Działka na Kaszubach - amba19
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariolu! To rzeczywiście są malwy. Rosną jeszcze w dwóch miejscach przy ścianach domku. To taki sielski widok - mały domek, koniecznie z ganeczkiem i malwy dookoła. Bardzo lubię siedzieć na moim ganku w wolnych chwilach, tym bardziej że widać z niego fragment jeziora. A przy ganku rosną malwy i maciejka pachnie wieczorami..........
Najbardziej lubię tam przesiadywać właśnie wtedy gdy kwitną malwy......
Mariolu dzięki za odwiedziny, pozdrawiam Cię serdecznie Maria

Najbardziej lubię tam przesiadywać właśnie wtedy gdy kwitną malwy......
Mariolu dzięki za odwiedziny, pozdrawiam Cię serdecznie Maria

amba19 pisze:Halinko! Bardzo miłe słowa - dziękuję za uznanie. Przyjemnie przeczytać taki sympatyczny post.
Zapraszam do mnie na Kaszuby jak najczęściej. Moja furtka jest otwarta dla wszyskich![]()
Mariolu! jeśli lubisz malwy - to się nie zastanawiaj! To taki piękny, tradycyjny, polski kwiat. To jest bardzo wdzięczna roślina. Raz posiana odrasta przez wiele lat. Rozsiewa się sama a siewki zaskakują zupełnie odmiennymi kolorami kwiatów od rośliny matecznej.
A u mnie rozpoczęły kwitnienie przypołudniki. Niewiele ich, bo bardzo ucierpiały od suszy. Tym bardziej cieszą te które przetrwały. Strasznie je lubię - czyż nie wyglądają jak małe klejnociki?![]()
![]()
![]()
![]()
wiecie kobiety,że piękne malwy widziałam jak rosły wzdłuż płotu......w egipcie

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tess! Malwy w Egipcie
nigdy w życiu bym na to nie wpadła!
Zuzia55! Zawsze lubiłam żółte polne dziewanny. Tę ogrodową kupiłam w tym roku na targach rolniczych. Przedtem też nie wiedziałam, że są odmiany ogrodowe. Jeśli chodzi o domek to kupiliśmy taki gotowy projekt i powoli baaaaaaardzo powoli go wykańczamy (a przy okazji się wykańczamy finansowo
;:96 )
Bernadetko! Cieszę się że już masz internet i znowu jesteś z nami. Witam Cię serdecznie na Kaszubach
Lisko! Potrzeba jest matką wynalazków
Coma95! Moje malwy wytwarzają mnóstwo nasion, nie kupuj! Ja Ci przyślę. No chyba że zależy ci na konkretnych kolorach albo chcesz pełne odmiany, bo malwy bardzo się krzyżują i nigdy nie wiadomo jaki kolor będą miały siewki. Wyobraź sobie, że ja pozbierałam nasiona z czerwonej pełnej malwy - a wyrosły:
- jasno różowe
- ciemno różowe
- bordowe
Ale z nasion z mioch malw u koleżanki wyrosła pełna, ale różowa a nie czerwona. Jeśli lubisz niespodzianki - to dostaniesz ode mnie nasionka, tylko się przypomnij bo mam sklerozę
Dziękuję wszystkim za odwiedziny! U mnie na działce jest taka mała furtka - ona jest zawsze otwarta dla moich przyjaciół

Zuzia55! Zawsze lubiłam żółte polne dziewanny. Tę ogrodową kupiłam w tym roku na targach rolniczych. Przedtem też nie wiedziałam, że są odmiany ogrodowe. Jeśli chodzi o domek to kupiliśmy taki gotowy projekt i powoli baaaaaaardzo powoli go wykańczamy (a przy okazji się wykańczamy finansowo
;:96 )
Bernadetko! Cieszę się że już masz internet i znowu jesteś z nami. Witam Cię serdecznie na Kaszubach

Lisko! Potrzeba jest matką wynalazków

Coma95! Moje malwy wytwarzają mnóstwo nasion, nie kupuj! Ja Ci przyślę. No chyba że zależy ci na konkretnych kolorach albo chcesz pełne odmiany, bo malwy bardzo się krzyżują i nigdy nie wiadomo jaki kolor będą miały siewki. Wyobraź sobie, że ja pozbierałam nasiona z czerwonej pełnej malwy - a wyrosły:
- jasno różowe
- ciemno różowe
- bordowe
Ale z nasion z mioch malw u koleżanki wyrosła pełna, ale różowa a nie czerwona. Jeśli lubisz niespodzianki - to dostaniesz ode mnie nasionka, tylko się przypomnij bo mam sklerozę

Dziękuję wszystkim za odwiedziny! U mnie na działce jest taka mała furtka - ona jest zawsze otwarta dla moich przyjaciół

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ty się jeszcze pytasz czy chcę ?????
Oczywiście że tak :P
Pomyślimy jak się mam zrewanżować :P
Zawsze mi się podobały malwy. We Wrocławiu w centrum miasta codziennie mijam płot oddzielający parking od ulicy. I codziennie zwalniam, odwracam głowę i sycę swoje oczy widokiem malw rosnących właśnie przy tym płocie.......
Oczywiście że tak :P
Pomyślimy jak się mam zrewanżować :P
Zawsze mi się podobały malwy. We Wrocławiu w centrum miasta codziennie mijam płot oddzielający parking od ulicy. I codziennie zwalniam, odwracam głowę i sycę swoje oczy widokiem malw rosnących właśnie przy tym płocie.......