małgosiu, no to zakupy się udały, ja też jak idę do marketu to zamiast iść kupić to co potrzebuję to najpierw lecę na kwiaty a potem kombinuję czy mi kasy wystarczy na zakupy , jak mi nie starczy i mój M. pyta dlaczego czegoś tam nie kupiłam to odpowiadam z miną aniołka że po prostu nie było ;:112

miłego weekendu kochana i do poniedziałku - tak tego miesiąca i tego roku :wit ;:196
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu, szkoda roślinek, które zmarzły, dlatego ja trzymam jeszcze wszystko w domu, chociaż u nas przymrozków w nocy póki co nie ma, poczekam chyba do zimnej "Zochy" z wystawieniem na stałe. Teraz w weekend i jak będzie ten długi w przyszłym tygodniu powystawiam na zewnątrz, ale jakby co to wniosę z powrotem. Zakupy udane, faktycznie nie wszystko warto siać, jeśli sadzonki można kupić w takiej cenie, ale u nas raczej trudno zdobyć coś taniej, więc satysfakcja tym większa, ze z własnego siewu. Pokażesz Gosiu zdjęcie cleome w zbliżeniu, ciekawa jestem jakie duże te Twoje sadzonki, mi w końcu wzeszły po powtórnym wysianiu, nawet ładnie rosną, ale mam je po raz pierwszy, więc jestem ciekawa co i jak. Co rośnie w tych wysokich szarych, nie wiem jak to nazwać donicach/wiadrach i gdzie takie wąskie zdobyłaś? Ja wczoraj"ogłosiłam" w pracy, że jeśli komuś coś zbytecznego poniewiera się w piwnicy to przygarnę :oops: i mam dzisiaj dodatkowo jeden koszyczek, (który już odnowiłam) i kamionkowy dzbanuszek (słodkie cudeńko), jutro zasadzę roślinki :heja
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Obrazek

Jolu,chyba na swoje utrapienie sadzę taką ilość doniczek,ale mam nadzieję,że nie przekroczę magicznej liczby 100 z ubiegłego sezonu.
Gosiu,ja bym najchetniej na sobotę niedziele zyczyła sobie deszczu,bo nie bardzo chce mi się stać z wężem i lać na trawę,która usycha.
Ilonko,mnie marzył juz sie porządek jako taki w domu,trudno,płakac nie będę.Zdjecie kleome zrobię po powrocie z miasta.Zaraz lecę na rynek zobaczyć czy mają juz begonie trąbkowe.Sadzonka jest bardzo mała,nie chciałam jej przesadzać juz do doniczek,więc zdecydowałam sie na taki eksperyment.Zobaczymy co wyjdzie,mam nadzieje,ze chociaz jedną sadzonke bedę miała.
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

:wit Małgoś. Widzę, że jesteś w swoim ogródkowym żywiole ;:138 U nas też już widać wiosnę ;:108 To daje takiego pozytywnego kopa. Miłego dzionka ;:196
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,może los kiedys powiedzie mnie w twoje strony to naocznie będe mogła podziwiac twoje królestwo.

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, miłego dnia ;:3 Uwielbiam piąteczki i perspektywę siedzenia w ogrodzie od rana ;:63
Ja już zaczynam się pozbywać doniczek i co wytrzymalsze wysadzam do gruntu...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,ja niepracująca i u mnie każdy dzień jednakowy.Oby nie było przymrozków,bo potracimy rosliny zupełnie przez ten pospiech.Zal mi tych straconych begonii,bo tyle pracy włozyłam,ale trudno,za gapowe sie płaci.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

U nas na rynku jest tyle roslin,ze mozna dostać oczopląsu,ale begonii moich nie było,w ogóle nie stał facet,który je miał w ubiegłym roku.Zostawiłam jeden stojak specjalnie dla nich ,gorzej jak nie dostanę.Dalii miniaturowych jest taki wybór,że trudno przejść obojętnie.W kwiaciarni widziałam przecudną begonię,wracałam dwa razy po nią,ale rozum wziął góre,nie wiem na jak długo.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak wyglada większość moich begonii w opłakanym stanie,nie wiem czy odbudują się.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Małgoś, koniecznie musisz mnie odwiedzić będąc w okolicy Torunia. Nad begoniami nie płacz. Daj im tylko trochę czasu a odżyją i odwdzięczą ci się pięknym kwieciem ;:108.
Mam do ciebie pytanko: twój berberys to golden ring czy coronita? Szukam takiego bo idealnie pasowałby mi do ciemnego cyprysa.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Biedne te begonie.
Jakie to czasem wkurzające, gdy coś pada nie wiadomo z jakiego powodu. Wszystko ma. Ziemia, podlane, nawóz, światło... a żyć nie chce :oops:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Gosiu u mnie też wszystko mdleje bez wody, lilie stanęły w miejscu a w wannie juz połowa wybrana :cry:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu mam nadzieję, że już masz ogród podlany deszczówką u mnie mży i chłodniej więc robi się zielono, a rośliny się nawilżą :D
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Gośka u mnie padało w nocy,a teraz pochmurno i strasznie zimno :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Małgosiu mnie zaciekawiły te wiadra na werandzie czy to jakieś specjalne, bo juz kiedyś oglądałam podobne .Szkoda begonii a może przedobrzyłaś z nawozem ,ale przecież nie pierwszy raz je uprawiasz
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Kasiu,nie wiem o którym berberysie mówisz,bo mam ich sporo,pokaż o które zdjęcie ci chodzi?Nad begoniami płakać nie będę,bo nie są jedynymi kwiatami w moim ogrodzie,ale serce boli,że nie odwdzięczają się za tyle pracy i troski.Wczoraj było już dosyć zimno i wszystkie z tarasu przeniosłam do domu,bo koleusy nie mają szansy ukorzenić się w nich.Dopóki pogoda trochę się nie wyklaruje posiedzą w domu.

Obrazek

Obrazek

Wandziu,mam nadzieje,że begonie namyślą się i pokażą jeszcze swoje piękno,tym bardziej,że sporo z nich ma już ładne pąki kwiatowe.
Ewa,ja podlewałam całą działkę,a na drugi dzień ładnie popadało,ale to i tak mało deszczu.
Marysiu,trochę popadało,ale tak jakby ksiądz kropidłem pokropił.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”