Siła natury w maściach,nalewkach,in-zrób to sam:)
-
- 50p
- Od: 27 lis 2012, o 11:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: siła natury w maściach,nalewkach,in-zrób to sam:)
Asma dzięki za przywitanie, ja znam więcej sposobów na nasze dolegliwości ale wiem też ,że co nie którzy wolą antybiotyki i operacje niż przez miesiąc smarować się jakimiś mazidłami. Co do rosołu też wolę go na talerzu, moja mama kiedyś spadła ze stołka potłukła kolano , które spuchło, lekarz dał zastrzyki i naświetlania po nich kolano jeszcze bardziej spuchło. Mówię- mamo masz tyle książek o ziołach , jesteś na emeryturze. Poczytaj o swojej dolegliwości. Mama poczytała i doczytała , że na spuchnięte kolano to tylko aloes i podbiał...........? I co do dziś opowiada, że ja ją wyleczyłam co jest nie prawdą ja byłam tylko drogą a ona mnie posłuchała i chwała jej za to.
Rozmawiałam kiedyś z 22 letnią dziewczyną studiującą awf miała problem z kolanami i skierowanie na operacje , ja leczyłam zapalenie barku sadłem ze świstaka , moja koleżanka po 10 latach wyleczyła kolano ze skręconymi wiązadłami i łękotką, świstakiem i żeby spróbowała. Niestety ta młoda osoba wolała operacje i długą rehabilitacje po niej niż smarowanie tłustą maścią.`Dodam , że moje malutkie dziecko na kolkę , brzuszek też smarowałam świstakiem nawet 3 razy dziennie i przechodził płacz , dziecko zasypiało.Moja starsza córcia ma powiększony migdał od infekcji , obkurczamy go świstakiem, smarując przez 2 m-ce nos i okolice zatok, niestety mała infekcja czy kaszel cofa postęp ale czekamy aż wyrośnie nie wycinamy i nie podcinamy migdałów. Na kaszel też pomaga, trzeba smarować na noc plecki i przód 3 dni i powinna być duża poprawa.
Mój znajomy, miał wielkie problemy z kolanami , ale wierzył tylko w tabletki jak nie mógł wyprostować kolana, bał się operacji , co mu chirurg obiecał ale , że będże tańczył już nie, poprosił mnie o radę. Nie jestem lekarzem ale poznałam znachora z Opoczna, który twierdził , i ja się z nim zgadzam , ze człowiek się regeneruje tylko trzeba wiedzieć czym podziałać , jakie lekarstwo podać.Zgodził się na leczenie alternatywne , zgodnie z zaleceniem znachora smarował żelem z żywokostu i mumijo ,do dziś tańczy!
Rozmawiałam kiedyś z 22 letnią dziewczyną studiującą awf miała problem z kolanami i skierowanie na operacje , ja leczyłam zapalenie barku sadłem ze świstaka , moja koleżanka po 10 latach wyleczyła kolano ze skręconymi wiązadłami i łękotką, świstakiem i żeby spróbowała. Niestety ta młoda osoba wolała operacje i długą rehabilitacje po niej niż smarowanie tłustą maścią.`Dodam , że moje malutkie dziecko na kolkę , brzuszek też smarowałam świstakiem nawet 3 razy dziennie i przechodził płacz , dziecko zasypiało.Moja starsza córcia ma powiększony migdał od infekcji , obkurczamy go świstakiem, smarując przez 2 m-ce nos i okolice zatok, niestety mała infekcja czy kaszel cofa postęp ale czekamy aż wyrośnie nie wycinamy i nie podcinamy migdałów. Na kaszel też pomaga, trzeba smarować na noc plecki i przód 3 dni i powinna być duża poprawa.
Mój znajomy, miał wielkie problemy z kolanami , ale wierzył tylko w tabletki jak nie mógł wyprostować kolana, bał się operacji , co mu chirurg obiecał ale , że będże tańczył już nie, poprosił mnie o radę. Nie jestem lekarzem ale poznałam znachora z Opoczna, który twierdził , i ja się z nim zgadzam , ze człowiek się regeneruje tylko trzeba wiedzieć czym podziałać , jakie lekarstwo podać.Zgodził się na leczenie alternatywne , zgodnie z zaleceniem znachora smarował żelem z żywokostu i mumijo ,do dziś tańczy!
-
- 50p
- Od: 27 lis 2012, o 11:23
Powiem więcej bo jestem gaduła, wysłał swoją uczennicę do znachora i po zmianie leczenia bo 1 kuracja nie zadziałała dziewczyna tańczy w Krakowskim teatrze tańca. A kolano wyskakiwało jej przy skokach i strasznie bolało. Wcześniej by w to nie wierzył, ja wierze bo poznałam to osobiście.
Po latach antybiotykoterapi jako dziecko anginowe dostałam łuszczycy , całe ciało w ranach nawet pod pachami miałam rany , kolana , łokcie. Lekarz kazał mi się przyzwyczaić, dziś nić nie mam na ciele to zioła od ojca Szeligi :hercampuri ale ja szukałam lekarza i lekarstwa do skutku , minęło 10 lat nic nie nawraca, lekarze to tylko narzędzia - niedoskonałe, trzeba myśleć samemu .
Po latach antybiotykoterapi jako dziecko anginowe dostałam łuszczycy , całe ciało w ranach nawet pod pachami miałam rany , kolana , łokcie. Lekarz kazał mi się przyzwyczaić, dziś nić nie mam na ciele to zioła od ojca Szeligi :hercampuri ale ja szukałam lekarza i lekarstwa do skutku , minęło 10 lat nic nie nawraca, lekarze to tylko narzędzia - niedoskonałe, trzeba myśleć samemu .
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj:)
dziękuję za ciekawostki z pierwszej ręki:)
Jak to nie problem to napisz jak mama stosowała aloes i podbiał?-w jakiej postaci?jak często itd.
interesuje mnie też watek z maścia ze świstaka-mam od lat poważne problemy ze stawami i chętnie wypróbuje ten sposób?
kupujesz maść w necie?może robisz sama?
zainteresowal mnie tez żel z żywokostu i mumio-napisz więcej
co do migdałków to synek miał od maleńkiego powiekszone znacznie ASO-nawet powyżej 800
Plakał bo bolało go śródrecze-nawt jak nie umial jeszcze mówic to budzil sie z płaczem i pokazywal paluszkiem.Robilam mu masaże-pomagalo doraźnie.Często chorował w zerówce i reumatolog ciągle sugerował usunięcie migdalka-podawalam propolis.ASO powoli,ale spadalo.Reumatolog przez 4lata ciągle mówiła o zabiegu.Tym bardziej,że syn miał opóźniony rozwoj mowy-wg lekarze to powiekszony migdałek upośledzal oddychanie,co prowadziło do niedotlenienia mózgu i w konsenkwencji do jego sprawności.
Podawałam propolis...
W końcu,przyparta do muru-dostał juz skier.na zabieg,skontaktowalam sie z ordynatorem laryngologii w szpitalu miejskim (polecała go koleżanka)i !!!!wg Niego migdalek nie był powiekszony!był oburzony decyzja reumatolog o konieczności zabiegu-odchodzi sie juz od zabiegu usunięcia migdalków bo jest niewskazany-w końcu do tego doszli-niestety dopiero stając w obliczu konsekwencji zabiegu w późniejszym wieku.
Na moja prośbę dostałam zaśw.do reumatologa,żeby nam dala spokój.
dziękuję za ciekawostki z pierwszej ręki:)
Jak to nie problem to napisz jak mama stosowała aloes i podbiał?-w jakiej postaci?jak często itd.
interesuje mnie też watek z maścia ze świstaka-mam od lat poważne problemy ze stawami i chętnie wypróbuje ten sposób?
kupujesz maść w necie?może robisz sama?
zainteresowal mnie tez żel z żywokostu i mumio-napisz więcej
co do migdałków to synek miał od maleńkiego powiekszone znacznie ASO-nawet powyżej 800
Plakał bo bolało go śródrecze-nawt jak nie umial jeszcze mówic to budzil sie z płaczem i pokazywal paluszkiem.Robilam mu masaże-pomagalo doraźnie.Często chorował w zerówce i reumatolog ciągle sugerował usunięcie migdalka-podawalam propolis.ASO powoli,ale spadalo.Reumatolog przez 4lata ciągle mówiła o zabiegu.Tym bardziej,że syn miał opóźniony rozwoj mowy-wg lekarze to powiekszony migdałek upośledzal oddychanie,co prowadziło do niedotlenienia mózgu i w konsenkwencji do jego sprawności.
Podawałam propolis...
W końcu,przyparta do muru-dostał juz skier.na zabieg,skontaktowalam sie z ordynatorem laryngologii w szpitalu miejskim (polecała go koleżanka)i !!!!wg Niego migdalek nie był powiekszony!był oburzony decyzja reumatolog o konieczności zabiegu-odchodzi sie juz od zabiegu usunięcia migdalków bo jest niewskazany-w końcu do tego doszli-niestety dopiero stając w obliczu konsekwencji zabiegu w późniejszym wieku.
Na moja prośbę dostałam zaśw.do reumatologa,żeby nam dala spokój.
- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam ponownie z wieściami ...maść propolisowa jest cudowna mamie pomogło złagodziło ,przestało sypać ,jest duuuużoooo lepiej.
- asma
Witaj :)ale masz fajowy avatarek
Bardzo Ci dziękuję ,że sie odezwałas ,napisałaś o poprawie -to miłe:)
Mama niech popija olej lniany-jest bardzo zdrowy
pozdrawiam cieplutko

Bardzo Ci dziękuję ,że sie odezwałas ,napisałaś o poprawie -to miłe:)
Mama niech popija olej lniany-jest bardzo zdrowy
pozdrawiam cieplutko

- marzanka
Olejem lnianym się smaruje i co rano na czczo wypija łyżkę stołową 

- asma
to super:))
życzę poprawy na stałe:)
życzę poprawy na stałe:)
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
A propos oleju lnianego. Kuzyn, osiadły w Stanach Ameryki Płn. właśnie mi donosi, że zakończyły się tam badania i okazuje się, ze tzw ADHD u dzieci oraz starcze schorzenia typu Alzheimer spowodowane są długotrwałym brakiem w mózgu Omeg 3 i 6 oraz ich niewłaściwymi proporcjami w pożywieniu. Pediatrzy wręcz nakazują matkom wkrapianie po kilka kropli oleju lnianego do pożywienia dzieci. Może warto to rozpropagować w Polsce?

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- asma
Może?;) oczywiście ,ze nagłaśniać jak masz pomysł jak:)
Ja swojemu dawałam od maleńkiego gal omega i spadło mu mocno podwyzszone ASO,przestało go bolec w sródręczu,skóra nie była taka sucha.
Ja swojemu dawałam od maleńkiego gal omega i spadło mu mocno podwyzszone ASO,przestało go bolec w sródręczu,skóra nie była taka sucha.
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Myślę, że osoby myślące będą szukać i zajrzą do twojego wątku i dokopią się do naszych informacji. Nic więcej nie mogę zrobić jak tylko edukować swoje dzieci i ich znajomych. Już zapowiedziałam swoim przyszłym synowym, że będę do posiłków moich przyszłych wnucząt dodawać olej lniany tak jak to robię teraz przygotowując posiłki całej rodziny.
Jedzenie to paliwo dla człowieka. Szkoda, że nie myślimy w ten sposób robiąc zakupy. Niektórzy prędzej pomyślą o silniku swojego samochodu niż o własnym sercu. Byle kupić taniej, byle przygotować posiłek łatwiej i bez wysiłku. Po co warzywa i owoce, po co zupy wystarczy kuksu i sok w kartonie !!!!!. A my tacy biedni i chorzy skrzywdzeni przez los... szkoda tylko, że na własne życzenie.
Jedzenie to paliwo dla człowieka. Szkoda, że nie myślimy w ten sposób robiąc zakupy. Niektórzy prędzej pomyślą o silniku swojego samochodu niż o własnym sercu. Byle kupić taniej, byle przygotować posiłek łatwiej i bez wysiłku. Po co warzywa i owoce, po co zupy wystarczy kuksu i sok w kartonie !!!!!. A my tacy biedni i chorzy skrzywdzeni przez los... szkoda tylko, że na własne życzenie.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- asma
mam na oku jeden bardzo ciekawy produkt,ale jakoś się łamie,żeby nie wyszło,że robię reklamę itp-to gotowy produkt .Na próbę podaję go córce od ok 3 m-cy i nawet taki sceptyk jak ja widzi poprawę-przestała spać całymi dniami,jest spokojniejsza,mniej drażliwa,nabrała energii,nie ma juz takiego oporu do uczelni(mimo niepowodzeń),usmiecha sie w końcu ,nareszcie wrócił Jej apetyt,przestała się trząść lewa ręka.Miała od ponad roku problemy z nietrzymaniem moczu(na tle stresowym,osłabienia)-jest wielka poprawa.
Od lat miała niski poziom żelaza przy poprawnej morfologii-ok 24
wybieramy sie na pobranie krwi-zobaczymy co tu sie zmieniło
Od lat miała niski poziom żelaza przy poprawnej morfologii-ok 24
wybieramy sie na pobranie krwi-zobaczymy co tu sie zmieniło
- marzanka
No wiesz a ja mam córkę z syndromem maturalnym ...a na pw podasz mi nazwę 

- asma
pw
-- 25 kwi 2013, o 13:27 --
produkt nazywa sie tak jak firma -FLAVON
ma swoja str intern. http://www.flavonmax.com
sporo mogę Ci jak coś wytłumaczyć,powiedzieć
a jak masz skype to mogę Ci nawet zorganizować prezentację
-- 25 kwi 2013, o 13:27 --
produkt nazywa sie tak jak firma -FLAVON

ma swoja str intern. http://www.flavonmax.com
sporo mogę Ci jak coś wytłumaczyć,powiedzieć
a jak masz skype to mogę Ci nawet zorganizować prezentację
- sylwia75
- 100p
- Od: 19 lut 2012, o 22:49
Witam Asiu-a który z tych produktów flawon podajesz? I po jakim czasie zauważyłaś pierwsze oznaki poprawy?
Pozdrawiam Sylwia