Witaj Agnieszko, sporo pracy i coraz piękniej wygląda Twój ogródek.
Mam tylko pytanie, czy na dalie jeszcze nie jest za wcześnie? Jakoś tak mi utkwiło, że dalie to dopiero po zimnej Zośce wsadzać.
Remiku - zawsze tak wsadzam dalie nigdy mi nie przymarzły no może raz
Dusiczek - dziękuję - oj idzie to w zawrotnym tempie -ja już się nie wyrabiam.
Dlatego - zwolniłam i wyskoczyłam do ogrodu. Nowe obrzeża przy domu gdzie będą roślinki, ścieżka z kamieni już wysypana pomiędzy domem a garażem - tam też obrzeża czekają na roślinki.
Dodatkowo ścieżka żwirkowa do niedokończonego grila oraz kora (przed tem był żwir) w powiększonych rabatach - tam Asiu posadziłam dalie - w przyszłym roku będzie raczej coś innego.
Kilka zdjęć roślin
Tawuła wypuszcza liście, wrzośce, orlik wychodzi z ziemi i rojniki napuszyły się
Nasze ozdobne jabłuszka na szopce przy garażu i hiacynty
-- 25 kwi 2013, o 13:14 --
Jest strasznie sucho więc się ciesze, że idą deszcze
Aż mnie serce ścisnęło na widok okna i rabatki-to moje zdecydowanie najpiękniejsze połączenie
Narobił się chłop,oj narobił-teraz nagroda sie należy
Aguś ogrom pracy przed Wami,ale w takim tempie to wykupicie pobliskie żwir,kostkę i roslinki
teraz planuj,kupuj i sadź-jest super,a będzie bajecznie:)
Ciekawa jestem jakie roślinki wybierzesz
Tam gdzie kora od razu skojarzyły mi się róże rabatowe:)w jednym kolorze cały rządek:)
pomidorków pozytywnie zazdraszczam-wysle Ci moje to padniesz ;)
Dzięki Asiu - o tak należą się gratulacje mojej połówce bo to n codziennie do 22 robi
Asiu co do kwiatów - chcę posadzić tam bylinki w czerwieniach, fioletach i bieli różach.
Rabaty pomiędzy domem a garażem, żurawki, hosty, runianki , jasnoty i paprocie - dodatkowo kokornak na ścianę garażu.
co do tych róż to fantastyczny pomysł ! pięknie rzeczywiście - jednak dopiero w przyszłym roku - stąd te dalie teraz .
Dosyć mnie pociągną te rabaty - także róże na rok 2014 - dzięki Asiu za pomysł nawet mi do głowy nie wpadło.
nie wiem co Ty na to,ale nie mieszałabym kolorów ,ale wydaje mi sie ,że ładnie połaczone biel,osobno fiolety itd daja niesamowity efekt-widac to na kolażach róznych kwiatów ,w tym samym kolorze-sliczności
musze zerknąć co to ten kokornak bo nie znam:)
zaraz cyknę pomidorrro zanim padna całkiem:(
Agnieszko Twojemu M należą się słowa uznania , pochwały i całuski za taką ciężką i pięknie wykonaną pracę.
Teraz to już tylko tam sadzić i sadzić różne roślinki i będzie przepięknie.
Dziękuję za miłe słowa o pomidorkach - na zdjęciach innych forumek widziałam większe grubaski - ale moje są zawsze takie mikrony i wyciągają sie w maju jak idą na ciepły taras - na razie w domu ale chyba już niedługo na taras.
Dzisiaj mocno pada - i dobrze niech wszystko napoi.