Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Agnieszko śliczna ta kocanka i margerytki i olender będzie kwitł - będzie ślicznie! Podobają mi się bardzo doniczki ;:63
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś jakie cudne kompozycje, Ty to masz rękę do tworzenia takich pięknych aranżacji ;:167 ja na swoje zakupy żurawkowo-trawowo-hostowe jeszcze czekam, ale u mnie wszystko chyba pójdzie do gruntu ;:224
uwielbiam wszelakie fiolety i purpury a jak już kwiaty są w tym kolorze to już bajka ;:108 margaretki........ ;:173
olka też już posiadasz, niech reprezentacyjnie wita gości :wink:
dostałam wczoraj kolejne róże i bylinki na razie chyba z wysyłkowymi zakupami koniec :lol: do czerwca bo wtedy ma zawitać paczka od Igi ;:108 a i M zlitował się na różankową rabatą i wydarł darń ;:333 teraz tylko podsadzić trochę bylinek i jednorocznych i wysypać korą :D
miłego dzionka w fabryce niech śmignie migiem ;:168
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Cześć Aguś, zakupy jednorocznych pierwsza klasa. Ja nigdy nie byłam w Melonie! Jakoś nigdy mi nie po drodze, czy gdybym jechała przez Magdalenkę do Piaseczna i potem w stronę Wawy to ten sklep jest po prawej czy lewej stronie? I daleko jest od Piaseczna. Nigdy w życiu tamtędy nie jechałam. Ale kusisz ogromnie. Ja swoją przesyłkę od Adriana dostałam we wtorek, ale jeszcze niczego nie posadziłam. Może w weekend uda mi się ulżyć roślinkom i przesadzić do większych doniczek. Ciągle czekam na te klasyczne donice terrakotowe, bo te pelaśki z serii rosebud miały tam zostać posadzone, bo wymagają takich dużych donic. Ale na Krakowskiej znowu ich nie było, więc czekam cierpliwie. Jest koniec tygodnia, robota w środku, a moje siły już na końcu. Zmęczona jestem strasznie, chcę już końca. Miłego i słonecznego piątku, tym razem ciągnącego się w nieskończoność, bo w domku chyba jesteś.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguniu,
kompozycje ;:333 A ciemna margerytka faktycznie przepiękna.
Rany, jak bym chciała zajmować się już takim dopieszczaniem swojego ogrodu. Tymczasem, zgodnie z Twoją sugestią, sprawdzałam ceny ziemi ogrodowej na Allegro. Ofert w mazowieckim kilkadziesiąt, w zach-pom... zero. A po siąsiedzku tyle co kot napłakał. Z korą to samo. Liczba szkółek w najbliższej okoilcy też właściwie żadna. Gdzie ja mieszkam?? A może szukać nie potrafię?...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry wszystkim :wit
Pogoda w Wawie dopisuje, poranek jest piękny i słoneczny a zapowiadana temperatura to 25st! ;:173
Mam dziś w planach odwiedzenie Krakowskiej :) a po południu dosadzanie kompozycji do skrzyń i donic. To bardzo przyjemna czynność :)

Beatko, może zapytaj jakiegoś szkółkarza o namiary na korę/ziemię - oni też korzystają z takich źródeł. Ciężko mi cokolwiek podpowiadać, ale może któraś z dziewczyn z Twojego miasta ma namiary (Pani Bestia np.)?
Za akceptację kompozycji w skrzyni dziękuję :) To wszystko dość mocno się rozrośnie, więc efekt dopiero przed nami - na razie tylko zarys. Dziś walczę dalej, z jednorocznymi. Na frontową skrzynię PanM zarządził Million Bells i ja się z tym zgadzam :)
Bogusiu, jak Ty się czujesz?
Do Melona kochana najlepiej jechać przez Dawidy, potem skręcasz w lewo w Farbiarską, a potem pierwszą w prawo i przed światłami po lewej stronie jest wjazd do Melona. Wrzuć sobie trasę w google, a zobaczysz, że dojazd jest łatwy. Przez Magdalenkę i Piaseczno staram się nie jeździć, bo tam zawsze korki.
Będę dziś na Krakowskiej, więc rzucę okiem na donice... dać Ci jakoś znać telefonicznie czy wystarczy jak napiszę?
Przede mną wolny tydzień, więc życzę nam ładnej pogody (ma być do 30st!) :)
Bożenko, bardzo dziękuję za ciepłe słowa... jest mi bardzo miło, że Ci się podoba to, co mi w ogrodniczej duszy gra.
Fajnie, że M. podczas Twojej niemocy pomaga i odwala cięzką robotę (bo taką jest darcie darni, czyż nie?). Zawsze to później lżej samej obsadzić.
Miłego dnia!
Marysiu, te moje frontowe donice są reprezentacyjne, tylko muszę doprowadzić do porządku nasadzenia i posprzątać wokół. Cieszę się, że kompozycje przypadły Ci do gustu! Jestem ciekawa kwitnienia olka :)
Miłego!
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia, pomimo, że donice drewniane to dla mnie drażliwy temat :wink: , nie mogę się oprzeć, żeby nie skomplementować Twoich kompozycji ;:180 Jak ja się cieszę, że już mamy sezon i mogę podziwiać w odwiedzanych watkach takie cudne pomysły ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kompozycje w skrzyniach i donicach jak zwykle perfekcyjne ;:333
Podziwiam jak zawsze ;:180
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Gustownie, pięknie i z klasą :)
x-ag-a
---

Post »

Iza, Aga - bardzo Wam dziękuję!
Magda, wiesz, że ze skrzyniami sobie poradzisz, tylko czas oczekiwania będzie dłuższy od pierwotnie zakładanego... głowa do góry! ;:196 Miło mi, że jedna z moich kompozycji zyskała Twoje uznanie! ;:173 Dziś zaczynam kolejne...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

cudne kompozycje, jak zwykle u Ciebie...mogłabyś czasem coś nie tak zrobić, żeby nie być takim chodzącym ideałem? Margerytki ciemno fioletowe obłędnie piękne! Gdzie Ty takie cuda wynajdujesz? To chyba przez bliskość stolicy taki wielki wybór roślin macie, bo u nas na wsi, to nędza...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aga, śliczne kompozycje w skrzyniach ;:167 Skąd Ty zdobyłaś już trawki ;:oj u mnie nic poza skalnicą, petuniami i brzydką lawendą nie było ;:131 Zdecydowanie twoja strona W-wy bogatsza w ciekawe sklepy.
x-ag-a
---

Post »

Patuś, do chodzącego ideału mnie nie porównuj, bo się w sobie zamknę :twisted:
W Wawie i okolicach wybór roślin jest już w tej chwili ogromny, a to dopiero początek... Naprawdę jest w czym wybierać. Dziś wybieram się do innego ulubionego ogrodniczego i z pewnością przywiozę kolejne kwiaty - muszę w weekend zamknąć kompozycje donicowe, bo zielsko czeka już na mnie ;-)
Jolu, traw już jest w sklepach sporo... one świetnie przezimowały, nie to co po poprzedniej zimie, kiedy to tak naprawdę dopiero w połowie maja można było coś dostać. Dzięki za komplementy! ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguniu, o chwastach wspomniałaś, u mnie też tego pełno, ale ja jeszcze z sadzenia nie wyszłam. Teraz rabatę przy jałowcach spapugowaną u Ciebie chcę podgonić i dosadzić tam rozchodniki okazałe. Bergenia już tam rośnie...o właśnie musze sprawdzić czy czasem nie kwitnie ;:oj . U mnie tyle tego ( w sensie) terenu, że nie wszystko ogarniam wzrokiem i muszę się przejść, zeby zobaczyc co nieco.
Donicowe kompozycje śliczne. Musze sobie latem porobić takich donic, bo teraz nie mam czasu. Będę urządzać je za rok...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agus.....ale teraz przyjemny czas ;:173 to sadzenie w donicach...wybieranie jednorocznych...strasznie to lubię , te podobne do margaretek to osteospermum...hicior sie z nich zrobił, przepiekne sa prawda ;:97 Hej ,niech ci śmignie ten piątunio i bzzziiiiuuuummmm do ogrodniczego ;:138
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Witaj Agnieszko ;:196 Przychodzę oficjalnie z rewizytą, bo wątek podglądałam kilka razy, ale zawsze jakoś nie miałam okazji się wprosić :wink: Bardzo dobrze teraz trafiłam, bo właśnie główkuję czym obsadzić skrzynie drewniane i szukam inspiracji :wink: Chciałam też posadzić trawki, ale szukam czegoś na małą ilość słońca... Może coś polecisz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”