Danusia Mój ogród cz.3
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Danusia Mój ogród cz.3
Iwonko , czekaj cierpliwie . Będzie dobrze.
Marysiu , ja część opakowań używam do przechowywania różnych rzeczy , np muliny , zostało mi tego całe stosy z czasów haftowania , żal wyrzucić , co jakiś czas przydaje się to i tamto . Kącik towarzyski cały czas w trakcie modernizacji . Dziś M skończył jedną ławkę , ja ją już pomalowałam . Dwie czekają na renowacje i jeszcze 3 skrzynki drewniane staną obok .
Całą konstrukcje zaczęłam malować drewnochronem z dodatkiem pokostu lnianego . Mam nadzieję że do majówki damy radę kącik skończyć .
Posadziłam Clematisy " The Vagabond " i chyba Mme Julua Correvon " chyba bo nie jestem pewna czy ktoś nie zamienił etykiety .
Teraz żałuje bo przyszły do LM powojniki z cytrynowymi listkami i granatowym kwiatem , zapomniałam odmiany , jutro będę w sklepie to zastanowię się nad zakupem i chociaż nazwę odmiany zapiszę sobie.
Marysiu , ja część opakowań używam do przechowywania różnych rzeczy , np muliny , zostało mi tego całe stosy z czasów haftowania , żal wyrzucić , co jakiś czas przydaje się to i tamto . Kącik towarzyski cały czas w trakcie modernizacji . Dziś M skończył jedną ławkę , ja ją już pomalowałam . Dwie czekają na renowacje i jeszcze 3 skrzynki drewniane staną obok .
Całą konstrukcje zaczęłam malować drewnochronem z dodatkiem pokostu lnianego . Mam nadzieję że do majówki damy radę kącik skończyć .
Posadziłam Clematisy " The Vagabond " i chyba Mme Julua Correvon " chyba bo nie jestem pewna czy ktoś nie zamienił etykiety .
Teraz żałuje bo przyszły do LM powojniki z cytrynowymi listkami i granatowym kwiatem , zapomniałam odmiany , jutro będę w sklepie to zastanowię się nad zakupem i chociaż nazwę odmiany zapiszę sobie.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super fajny kącik sobie robisz ,bo w ogrodzie nie tylko powinno się pracować,ale i odpoczywać ,no w końcu zasługujemy na to no nie 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widziałam te clematisy, ciekawie wyglądają
, zastanawiam się nad zakupem, bo nie wiem gdzie posadzić 

- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Taca mój mąż już swoje pomidorki wyniósł pod folie trzyma je tam w inspekcie szklarniowym pod folia a ja chce swoje wysiać i trzymać w tej torbie tak jak ty zrobiłaś od samego początku je tam trzymałaś?
- Tacca
- Kontakt:
Elu, przytulny kącik to podstawa. Ja uwielbiam pić poranną kawę w ogrodzie i wieczorem posiedzieć z sąsiadami i z eMem .
Miło że nie zapominasz o mnie , ja teraz w pracy mam urwanie głowy , wracam nieziemsko zmęczona i prace w ogrodzie trzeba wykonać . Zaglądam do zaprzyjaźnionych wątków ale nie mam siły pisać .
Iwonko ja też się nad nim zastanawiam , podejmę decyzję jak już skrzynie na pomidory będą gotowe . ławki M dziś skończył , jeszcze tylko jedna do przetarcia szlifierką i mogę malować . Od jutra M zabiera się za te skrzynie , jak ustawi to zobaczę może jeszcze jednego Clematisa zmieszczę . Mam Błękitnego anioła , The Vagabond i Mme Jilia Correnon 2 szt .
colli28Pomidorki najpierw stały w domu na stojaku , przy oknie , w domu było ciepło , nie musiałam przykrywać, ale chyba światła miały troszkę za mało . Ostatnio piękne słońce świeciło ale noce jeszcze chłodne , więc wpadłam na taki pomysł żeby pomidorki wyprowadzić z domu . Tunelu ani szklarni nie mam , więc te torby w zastępstwie i jestem zadowolona. Pomidorki są ciemno zielone , łodygo pogrubiały.
Od wczoraj bardzo się ochłodziło , więc ja torby pod pachę i na ganek oszklony przyniosłam i na razie tak będą czekały na poprawę pogody.
Teraz tak wyglądają

I troszkę wiosny z mojego ogrodu .

Miło że nie zapominasz o mnie , ja teraz w pracy mam urwanie głowy , wracam nieziemsko zmęczona i prace w ogrodzie trzeba wykonać . Zaglądam do zaprzyjaźnionych wątków ale nie mam siły pisać .
Iwonko ja też się nad nim zastanawiam , podejmę decyzję jak już skrzynie na pomidory będą gotowe . ławki M dziś skończył , jeszcze tylko jedna do przetarcia szlifierką i mogę malować . Od jutra M zabiera się za te skrzynie , jak ustawi to zobaczę może jeszcze jednego Clematisa zmieszczę . Mam Błękitnego anioła , The Vagabond i Mme Jilia Correnon 2 szt .
colli28Pomidorki najpierw stały w domu na stojaku , przy oknie , w domu było ciepło , nie musiałam przykrywać, ale chyba światła miały troszkę za mało . Ostatnio piękne słońce świeciło ale noce jeszcze chłodne , więc wpadłam na taki pomysł żeby pomidorki wyprowadzić z domu . Tunelu ani szklarni nie mam , więc te torby w zastępstwie i jestem zadowolona. Pomidorki są ciemno zielone , łodygo pogrubiały.
Od wczoraj bardzo się ochłodziło , więc ja torby pod pachę i na ganek oszklony przyniosłam i na razie tak będą czekały na poprawę pogody.
Teraz tak wyglądają

I troszkę wiosny z mojego ogrodu .

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Elegancki zestaw roślin na dzisiaj róż, fiolet, niebieski 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Piękna wiosna w Szczecinie, roślinki prześliczne. Zmałpowałam pomysł z trocinami dla siostry,ma dostęp do trocin, też tak zrobiła.Aja odpatrzyłam domek dla murarek, jestem w trakcie budowy . 

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Witaj wiosenne Danusiu.
Widzę, że i u Ciebie ogród pięknie budzi się do życia.
Wiesz, człowiek całe życie uczy się.
Nie miałam wyobrażenia, jak wyglądają domki dla murarek.
U Ciebie zobaczyłam i bardzo, bardzo mi się spodobał.
Może kiedyś też się skuszę na zrobienie.

Widzę, że i u Ciebie ogród pięknie budzi się do życia.
Wiesz, człowiek całe życie uczy się.
Nie miałam wyobrażenia, jak wyglądają domki dla murarek.
U Ciebie zobaczyłam i bardzo, bardzo mi się spodobał.
Może kiedyś też się skuszę na zrobienie.
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
hej Danusiu
z tymi pomidorkami świetny pomysł ja swoje wietrze w ciepłe dni na balkoniku 
fajny daszek do altanki macie i domek dla murarek rewelacja

fajny daszek do altanki macie i domek dla murarek rewelacja

- Tacca
- Kontakt:
Marysiu tak się jakoś złożyło że są to dominujące kolory w moim ogrodzie .
Irenko , w piątek rano padał deszcz , dziś Szczecin piękny, zielony. Ja wysypałam 6 worów trocin i zabrakło , dobrze że mamy jeszcze drzewo do cięcia i niedługo będziemy kosić trawnik , będzie świeża ściółka . Ciesze się bo pielenia nie cierpię .
Irenko , w piątek rano padał deszcz , dziś Szczecin piękny, zielony. Ja wysypałam 6 worów trocin i zabrakło , dobrze że mamy jeszcze drzewo do cięcia i niedługo będziemy kosić trawnik , będzie świeża ściółka . Ciesze się bo pielenia nie cierpię .
- Tacca
- Kontakt:
Ewa ja mam kilka drzew owocowych , więcej mieć nie chcę , a z tych co mam chciała bym mieć co rok trochę owoców . Jak jest ładna wiosna to jest dobrze , ale jak wiosna jest zimna i brzydka to jest problem z zapylaniem . Murarki wylatują wcześnie , nie zważają na pogodę i zapylają wszystko co jest w pobliżu i nie maja żądła . Bardzo pożyteczne owady, ponad to w takich domkach lubią przebywać skorki . Szkoda że tak długo zwlekałam ze zrobieniem takiego domku.
Lodziu ja z daszku jestem bardzo zadowolona , bo widno , niebo mogę podglądać a słońce nie dokucza .
Latem jak konstrukcja obrośnie klematisami powinno być przytulnie.
Lodziu ja z daszku jestem bardzo zadowolona , bo widno , niebo mogę podglądać a słońce nie dokucza .
Latem jak konstrukcja obrośnie klematisami powinno być przytulnie.
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
oj tak na pewno będzie przytulie
:) my swoją altankę zaczniemy budować już chyba w maju 

- Tacca
- Kontakt:
Lodziu moja stoi już parę lat , ale tak jak by od nowa cala koncepcja stworzona , jak skończę to pokarze .
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Zachęcasz mnie coraz bardziej do murarek
Też mam kilka drzewek owocowych, które ładnie zakwitają,
ale owoców marnie. Nie zapylone kwiatki i basta.
W tym roku nektarynka zakwitła, jak szalona,
a pewnie będzie tylko kilka owoców.
Wokół mnie ludzie nie mają kwiatów, drzew owocowych i te pszczoły nie przylatują.

Też mam kilka drzewek owocowych, które ładnie zakwitają,
ale owoców marnie. Nie zapylone kwiatki i basta.
W tym roku nektarynka zakwitła, jak szalona,
a pewnie będzie tylko kilka owoców.
Wokół mnie ludzie nie mają kwiatów, drzew owocowych i te pszczoły nie przylatują.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Danusiu!...piękny zestaw roślinek...
Magnolia urzeka swoim wielkim kwieciem. U mnie właśnie zaczęło padać...a w planach miałam koszenie trawników.
Pozdrawiam cieplutko

Magnolia urzeka swoim wielkim kwieciem. U mnie właśnie zaczęło padać...a w planach miałam koszenie trawników.

Pozdrawiam cieplutko

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki