Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
Mam nadzieję, ze psi nie tratują niczego i są grzeczne!
Wszystko masz cudne! Te kamyszki pieknie ułożone, to kwiatuszki, doniczuszki. Widac artystyczna duszę!
Ale na potegę Ci zazdraszczam tego stoliczka. Nie dość, ze piękny, to jeszcze można go zostawić na zewnątrz. Ja miałam taki stoliczek, ale drewno/szklo i muszę chować albo okrywać ;-(
Wszystko masz cudne! Te kamyszki pieknie ułożone, to kwiatuszki, doniczuszki. Widac artystyczna duszę!
Ale na potegę Ci zazdraszczam tego stoliczka. Nie dość, ze piękny, to jeszcze można go zostawić na zewnątrz. Ja miałam taki stoliczek, ale drewno/szklo i muszę chować albo okrywać ;-(
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Cześć Magda! Dziś już czwartek, czyli mały piątek - od razu humor człek ma lepszy, a w dodatku słońce za oknem przyświeca... mam nadzieję na sympatyczny i szybki dzień w fabryce 
Wiosna u Ciebie zachwycająca... te pękate donice fantastycznie wpasowują się w otoczenie domu i świetnie podkreślają posadzone w nich kwiaty. Drzewka już u Ciebie rozkwitają
Miłego dnia!

Wiosna u Ciebie zachwycająca... te pękate donice fantastycznie wpasowują się w otoczenie domu i świetnie podkreślają posadzone w nich kwiaty. Drzewka już u Ciebie rozkwitają

Miłego dnia!
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu piękne zdjęcia
Aranżacje w pękatych donicach wpasowały się idealnie w charakter ogrodu...cudnie.
Powtórzę jak zawsze dla mnie jesteś mistrzynią aranżacji

Aranżacje w pękatych donicach wpasowały się idealnie w charakter ogrodu...cudnie.
Powtórzę jak zawsze dla mnie jesteś mistrzynią aranżacji

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie z tymi donicami wygląda! A producent drewnianych sam sobie w kolano strzelił...byłby Ci sprzedał, Ty byś po mistrzowsku obsadziła i miałby reklamę, że hohoho
Ze stanem róż do posadzenia wyglądamy podobnie...mnie 6 zostało plus parę dzikich...a przy okazji, jakby się Twoja dzika rozrosła ponad miarę, to zapisuję się na sadzonkę 

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłka , psy to chodzący armagedon w ogrodzie, ale jakoś to ogarniamy
Na szczęście obszar jest na tyle duży, że nie musimy się na siebie gniewać za wydeptane ścieżki, dziury i inne takie
Stoliczek początkowo wydawał mi się tandetny, ale teraz go uwielbiam
Zwłaszcza, że zimą też jest elementem dekoracyjnym, ale w salonie
Agunia, bardzo się cieszę, że moje kompozycje przypadły Co do gustu
Dzisiaj rysuję plan szczegółowy nasadzeń, bo z tych numerków z profesjonalnego projektu to ja nic nie kumam
Jedna z Twoich rabat jest dla mnie szablonem
Po kolei w "rządku":
świerk serbski, jabłonka 'Ola', niżej tawuły lub pięciorniki , obok jakaś Thuja, dalej Dereń 'Elegantissima', 2-3 sztuki Thuja 'Spiralis', kaliny, jabłonka 'Ola' i berberysy ....
Aga, jesteś kochana
Pat, ja mam podobnie do Ciebie jeśli chodzi o zapał do pracy
Czyli w teorii to ja jestem niezła, ale w praktyce to siedzenie przed kompem nie przekłada się na "fizolenie" w rabatach
Muszę się koniecznie zmobilizować nie tylko w słowach
Różyczkę jak tylko ukradnę to oczywiście podzielę korzenie i Tobie wyślę sadzonkę
Być może nasze dzieci będą chciały wykorzystać płatki jej kwiatów do sypania przed Młoda Parą, dlatego dobrze żeby była dostępna u obu teściowych....
Teraz zdjęcia mojego przyszłego trawnika ( w tle nie widać altany, ładnych rabat, kaskady i strumyka
)
Po południu zostało wyrównane i czeka na trawnik jesienny:

Kolejny krok w stronę ogrodu marzeń

Agunia, bardzo się cieszę, że moje kompozycje przypadły Co do gustu

świerk serbski, jabłonka 'Ola', niżej tawuły lub pięciorniki , obok jakaś Thuja, dalej Dereń 'Elegantissima', 2-3 sztuki Thuja 'Spiralis', kaliny, jabłonka 'Ola' i berberysy ....
Aga, jesteś kochana

Pat, ja mam podobnie do Ciebie jeśli chodzi o zapał do pracy

Różyczkę jak tylko ukradnę to oczywiście podzielę korzenie i Tobie wyślę sadzonkę

Być może nasze dzieci będą chciały wykorzystać płatki jej kwiatów do sypania przed Młoda Parą, dlatego dobrze żeby była dostępna u obu teściowych....

Teraz zdjęcia mojego przyszłego trawnika ( w tle nie widać altany, ładnych rabat, kaskady i strumyka

Po południu zostało wyrównane i czeka na trawnik jesienny:

Kolejny krok w stronę ogrodu marzeń

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Widzę oczymy wyobraźni ten piękny zielony trawnik....ogród marzeń w zasięgu ręki 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
no co Ty? już przecież widać trawnik... oczami wyobraźni 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Co tam trawnik, ja już widzę tą altankę i czuję powiew wiaterku znad strumyka 

Magda, będzie mi niezwykle miło jeśli którąś z moich kompozycji zastosujesz u siebie 
Myślę, że ogólnie dobrze jest mieć plan... najpierw narysowany na papierze, a potem wyznaczone granice trawnik-rabaty na żywo. Ty go masz - to połowa sukcesu.
Jestem bardzo ciekawa, czy podczas realizacji będziesz coś zmieniać. U mnie tak jest zawsze
Albo jakaś roślina w szkółce spodoba mi się bardziej i zmieniam pod nią koncepcję, albo zupełnie wywracam plan do góry nogami na podstawie spontanicznej inspiracji czy podpowiedzi.
Trawnik i jego powierzchnia będzie wyglądać imponująco, jestem o tym przekonana. Dużo nawozu będzie potrzebował ;-) A i koszenie da się we znaki... rozpatrujesz zakup mini-traktorka pod tak obszerną murawę?
Czekam na Twój rysunek

Myślę, że ogólnie dobrze jest mieć plan... najpierw narysowany na papierze, a potem wyznaczone granice trawnik-rabaty na żywo. Ty go masz - to połowa sukcesu.
Jestem bardzo ciekawa, czy podczas realizacji będziesz coś zmieniać. U mnie tak jest zawsze

Trawnik i jego powierzchnia będzie wyglądać imponująco, jestem o tym przekonana. Dużo nawozu będzie potrzebował ;-) A i koszenie da się we znaki... rozpatrujesz zakup mini-traktorka pod tak obszerną murawę?
Czekam na Twój rysunek

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu ależ masz pole do popisu
....... trawniczek i wszystkie cuda o których pisałaś widze oczami wyobraźni
Zawsze jak pokazujesz te cudne gliniane donice przy domu to ogarnia mnie zachwyt.... są naprawdę wspaniałe

Zawsze jak pokazujesz te cudne gliniane donice przy domu to ogarnia mnie zachwyt.... są naprawdę wspaniałe

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Magda twoje kompozycje donicowe są cudne! I coraz więcej zielonego
widać. Oj ja też planu to jestem baaardzo ciekawa
Ach jak zaczniesz obsadzać będzie cudnie!

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Ładnie prezentują się te skupiska tulopanów i narcyzów.
A skalniaczki super.
A skalniaczki super.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Plany masz wspaniałe, wykonanie też pewnie będzie bez zarzutu
Moc pracy ale jaka będzie radość. Uwielbiam Twoją kosiarkę ekologiczną
Szkoda że nie mam trawy bo chętnie bym ją skradła 

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Aga, Marzka i Monisia,AGNESS macie bardzo mocno rozwiniętą wyobraźnię skoro to widzicie
Bardzo Wam dziękuję, bo już myślałam, że tylko ja mam wizje ogrodu z trawnikiem
. Moi domownicy kompletnie nie maja wizualizacji w głowie i tylko patrzą na mnie z niedowierzaniem jak im tłumaczę, ze to małe coś ( np. 50cm dereń) stworzy tam piękną plamę kolorowego żywopłotu
Agunia, oczywiście, że będę coś zmieniać pomimo ściśle przyjętego planu
Zawsze podczas realizacji inwestycji wychodzą jakieś "full spontany"
Tak mnie dzisiaj zazdrość ukłuła jak zobaczyłam Twoje obsadzone donice, że natychmiast na dzisiaj załatwiłam donice do siebie
Właśnie M po nie pojechał
Aniu dziękuję
Takie skupiska tworzą lepszy efekt niż pojedyncze kwiaty. Mam zamiar je co rok powiększać
Kasiu, od takiej mistrzyni kompozycji jak Ty to bardzo miły komplement
Dziękuję
Kompozycje to mój żywioł. Kocham je oglądać u innych oraz sama tworzyć. To taka miła namiastka ogrodu i łatwizna w uzyskaniu natychmiastowego efektu
Jola, dziękuje za miłe słowa. Jak napatrzę się chociażby u Ciebie jak zasuwacie, to od razu też się mobilizuję
Kosiarka ekologiczna przesyła buziaka

Mirka, właśnie dzisiaj wybieram się na zakupy techniczne to zobaczę co tam "dają"

Agunia, oczywiście, że będę coś zmieniać pomimo ściśle przyjętego planu

Aniu dziękuję

Kasiu, od takiej mistrzyni kompozycji jak Ty to bardzo miły komplement

Jola, dziękuje za miłe słowa. Jak napatrzę się chociażby u Ciebie jak zasuwacie, to od razu też się mobilizuję

Mirka, właśnie dzisiaj wybieram się na zakupy techniczne to zobaczę co tam "dają"

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)