Żabia Łąka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Żabia Łąka

Post »

Cześć Bogna!
Byłam na Krakowskiej... co tam się dzieje... istny młyn :twisted:
Kupiłam pelargonie, Million Bells, werbenę, euphorbium Diamond Frost (została jedna doniczka!) oraz bacopę w bieli i różu. Czekam na przesyłkę od Adriana i będę dziś kombinować :)
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wszystkich miłych gości. Przepraszam Was bardzo, że ostatnio ani nie zaglądałam ani nie pisałam, ale sił po prostu brakuje po całym dniu. U mnie niestety właściwie początek wielkich przeróbek - ostatni raz wymyślam coś podobnego! Rabatę, którą stworzyłam pod północną stroną domu trzeba było jakoś podpiąć pod automatyczne podlewanie. Okazało się, że trzeba tam puścić linię kroplującą. W związku z czym mam zryty cały ogród, również w tych miejscach, które miały być nie ruszane. Rośliny leżą z bryłami korzeniowymi na rabatach i błagają o posadzenie. Całe szczęście, że wysokie temperatury odpuściły, bo by mi wszystko poschło na wiór. Poza tym pozytywem jest to, że wszystkie rośliny od Kodrusa są już w ziemi.
Małgosiu odpowiadając na Twoje zapytanie o donice to są one z technorattanu, takiego samego jak mam meble tarasowe. Nie zabieram ich do domu, stoją trzecią zimę na dworzu i ciągle są takie same. W tym roku będą w nich jakieś trawy.
Dziś resztką sił skończyłam rabatę pod nowoposadzonym wiązem, jutro sfocę i pokażę.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadłam zobaczyć co słychać na żabiej łące,a tutaj takie zmiany,szumi praca jak potok górski z kaskadami,będzie super, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Zakupy imponujące, ileż Ty tego masz. Sadzenie wszystkiego zapewne zajęło kilka dni.
Życzę zdrowia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu, u mnie też rewolucja. Przewracam część ogrodu do góry nogami. Jest brzydko. Paskudnie. Ale co tam? Będzie potem lepiej. Wczoraj byłam po jednoroczne sadzonki u siebie w centrum, ale drożyzna okropna, poczekam, aż długi weekend się skończu, to i ceną zmaleją. Tak jest co roku.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Bogusiu współczuję takich rewolucji , ale zawsze lepiej teraz niż w lato. Po skończeniu prac na pewno się wszystko unormuje a rabata ożyje od nowa ;:333
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Moze jakieś fotki by sie przydały?A 11 go będziesz robić zdjęcia ze swoim gosciem? ;:162
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Bogusiu duże zakupy zrobiłaś ,i w dodatku bardzo ładne rośliny .Fajnie że możesz planować i zmieniać .Ciężka to praca ,ale bardzo przyjemna .Czy już coś wsadziłaś ?Ciekawa jestem efektu . ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Bogusiu ;:215, spoo nowych nabytkow. Na wszystkie masz juz upatrzone miejsce?
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Witajcie moi mili goście. Bardzo mi miło, że zaglądacie, pomimo tego, że ja tak rzadko tu bywam. Prowadzenie wątku to ciężka sprawa, póki co ciągle lepiej wychodzi mi podglądanie Waszych ogrodów. Jeśli chodzi o stopień zaawansowania moich rewolucji ogrodowych to po ukwieceniu w dniu wczorajszym skrzynek i donic, które to zajęcie całkowicie mnie wyeksploatowało, jestem w miejscu z którego widać już koniec ów rewolucji. Ostatni raz coś takiego robię, praca taka jest za ciężka dla jednej osoby, bo mój M choć chętny do pomocy, to może takowe świadczyć weekendowo. Wczoraj uwieczniłam troszkę tulipanów, więc pokaże je: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Bogusiu tulipany masz śliczne ogród też piękny .Napracowałaś się bardzo ,ale niedługo będziesz odpoczywać i podziwiać swoje dzieło. ;:167
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Witaj Ewciu, jak dociągnę do końca, to może faktycznie uda mi się troszkę odpocząć, resztką sił już ciągnę.
Żabia Łąka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Bogna, dzień dobry!
Tulipany masz urocze i różnorodne - z przyjemnością patrzę na ich zdjęcia...
Ciekawa jestem zmian u Ciebie i mimo, że okupione wyczerpaniem i fizycznym zmęczeniem, to na pewno efekt da dużą satysfakcję... mówię na podstawie własnego doświadczenia :)
Życzę Ci przemiłego dnia!
Dziś 18st rano i piękne słońce - żyć nie umierać, szkoda, że ja w fabryce...
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Bogusiu musisz trochę odpocząć ,bo z wielkiej przyjemności ,zrobił Ci się wielki obowiązek .
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Bogusiu piękne tulipanki ;:333
A pracę może powinnaś sobie dozować , bo jak nie daje satysfakcji tylko wyczerpanie to nie jest dobrze. Ale może jak już wszystko zakończysz , będziesz odpoczywać i podziwiać...
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”