Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Witaj Aguś, u Ciebie widzę, że ostatnie szlify przed delektowaniem się błogim spokojem. U mnie wojna ze wszytkich stron, ogród rozkopany, dom rozkuty, masakra jakaś. Do końca maja na pewno ze wszystkim się nie wyrobię. Kompozycje zarówno w skrzynich jak i w donicach pierwsza klasa. Przytoczony dialog z M rozbroił mnie wczoraj dokumentnie. Kocham, kiedy mój M próbuje mi czasem wytłumaczyć o którą roślinę mu chodzi. Zakupy z Kordusa zakopane, przynajmniej tyle. Jutro biorę się za skrzynki, bo rośliny od tygodnia już stoją i się proszą.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dziękuję, za odpowiedzi i podpowiedzi :) Faktycznie to obiecująco wygląda! Czy to jest olej transparentny czy barwiący?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus wieczornik :wit widze, ze robota Was kocha :wink: U mnie wczoraj bylo pieknie 26 stopni a dzisiaj 11 ... normalnie szok termiczny przezylam.
Olek pierwsza klasa pasuje do tej okraglej donicy ;:108
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21

Post »

magenta pisze:Dziękuję, za odpowiedzi i podpowiedzi :) Faktycznie to obiecująco wygląda! Czy to jest olej transparentny czy barwiący?
To jest sadolin barwiacy palisander. Przy czym nie jest kryjący, rysunek pozostaje widoczny. Jest to olej do tarasow i mebli ogrodowych a nie lakiero-bejca.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

My też używany sadolinu Palisandra, mój PanM taki wybrał i bardzo mi się spodobał ten kolor. Potwierdzam więc, że kolor mebli jest super.
Aguniu, doniczkowe kompozycje na medal. Mnie dziś udało się kupić czarną surfinię, Patrykprzydzielił ją tacie. Moja jest czerwona (ciemno-różowa)pelargonia, a on dla siebie zażyczył sobie pomarańczowego kwiatka. Będzie się to kolorystycznie gryźć, ale co poradzę? Co byś pomarańczowego doradziła? Cłość wypełnię białą bakopą, żeby trochę te kolorystyczne zgrzyty złagodzić. Pozostaje pytanie: co pomarańczowego, oprócz aksamitki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

No jasne, bratki! :;230
Mebelki wyglądają pierwsza klasa ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Tak myślałam, że jest koloryzujący, ja mam starwaxa olej do mebli, bez koloru. Dlatego zastanawiam się nad odnawiaczem... bo kolor poprawia. ;:131 Chyba pozostawię decyzję mojemu M.
Bo mnie od myślenia w końcu głowa rozboli....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Meble jak nowe :D Trzeba się trochę nadrapać, ale efekt doskonały.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Mnie najbardziej podobają się na etapie po szlifowaniu a przed malowaniem.
Trzeba było nie dodawać sobie roboty. :;230
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Agnieszko, kompozycje doniczkowe pierwsza klasa. Uwielbiam połączenie traw i żurawek ;:167
Rozmowa z PanemM rozbawiła mnie bardzo, widać, że jesteście dobraną parą i fajnie Wam sie razem żyje!!!
Mebelki wyglądają jak nowe ;:oj
Miłej niedzieli!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Kompozycje doniczkowe piękne ;:108 a odnawianie mebelku pierwsza klasa ;:215
Ja też właśnie z tego powodu wybrałam płotek drewniany a nie kuty metalowy ,drzewo jest wdzięczne w obróbce i co kilka lat mogę zmienić sobie kolor bez większego nakładu finansowego
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry wszystkim w niedzielny poranek... pada, ale jest tak soczyście zielono, że oczy bolą - na takie widoki czekałam i w końcu się doczekałam. Sara na kolanach, kawa w dłoni, FO przed oczami, M. jeszcze śpi ;-) Fajny poranek.

Ula, cieszę się, że się podoba to, co tworzymy sobie z PanemM :)
Masz rację, drewno to wdzieczny materiał w obróbce i przy niewielkim nakładzie finansowym długo moze nam służyć...
Biegnę zaraz do Ciebie!
Reniu, dziękuję za odwiedziny i sympatyczny wpis :) Miłej niedzieli!
Comciu, meble na etapie po szlifowaniu mają swój urok... tyle, że drewno to jakiś egzotyk i nawet po oleju bezbarwnym wyciąga się kolor... taki efekt a la dąb bielony można uzyskać, ale na innym gatunku - też piękny, przyznaję!
Ewcia, robota z drapaniem żmudna, ale kto powiedział że będzie łatwo... mieliśmy dziś kończyć, ale pada, więc nici z pracy... Mam to i owo jeszcze do posadzenia, trochę do posprzątania, więc liczę, że po południu się przejaśni.
Kasiu, o ile pamiętam, Twoje meble to też egzotyk, także nawet bezbarwny olej wyciągnie z nich kolor... niech M. decyduje :) Ja jestem z tego palisandru bardzo zadowolona.
Robaczku, i wszystko jasne ;-) Cieszę się, że udało nam się już częściowo odnowić meble... teraz pozostanie tylko wymiana parasola, bo stary jest już kompletnie zdezelowany... Ty masz taki na pałąku-wysięgniku?
Marzenko, dzięki za komentarz w sprawie koloru mebli i potwierdzenie koloru :)
Czarna surfinia jest nieziemska - marzę o takiej! Jeśli z pomarańczem ją połączysz, to będzie wyglądało cudownie, do tego będzie pasować ciepły fiolet... pomarańczowe masz Million Bells, a fioletowe surfinie albo heliotrop czy werbenę. Pelargonię posadziłabym jednak osobno, bo faktycznie będzie się gryźć, do niej biała bakopa i będzie super. Co sądzisz?
PanieM, dzięki za aktywność w wątku i w ogrodzie! ;:167
Julek, dzień doberek! Ano widzisz, robota nas kocha, a raczej ja nie potrafię usiedzieć w miejscu i ciągle widzę co jest jeszcze do zrobienia... np. domek ogrodnika jest do pomalowania, ale nie wiem czy starczy nam nań siły... może w środku sezonu się za to zabierzemy. U nas dziś pada i tylko 9st, więc podobnie jak było u Ciebie wczoraj. Za to wszystko się w oczach zieleni... :)
Bogna, trudno powiedzieć czy to ostatnie szlify... na pewno odwalając codziennie kawałek roboty, zbliżamy się do upragnionego końca. Cieszę się, że u Ciebie też robota wre... rób wszystko powoli, swoim tempem, to nie wyścigi... Buziaki!
MaGorzatko, dzięki! :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko jestem po dwóch dniach nieobecności rozmowę Słońca z Księżycem wysłuchałam :;230
Donice obsadzone ślicznie (ja stale się boję przymrozku :shock: ) . Brawo Panie M renowacja profesjonalna! krzesła i meble jak nowe ;:63 ;:63
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ja jestem przed odnawianiem mebli ...ale Ci zazdroszczę ;:131 Po renowacji wyglądają fantastycznie ;:180
Miałam zwykłe sosnowe deski i po 6 latach pod gołym niebem mimo zabezpieczeń 'umarły' Teraz myślę właśnie o drewnie egzotycznym ;:108
Doniczkowe kompozycje bardzo moje ;:167 Zapakuj proszę adres podaje na PV :wink: Cudnie...chyba troszkę skopiuję ;:224
Miłej niedzieli i całego weekendu ;:196
marzenia się spełniają! Dana
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Aga, czytałam, czytałam i doczytałam. Imponujące zmiany. Kiedy były jeszcze w fazie planowania próbowałam je sobie wyobrazić.
Rzeczywistość przerosła wszelkie wyobrażenia. ;:138
Ex-rabata wstydu teraz bardzo elegancka. Z liliami będzie magicznie.
Ta duża donica przy wejściu jakby stworzona dla Olka. Jak dla mnie Olek w tym miejscu to strzał w 10. No on po prostu musiał tam być. Miałaś dziewczyno natchnienie!!! ;:63
Nutkaj świetny. Dostojny i piękny. Wygląda jak strażnik siedliska.
Rozumiem , że jest zamiast planowanego klonu. Jeśli tak , to zdecydowanie lepszy efekt. Nieakceptowalną (obecnie) porą roku, przyprószony białym niewymownym będzię także cud-miód.
Twoj PanM to świetny facet, i do pogaduszek, i do roboty. ;:215

PS.Aga zapytaj może w Kordusie co oni na to ale wydaje mi się, że powinnaś go ustabilizować. I to chyba odciągami bo palik dla takiego olbrzyma to mało. Latem potrafi dobrze dmuchnąc podczas burzy. U mnie tak kiedyś w lipcu położyło omoriki.
PPS.Pisząc powyższe miałam na myśli Nutkaja a nie PanaM. ;:131 Przepraszam.
Pozdrawiam
Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”