Ogródek Bogusi (bogusia177) -/ cz. 2-2008r./

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu-dobrze zrobiłaś,że zaraz wsadziłaś.Jeśli będziemy mieć długie lato,to ci jeszcze zakwitną,może nie w całej krasie ale jednak.Nawet jak nie będą miały kwiatu w tym roku to na pewno będą cię cieszyć na przyszły.Lilie nie lubią zastoin wodnych.Jak ci już wyjdą z ziemi zrób fotkę
A które kupiłaś?
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hanko konkretnie kupiłam 10 cebulek każda inna kiełki miały wielkości 2 -3 cm ,bardzo się cieszę że wyrosną i myślę ,że zostawia się je na zimę w ogrodzie ,aha jeszcze kupiłam jedną lilię bardzo wysoką nie znam w ogóle nazw bo Ci powiem ,że nie bardzo sympatyczni byli sprzedawcy i ludzi tłok ,może dlatego tak wszystko było, byle by sprzedać -no i jedną mniejszą już z pączkami ,to też pokażę jak zakwitną,może rozszyfrujesz :P
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Najpierw oplułam monitor rżąć ze śmiechu :;230 :;230 :;230 a potem zaczęłam jęczeć z zachwytu (nad liliami). Dobrze , że M w pracy hihihi, bo by pomyslał, ze sfiksowałam :wink:
Bogusiu, piękne zdjęcia.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

;:214 ;:214 ;:214
A ja nie mogłam pojechać. :cry:
Boguś, a co jeszcze kupiłaś ?
Jakieś ciekawostki były ?
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu
Myślę,że jak sadziłaś to "kiełki"koloru zielonego zostawiłaś już na wierzchu nie w ziemi.Żadnych lilii nie wykopuje się na zimę.Ja jak późną jesienią ścinam czy wyrywam przekwitłe kwiaty/astry,chryzantemy i inne,które sadzę między liliami/zostawiam je na rabatach do wiosny.Jest to takie jakby okrycie cebulowych
Będę czekać na fotki.Nie znam przecież wszystkich nazw,ale nie chwaląc się znam dużo to może rozszyfrujemy.
Natomiast jeśli chodzi o róże to rozpoznaje dwie spośród ponad 50 moich róż.Szopen i Kronenburg ten ostatni dzięki Hance 55
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi ,było masa skalniaków przeróżnych ,pięknych ,ale ja byłam z córką która mnie ciągle pilnowała i poganiała ,inaczej jutro bym musiała iść przed jakiś kościół i nogę zakopać w piasek ,,żeby mi do czapki datki dawali bo do garnka bym nie miała co włożyć .Kupiłam jeszcze 3 liliowce -ładne ;:109
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

empuza pisze:Najpierw oplułam monitor rżąć ze śmiechu :;230 :;230 :;230 a potem zaczęłam jęczeć z zachwytu (nad liliami). Dobrze , że M w pracy hihihi, bo by pomyslał, ze sfiksowałam :wink:
Bogusiu, piękne zdjęcia.
Agnieszko a jakie lilie ,byłam zachwycona nimi ,,myślałam że tylko panie bawią się w kwiaty ,ale pod słyszałam panów jak wymieniali się wrażeniami ,najprawdopodobniej ,,produkcją ,,nowej odmiany lilii ,a w ogóle to interes na kwiatach można zrobić ,że hej .Jak pytałam o ceny liliowców to pan mi powiedział ,że kształtują się u niego od 3 zł do 150 zł za jedną sadzoneczkę ;:111 ;:154
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Miło Cie widzieć Bogusiu i to z jakim chłopakiem przy boku! :wit
Ale Ci zazdroszczę tego oglądania. Wcale się nie dziwię, że córka musiała Cię powstrzymywać. Ale ja też skorzystam na Twoim pobycie na tej wystawie, szczególnie na zdjęciach z pięknymi kompozycjami roślinnymi. W sobotę mamy odpust parafialny i zobowiązałam się udekorować kościół kwiatami, myślę, że pozwolisz zaczerpnąć z Twoich zdjęć trochę pomysłów?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu

Ja tylko na chwilę,powiedzieć dzień dobry.Dziś do mnie zjeżdżają wnuki na wakacje,więc wyciągnęłam większe gary,obiad się pyrkocze.placek piecze a ja łapię chwilę oddechu,
Wnuczka masz bombowego,chyba w takim wieku jak mój Łukasz 9 lat
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kryska pisze:Miło Cie widzieć Bogusiu i to z jakim chłopakiem przy boku! :wit
Ale Ci zazdroszczę tego oglądania. Wcale się nie dziwię, że córka musiała Cię powstrzymywać. Ale ja też skorzystam na Twoim pobycie na tej wystawie, szczególnie na zdjęciach z pięknymi kompozycjami roślinnymi. W sobotę mamy odpust parafialny i zobowiązałam się udekorować kościół kwiatami, myślę, że pozwolisz zaczerpnąć z Twoich zdjęć trochę pomysłów?

Krysiu--chłopak to jeden z 5 wnuków też wybierał z babcią kwiatki ,nic bez niego :lol: Krysieńko ,a odwalaj z kompozycji ,jak do kościoła to tym bardziej ,--na chwałę BożąObrazek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hanka 1 pisze: Bogusiu

Ja tylko na chwilę,powiedzieć dzień dobry.Dziś do mnie zjeżdżają wnuki na wakacje,więc wyciągnęłam większe gary,obiad się pyrkocze.placek piecze a ja łapię chwilę oddechu,
Wnuczka masz bombowego,chyba w takim wieku jak mój Łukasz 9 lat
Hanuś witaj przy niedzieli Ty to masz dobrze bo gary wyciągasz tylko jak się zjadą a ja ciągle w dużych gotuję ;:109 ale Ty jesteś gospodarna i obiad i ciasto wnuczki nie będą chciały od takiej babci wyjechać .Moje wnuki mają 8 ,7, ..2--je 6 i półtora roku wszystkich jest 5 a z tego 4 przy mnie
Obrazek
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Lilie

Post »

Witaj Bogusiu ja też byłam na wystawie lili ale tylko chwilę bo mojemu M się śpieszyło do sklepu z butami bo chciał sobie kupić buty i mnie poganiał, ale zdążyłam kupić sobie liliowca podobno ładny czerwony,ciekawe czy będzie taki czerwony jak pokazywał facet na fodce.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Boguśka no witej - ale z Ciebie szwarno dziołcha a i kawaler niczego sobie.
Wystawa była jak widać piykno ino jeszcze sie nie pochwoliłaś co sobie kupiłaś do zegródki.
Myśla, że sam ino gibko to naprawisz i pokożesz co mosz.
Lilije sóm piykne, ale ta dziołcha na piyrszej fotce jeszcze piykniejszo. :wink: :lol:
:;230 Myślałach, że uż nic nie dodóm, ale Ci powiym - ty stringi chyba sobie zafunduja bo tak mi sie podobajóm i jeszcze ku tymu oszczyndza na kwiotki. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu ja mam trzech wnuków same chłopaki.Mieszkają wszyscy już oddzielnie,ale nie daleko,więc prawie na każdą niedzielę mam kogoś.A powiem ci coś-pięć lat mieszkali u mnie a teraz zostaliśmy sami z M w chałupie wielkiej,że można zginąć i wydaje mi się,że ja jestem zwierzęciem stadnym i chętnie bym cały czas te duże gary mogła gotować.Dobrze chociaż,że jeszcze pracuję zawodowo i nie mam czasu prawie na nic ,bo spokoju bardzo szybko można mieć dość a mój M cały tydzień naprawia to co wnuki zepsują i tak od niedzieli do niedzieli
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”