Ogród w lasku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w lasku

Post »

Aniu pięknie Ci kwitną wiosenne kwiaty, a i zdjęcia ładnie uchwycone. Widzę nową rabatkę różaną , oby Ci wszystko pięknie rosło i kwitło . Będę podglądać Twoją Piano, miałam ją kupić , ale przeszła na jesienne zakupy. Czy pryskasz róże chemią?
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kriss1515,lesioc- właśnie co do tego to mam dylemat.. Nie wiem jak się nazywa ta roślinka, ale postaram się znaleźć jej nazwę dla Was ;:136

anastazja B- Kochana ;:196 miło mi, że o mnie pamiętasz, bo ja mam teraz tak mało czasu na FO i zaniedbuję wątki :oops: Wiosna jest moim wielkim pocieszeniem i w moim przypadku to nie prawda, że będę bardziej się cieszyć z lata, co to to nie ;:131 . Pamiętam jak zawsze się smuciłam kiedy wiosna odchodziła... bo zawsze rozpoznaję kiedy odchodzi. No mówię Ci, to moja wierna towarzyszka ;:170 Rzeczywiście powstała nowa rabata różana z miniaturkami i mam nadzieję, że to miejsce im przypadnie do gustu (inaczej przecież nie może być, to najbardziej słoneczne miejsce w ogrodzie!). Piano jest piękną różą, ale na razie nie mogę o niej nic więcej powiedzieć, bo ją mam dopiero tydzień. Sama będę ją podglądać teraz pilnie i pokazywać na FO jak sobie radzi. Ja niestety pryskam róże chemicznymi środkami.. Nie mam wyjścia, szczególnie po tym co się działo w zeszłym roku. Wszystko było chore na czarną plamistość, bo za późno spryskałam. Teraz zrobię to wcześniej, żeby zabezpieczyć przynajmniej róże. Mam teraz taki włoski środek na rośliny i z tego co wiem jest rewelacyjny w zwalczaniu chorób. Więcej powiem na ten temat jak się sama o tym przekonam. :wink:

karolina35- jutro dodam zdjęcia z bieżącej pracy w ogrodzie. A dzieje się, oj dzieje! Takich rewolucji to jeszcze u nas nie było, bo nie było mnie... ;:306

przemo1669- na szczęście nie jestem sama w ogrodzie, moja mama mi zawsze pomaga i jak ja nie mogę to ona różne rzeczy robi. Ja głównie się zajmuję swoimi 'projektami'. Ale prawda, są pracochłonne.

reniusia20- witaj u mnie ;:196 oczywiście zapraszam jak najczęściej! ;:3

misiaczekm- akurat to robiła moja mama ;:306 :;230 :oops: ale nie powiedziałam tego, dziękuję za pochwały! ;:196 Ciekawa jestem czy moje większe 'przedsięwzięcie' Ci się spodoba.. ;:170

EwkaEs- Szachownice mam niestety tylko dwie, ale od czegoś trzeba zacząć. Na efekt, przynajmniej taki pobieżny, zapraszam jutro. Dodam zdjęcia z mojej 'grubszej roboty' ;:306

D-M- miałam nadmiar kamieni, więc coś trzeba było z nimi zrobić. ;:131

mrinwestor- dziękuję Ci bardzo ;:196

Arkady- słodkie jak wiosna ;:167 ;:180
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże kupiłaś piękne :D Mam nadzieję, że u Ciebie lepiej się kopie, bo ja dziś umęczyłam sie strasznie. No i okolice są urokliwe. Widziałam dziś z okna samochodu (niestety) taki fajny zakątek z wysokimi drzewami, pod nimi zawilce, a w lekkim oddaleniu - kaczeńce. Cudo ;:167
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

A ile ja się dziś nakopałam! Ha! To jest dopiero rewolucja :;230 Wykopałam tyle trawy, że po prostu szok.. A kopie się naprawdę ciężko, bo u nas jeden kamień dosłownie ;:145
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To znaczy, że Anie tak mają :;230 Kamień na kamieniu. Wczoraj dwie i pół taczki darni. Dziś 'tylko' dwie ;:306 A o kamieniach nie będę już wpominać. Aaaa zapomniałabym, by uzupelnić braki wynikające z usuniętych kamieni do każdej z rabat poszło po 200 litrów ziemi. I kto teraz powie, że mamy lekko???
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Konwalio, wszystko rośnie u Ciebie jak na drożdżach! Lilie masz ogrooomne!
Fajne odmiany róż wybrałałaś ;:215
Pozdrawiam wiosennie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kochana ale pracy wykonałaś ;:oj jestem pełna podziwu ;:180
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Ale piękne róże wybrałaś. Koniecznie musze wpaść jak zakwitną:).
Sesja leśna bajka! JA się wybieram od tygodnia i wybrac nie mogę. Jutro idę na 100%. Bo mi zawilce znikną ;:223
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Praca ruszyła!! I to jeszcze z jakim efektem! :lol: Nie ukrywam, że roboty było bardzo dużo zwłaszcza przy trawie, bo teren jest bardzo kamienisty. Tak kamienisty, że zaczynam uważać, że to po prostu mół rzeczny! ;:202 I niestety jedną zwykłą bylinę sadzi się w takiej ziemi conajmniej 20 minut, bo tyle zajmuje wykopanie dziury.. Ale sadzeniem zajmiemy się już jutro, bo dzisiaj już nie dałyśmy z mamą rady. Kamienne koło wychodzi nawet niezłe, ale brakło nam materiału i resztę dokończymy jutro.
No więc oto porcja prac dzisiejszych: ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na pobliskim krzewie piękne jajeczka, chyba opuszczone :?
Obrazek

No i sporządzenie miejsca na kamienny placyk
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bez trafił nareszcie do ziemi obiecanej ;:170
Obrazek

No i nareszcie układanie kamieniu, czyli trochę przyjemniejsza robota :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I dzisiaj tyle udało się nam zrobić. Jutro już tylko dokończenie kółeczka i nareszcie sadzenie! :tan
Ogród w lasku
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

sweety- tylko dwie taczki??? ;:202 To u mnie chyba dwie podziesięciokrotnić, jak nie więcej :;230 A jeśli chodzi o kamienie to tego co jest u mnie już chyba nikt nie przebije... Nie da się! Kamień na kamieniu, chyba mół rzeczny, nie spodziewałam się czegoś takiego w ogrodzie. My musiałyśmy z mamą pojechać do lasku po ziemię, bo co tu dużo mówić, tam na rabacie ziemi nie ma tylko jest gruz ;:222 Myślę, że ani Ty ani ja nie mamy lekko. Muszę koniecznie do Ciebie zaglądnąć, bo dawno mnie nie było.. :oops:

robaczek_Poznan- lilie nareszcie dały z buta, będzie ładnie (o ile ich znowu nie złapie szara pleśń.. ;:222 ) Róże wybrałam tak pobieżnie, bo w tym roku skupiamy się na czymś innym, ale mam nadzieję, że będzie pięknie ;:3

aage- to jeszcze nie koniec.. :wink:

karolina35- końcowego efektu jeszcze nie ma zwłaszcza w najważniejszym miejscu, ale już nie mogę się doczekać tego widoku!! ;:167 Dziękuję za pochwały ;:196

nemezja- prawda, to piękne róże i też nie mogę się doczekać tego widoku. Wkońcu to królowe w ogrodach.. Las koniecznie odwiedź, bo w nim pełno ślicznych skarbów. A następny taki widok i zapach dopiero za rok.. ;:131
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No faktycznie tyle darni nie zrywałam. Nie tym razem :;230 Tyle, że ja dosłownie wszystko robię sama, no i po pracy.
Strasznie jestem ciekawa, co Wy tu dokładnie zaplanowałyście. Na całości położyłyście agro (nie stosuje), a na wierzchu co planujecie? No i jakie zasadzenia?
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Aniu, dużo dużo bylin i cebulkowych przede wszystkim :D Jutro już będzie zasadzone. Wykorzystamy to co mamy i to co kupiłyśmy ten 'kwietniowej jeszcze zimy' ;:306
No i kto tu ma lekko? :;230
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Na dobranoc ;:170
Obrazek
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Ale prace. ;:oj Musiałaś się napracować. To ostatnie to korona?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Anusiu piękne łany wiosenne pokazałaś - lecę w niedzielę do lasu ;:65
Kawał pracy wykonane i ciekawie się zapowiada! a tą pomarańczową to ;:124
ODPOWIEDZ