Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
Cudna psina...wysmyraj za uszkiem 

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, za którym? Tym stricte kundlowym, czy tym, które udaje ucho prawdziwego ONka, tylko mu nie wychodzi? 

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Za tym stricte kudłatym...i jak go tu nie tulić 
-- Pt 26 kwi 2013 13:31 --

-- Pt 26 kwi 2013 13:31 --

Witaj! Dawno mnie tu nie było a widoczki masz sielskie anielskie. Cudne zwierzaki, mam szczególną słabość do tych czarnych. No ale nie o tym miało być. Bardzo ładnie zaaranżowany kącik ten ze stoliczkami, kamyczkami i doniczkami. Trzymaj się tego a będzie przepięknie. Z perspektywy czasu wiem, że samo dochodzenie do marzeń też jest cudowne a rośliny szybko rosną.Pozdrawiam M
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Bardzo lubię front twojego domku ze żwirkową rabatą. Kompozycje w gliniakach bardzo udane
. 

Magda obydwa piesiory sa niesamowite
a te w moim guscie koloru plaskie kamienie sa naprawde fantastyczne
Pozytywnie zazdroszcze.

Pozytywnie zazdroszcze.

Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Variegata, sprzedaz lawendy rozpoczeta, zapraszam
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Madzia,co porabiasz? Ja siedzę w domciu,bo na dworze okropnie zimno 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja tez siedze w chalupce, bo zimno sie nieprzyjemnie zrobilo
moze to i dobrze, bo troche odpoczynku czlek moze zazyc bez wyrzutow sumienia 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kosiarka do zagłaskania
Gdyby nie M to ja chyba bym schronisko założyła
No uwielbiam te kudłacze..

Gdyby nie M to ja chyba bym schronisko założyła

piękne psice
obie do zjedzenia 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
U kogoś kudłate taki miłe i fajne na zdjęciach. Moje jak mnie czasem w nerwią, to... Ale co tam, kudłate przy domu na wsi musza być.
Czekam na fotki obsadzonych donic
, tych co to M po nie wysłałaś
Czekam na fotki obsadzonych donic

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madzia, jak tam Twoja lawenda? Przycięta i startuje? U mnie już powoli się zieleni choć nie na wszystkich krzaczkach 

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga
Monifd od dzieciństwa mam słabość do misiowatych psów i te moje dwie kundlice to spełnienie tych marzeń
Bardzo dziękuję, że mnie wspierasz i masz rację, satysfakcja po tworzeniu czegoś od podstaw jet ukoronowaniem wcześniejszych trudów.
Iwonka, dzięki
Mam nadzieje, że resztę działki też uda się stworzyć tak łatwo jak taras żwirowy
Januszu, te kamienie to skarby z okolicznych pól
moni_j30 pw
Lucy, weekend faktycznie był zimny. Ogrzewanie w chałupie włączyłam nawet. Jak u Ciebie? Lecę zobaczyć co na działeczce Ci kwitnie
Jule, niby tak, ale z drugiej strony żal tak siedzieć. Nie wytrzymałam i przygotowałam rabatę ziołową. Nawet lepiej, że było chłodno, bo i tak zasapałam się straszliwie. Nawet nie chcę myśleć jak wyglądałabym przy wyższej temperaturze
No i mam już donice na tarasie
Jola, Ania, psice faktycznie urocze i bardzo milutkie z nich pluszaki
Marzka, psy, koty, dzieci i mężowie- zawsze znajdą sposób żeby wkurzyć
Donice kupione, ale puste, bo czasu zabrakło.
Kasiu, lawenda wygląda jakby wcale zimy nie było. Część przycięłam a części nie ruszałam żeby porównać w sezonie. Widziałam zdjęcia z Twojego ogrodu
Podgrzewanego, to pewne
Weekend był dość pracowity. Przygotowałam rabatę pod zioła i warzywa, łatwo nie było, ale już jest. Musiałam wygrabić z rabaty 7x4 m pozostałości po oborniku, słomę oraz śmieci. Na szczęście było chłodno i poszło bez omdlenia a przy mojej kondycji to naprawdę sukces
Kupiłam donice z kratkami na taras
Nie są to takie ciężkie skrzynie jak zakładałam pierwotnie, ale te, które kupiłam też są niezłe.
Delikatniejsze niż planowane, ale biorąc pod uwagę fakt, że sąsiad nie próżnował w weekend i w sposób perfidnie skuteczny zepsuł mi cały widok na pradolinę Wisły, który miałam siedząc na tarasie to ich zakup nastąpił w ostatniej chwili, sami zobaczcie:

Muszę szybciutko po tamtej stronie kratek posadzić róże pienne żeby zasłonić wątpliwej urody widoki a w skrzyneczkach porobić kompozycje.W sobotę napełniłam donice ziemią i tak stoją, czekając na wypełnienie roślinami. Pelargonie od Adriana odebrałam w piątek od Ilonki a w sobotę pojechały do babuni na "podchuchanie" i wrócą do mnie po 15 maja, jak już będą mogły zamieszkać na zewnątrz. Tymczasem w donicach pustki bo koncepcja różana jakoś mi do tych skrzynek nie pasuje
Pelargonie u babci, czyli będę musiała skrzynki obsadzić inaczej niż pierwotnie zakładałam, bo nie wytrzymam z pustymi tak długo Czerwonym kółkiem zaznaczyłam miejsce przyszłej różanki. Proszę uruchomić wyobraźnię, bo zdjęcia są drastyczne bardzo

Po szoku spowodowanym powyższymi zdjęciami wkleję coś miłego dla oka

Monifd od dzieciństwa mam słabość do misiowatych psów i te moje dwie kundlice to spełnienie tych marzeń

Iwonka, dzięki

Januszu, te kamienie to skarby z okolicznych pól

moni_j30 pw

Lucy, weekend faktycznie był zimny. Ogrzewanie w chałupie włączyłam nawet. Jak u Ciebie? Lecę zobaczyć co na działeczce Ci kwitnie

Jule, niby tak, ale z drugiej strony żal tak siedzieć. Nie wytrzymałam i przygotowałam rabatę ziołową. Nawet lepiej, że było chłodno, bo i tak zasapałam się straszliwie. Nawet nie chcę myśleć jak wyglądałabym przy wyższej temperaturze

Jola, Ania, psice faktycznie urocze i bardzo milutkie z nich pluszaki

Marzka, psy, koty, dzieci i mężowie- zawsze znajdą sposób żeby wkurzyć

Kasiu, lawenda wygląda jakby wcale zimy nie było. Część przycięłam a części nie ruszałam żeby porównać w sezonie. Widziałam zdjęcia z Twojego ogrodu

Weekend był dość pracowity. Przygotowałam rabatę pod zioła i warzywa, łatwo nie było, ale już jest. Musiałam wygrabić z rabaty 7x4 m pozostałości po oborniku, słomę oraz śmieci. Na szczęście było chłodno i poszło bez omdlenia a przy mojej kondycji to naprawdę sukces

Kupiłam donice z kratkami na taras

Nie są to takie ciężkie skrzynie jak zakładałam pierwotnie, ale te, które kupiłam też są niezłe.
Delikatniejsze niż planowane, ale biorąc pod uwagę fakt, że sąsiad nie próżnował w weekend i w sposób perfidnie skuteczny zepsuł mi cały widok na pradolinę Wisły, który miałam siedząc na tarasie to ich zakup nastąpił w ostatniej chwili, sami zobaczcie:

Muszę szybciutko po tamtej stronie kratek posadzić róże pienne żeby zasłonić wątpliwej urody widoki a w skrzyneczkach porobić kompozycje.W sobotę napełniłam donice ziemią i tak stoją, czekając na wypełnienie roślinami. Pelargonie od Adriana odebrałam w piątek od Ilonki a w sobotę pojechały do babuni na "podchuchanie" i wrócą do mnie po 15 maja, jak już będą mogły zamieszkać na zewnątrz. Tymczasem w donicach pustki bo koncepcja różana jakoś mi do tych skrzynek nie pasuje

Po szoku spowodowanym powyższymi zdjęciami wkleję coś miłego dla oka

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Madziu widok u sąsiada nie jest taki zły ...wierz mi, wiem co mówię
Moje sąsiedztwo jest zdecydowanie gorsze i ani płaczem ani krzykiem ...no nie ma bata na tego mojego sąsiada
Ustąpiłam
Wiosenne fotki bajeczne ...uwielbiam jak świat budzi się do życia i wraz z nim ja ...biorę się za znaczniki
Różanka w idealnym miejscu do podziwiania piękności
Buziaki!!

Wiosenne fotki bajeczne ...uwielbiam jak świat budzi się do życia i wraz z nim ja ...biorę się za znaczniki

Różanka w idealnym miejscu do podziwiania piękności

Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana