Ogródek Bogusi (bogusia177) -/ cz. 2-2008r./
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu-dobrze zrobiłaś,że zaraz wsadziłaś.Jeśli będziemy mieć długie lato,to ci jeszcze zakwitną,może nie w całej krasie ale jednak.Nawet jak nie będą miały kwiatu w tym roku to na pewno będą cię cieszyć na przyszły.Lilie nie lubią zastoin wodnych.Jak ci już wyjdą z ziemi zrób fotkę
A które kupiłaś?
A które kupiłaś?
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hanko konkretnie kupiłam 10 cebulek każda inna kiełki miały wielkości 2 -3 cm ,bardzo się cieszę że wyrosną i myślę ,że zostawia się je na zimę w ogrodzie ,aha jeszcze kupiłam jedną lilię bardzo wysoką nie znam w ogóle nazw bo Ci powiem ,że nie bardzo sympatyczni byli sprzedawcy i ludzi tłok ,może dlatego tak wszystko było, byle by sprzedać -no i jedną mniejszą już z pączkami ,to też pokażę jak zakwitną,może rozszyfrujesz :P
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Najpierw oplułam monitor rżąć ze śmiechu
a potem zaczęłam jęczeć z zachwytu (nad liliami). Dobrze , że M w pracy hihihi, bo by pomyslał, ze sfiksowałam
Bogusiu, piękne zdjęcia.

Bogusiu, piękne zdjęcia.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Hanka 1
Bogusiu
Myślę,że jak sadziłaś to "kiełki"koloru zielonego zostawiłaś już na wierzchu nie w ziemi.Żadnych lilii nie wykopuje się na zimę.Ja jak późną jesienią ścinam czy wyrywam przekwitłe kwiaty/astry,chryzantemy i inne,które sadzę między liliami/zostawiam je na rabatach do wiosny.Jest to takie jakby okrycie cebulowych
Będę czekać na fotki.Nie znam przecież wszystkich nazw,ale nie chwaląc się znam dużo to może rozszyfrujemy.
Natomiast jeśli chodzi o róże to rozpoznaje dwie spośród ponad 50 moich róż.Szopen i Kronenburg ten ostatni dzięki Hance 55
Myślę,że jak sadziłaś to "kiełki"koloru zielonego zostawiłaś już na wierzchu nie w ziemi.Żadnych lilii nie wykopuje się na zimę.Ja jak późną jesienią ścinam czy wyrywam przekwitłe kwiaty/astry,chryzantemy i inne,które sadzę między liliami/zostawiam je na rabatach do wiosny.Jest to takie jakby okrycie cebulowych
Będę czekać na fotki.Nie znam przecież wszystkich nazw,ale nie chwaląc się znam dużo to może rozszyfrujemy.
Natomiast jeśli chodzi o róże to rozpoznaje dwie spośród ponad 50 moich róż.Szopen i Kronenburg ten ostatni dzięki Hance 55
- bogusia177
- bogusia177
- bogusia177
Agnieszko a jakie lilie ,byłam zachwycona nimi ,,myślałam że tylko panie bawią się w kwiaty ,ale pod słyszałam panów jak wymieniali się wrażeniami ,najprawdopodobniej ,,produkcją ,,nowej odmiany lilii ,a w ogóle to interes na kwiatach można zrobić ,że hej .Jak pytałam o ceny liliowców to pan mi powiedział ,że kształtują się u niego od 3 zł do 150 zł za jedną sadzoneczkęempuza pisze:Najpierw oplułam monitor rżąć ze śmiechu![]()
![]()
a potem zaczęłam jęczeć z zachwytu (nad liliami). Dobrze , że M w pracy hihihi, bo by pomyslał, ze sfiksowałam
![]()
Bogusiu, piękne zdjęcia.

- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Miło Cie widzieć Bogusiu i to z jakim chłopakiem przy boku!
Ale Ci zazdroszczę tego oglądania. Wcale się nie dziwię, że córka musiała Cię powstrzymywać. Ale ja też skorzystam na Twoim pobycie na tej wystawie, szczególnie na zdjęciach z pięknymi kompozycjami roślinnymi. W sobotę mamy odpust parafialny i zobowiązałam się udekorować kościół kwiatami, myślę, że pozwolisz zaczerpnąć z Twoich zdjęć trochę pomysłów?

Ale Ci zazdroszczę tego oglądania. Wcale się nie dziwię, że córka musiała Cię powstrzymywać. Ale ja też skorzystam na Twoim pobycie na tej wystawie, szczególnie na zdjęciach z pięknymi kompozycjami roślinnymi. W sobotę mamy odpust parafialny i zobowiązałam się udekorować kościół kwiatami, myślę, że pozwolisz zaczerpnąć z Twoich zdjęć trochę pomysłów?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- bogusia177
kryska pisze:Miło Cie widzieć Bogusiu i to z jakim chłopakiem przy boku!![]()
Krysiu--chłopak to jeden z 5 wnuków też wybierał z babcią kwiatki ,nic bez niego

- bogusia177
Hanuś witaj przy niedzieli Ty to masz dobrze bo gary wyciągasz tylko jak się zjadą a ja ciągle w dużych gotujęHanka 1 pisze: Bogusiu
Ja tylko na chwilę,powiedzieć dzień dobry.Dziś do mnie zjeżdżają wnuki na wakacje,więc wyciągnęłam większe gary,obiad się pyrkocze.placek piecze a ja łapię chwilę oddechu,
Wnuczka masz bombowego,chyba w takim wieku jak mój Łukasz 9 lat

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Lilie
Witaj Bogusiu ja też byłam na wystawie lili ale tylko chwilę bo mojemu M się śpieszyło do sklepu z butami bo chciał sobie kupić buty i mnie poganiał, ale zdążyłam kupić sobie liliowca podobno ładny czerwony,ciekawe czy będzie taki czerwony jak pokazywał facet na fodce.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Boguśka no witej - ale z Ciebie szwarno dziołcha a i kawaler niczego sobie.
Wystawa była jak widać piykno ino jeszcze sie nie pochwoliłaś co sobie kupiłaś do zegródki.
Myśla, że sam ino gibko to naprawisz i pokożesz co mosz.
Lilije sóm piykne, ale ta dziołcha na piyrszej fotce jeszcze piykniejszo.

Myślałach, że uż nic nie dodóm, ale Ci powiym - ty stringi chyba sobie zafunduja bo tak mi sie podobajóm i jeszcze ku tymu oszczyndza na kwiotki.

Wystawa była jak widać piykno ino jeszcze sie nie pochwoliłaś co sobie kupiłaś do zegródki.
Myśla, że sam ino gibko to naprawisz i pokożesz co mosz.
Lilije sóm piykne, ale ta dziołcha na piyrszej fotce jeszcze piykniejszo.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Hanka 1
Bogusiu ja mam trzech wnuków same chłopaki.Mieszkają wszyscy już oddzielnie,ale nie daleko,więc prawie na każdą niedzielę mam kogoś.A powiem ci coś-pięć lat mieszkali u mnie a teraz zostaliśmy sami z M w chałupie wielkiej,że można zginąć i wydaje mi się,że ja jestem zwierzęciem stadnym i chętnie bym cały czas te duże gary mogła gotować.Dobrze chociaż,że jeszcze pracuję zawodowo i nie mam czasu prawie na nic ,bo spokoju bardzo szybko można mieć dość a mój M cały tydzień naprawia to co wnuki zepsują i tak od niedzieli do niedzieli