Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Post »

Dorotko, ja chcę i wiórkować i palić: dziewczyny podpowiedziały, żeby maszynę z leśnictwa wynająć, bo nasza marketowa niszczarka, tyle dobra nie przerobi...jednakowoż z permanentnego braku czasu, zanim to załatwię, to jeszcze potrwa, więc skoro sam strażak mówi, że trochę palić można, to będę...tak zredukować wysokość zasieków do 3 metrów to już by coś było :)

Maryś, no właśnie sadząc nie myślałam o tym, że przecież zdjęcia do przechwalania się będą potrzebne i tam dookoła tyle dobra, że nie ma gdzie się walnąć z aparatem, ale musicie uwierzyć mi na słowo, że są cudne...jak dotychczas to chyba najpiękniejszy kwiat w moim ogrodzie ;:224

Jolu, miło gościć Cię ponownie! U mnie zmian trochę ogrodowych, ale na takim areale i przy tylu chwastach, efekt widoczny dla gołego oka będzie za jakieś 10 lat...

Olu, moje heliotropy na podobnym etapie co Twoje, wysadziłam na dwór, ale im to nie pomogło...to był ostatni rok eksperymentów z sianiem heliotropu..kupny może nie jest super tani, ale 6 zł za sadzonkę mnie nie zrujnuje, a przynajmniej efekt pewny :wink: No i jak patrzę jak ładnie mi jednoroczne siane wprost do gruntu wschodzą, to niniejszym uroczyście oznajmiam, że w przyszłym roku na parapety idą tylko te, które bezwzględnie trzeba siać wcześniej, a reszta prosto do ziemi :wink:

A uchylę rąbka tajemnicy, że w sobotę wybieramy się do Ewy_Zamii, naszej forumowiczki, która parę tygodni złożyła mi zaskakującą propozycję nie do odrzucenia ;:224
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pati , heliotropy masz piękne, myślę że hodowla bardzo udana :D Moje to takie maleństwa, stoją w miejscu już jakiś czas i nic nie rosną , pewnie je w końcu wywalę na kompost :?
A korony i pozostałe kwitnące cudne ;:138 ;:138 Fiołeczki się bardzo rozrastają i niebawem stworzą dywan kwiatowy .
Cieszę się ,że prace nad żywopłotem posuwają się do przodu ;:215 , będzie cudnie ;:215
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

......czyżby Ci się oświadczyła............ ;:oj ..... ;:306
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, ale heliotropy to kupne :oops: moje dwie sadzonki są wielkości jednego kwiatka tej kupnej... :wink:

-- 25 kwi 2013, o 09:23 --
Bogumilka pisze:......czyżby Ci się oświadczyła............ ;:oj ..... ;:306
eeee...no bez przesady...po to mam zdjęcie w awatarku, żeby zapobiec sytuacjom, gdy ktoś kto lubi moje pisanie, pod wpływem emocji uzna, ze może chciałby się np. oświadczyć: zerknie na zdjęcie i już o pomyśle zapomina :;230 Ale Ewy propozycja jest jeszcze lepsza...opowiem, jak wrócę :wink:
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Budujesz napięcie niezwykle profesjonalnie... :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczynki, a te szachownice to są chyba kostkowate... (eee, czy kostkowane?)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Opowiedz koniecznie co o za propozycja była, jak wrócisz oczywiście.
Posłałam Ci pomocników, bo chciałaś paczkę z ...takowymi :wit
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Tylko nie mów że jej kózki podarujesz? :wink:
a daleko masz do niej?

ogródek ci pięknie rośnie ;:63
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

MaGorzatka pisze:Dziewczynki, a te szachownice to są chyba kostkowate..
\

;:108
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MaGorzatka pisze:Dziewczynki, a te szachownice to są chyba kostkowate... (eee, czy kostkowane?)
Kostkowate, pani profesor :) Pan Alzheimer w mojej głowie dość często przestawia mi literki...na piśmie też, dlatego niezwykle cenię sobie automatyczny korektor pisowni, który jednakże nie wyłapuje takich przejęzyczeń jak powyższe...

Dziś nie będzie ani relacji ani zdjęć bo dojechałam do granicy mocy walnęłam głową w ścianę oporu organizmu i leżę na pleckach i wywijam odnóżami...a 10 stron na jutro też leży i kwiczy :roll: Ale kolejny kawałek żywopłotu jest na swoim miejscu :heja
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Pati A ja troszkę wiem na temat ;:173 ...
survivor26 pisze:A uchylę rąbka tajemnicy, że w sobotę wybieramy się do Ewy_Zamii, naszej forumowiczki, która parę tygodni złożyła mi zaskakującą propozycję nie do odrzucenia
...szkoda że nie dałam jej dziewanny dla Ciebie, gdy Ewa była u mnie :D Mnie sprezentowała krzaczki malin :D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Oj Pati, mogłaś się nie przyznawać :wink:
Pokazywałaś kiedyś wcześniej i całkiem spore sadzonki pamiętam, więc myślałam że tak ładnie Ci podrosły :D
Moje to porażka, już więcej nigdy nie będę siała ;:124

Też jestem ciekawa tej propozycji ;:65
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Pati ja chyba też mam takie szachownice.... :) a sasanka sliczna...
nie posadziłam patyczków...była awaria w domu...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu, jak parę dni w wodzie postoją nic im nie będzie, ważne jest tylko, żeby w tej wodzie korzeni nie puściły, bo z moich obserwacji wynika, że wtedy - paradoksalnie - gorzej się przyjmują. A wsadź byle gdzie, za rok sobie przesadzisz na miejsce docelowe, ta wierzba jest jak chwast, gdzie upadnie, tam rośnie :wink:

Kasiu, no ja generalnie wyleczyłam się chyba już z zasiewów naparapetowych, zwłaszcza w styczniu ;:224 Roślinki strasznie mi zmarniały, jedynie pomidory wielkie i naparstnica jednoroczna...mam nadzieję, że rzeczywiście jednoroczna, a nie wyhodowałam sobie buszu zielonych liści, który zakwitnie za rok :wink:

Dario, do Ewy mamy niedaleko, raptem 40 km takimi bardziej polnymi i leśnymi drogami, więc pojadę chyba sama za kierownicą: jelenie, sarny i mieszkańcy okolicznych wsi strzeżcie się ;:306

Wczoraj eM przerył do końca pas pod żywopłot, teraz ryje sobie dalej pseudotrawnik i niech mu będzie, niech ma chłop rozrywkę, ważne, że ja sadzić mogę :wink: Wczoraj wysadziłam wszystkie róże, i szlachetne i dzikie, prawie wszystkie krzewy: został mi tylko dereń o żółtych pędach i drzewka. Po glebogryzarce rewelacji nie ma, trawa zmielona w miarę, chwasty trochę mniej, ale nie odgruzuję teraz do końca wszystkiego, więc tylko w dołkach pod róże wymieniłam litą glinę na mieszankę ziemi ogrodowej i piasku, a resztę będę na bieżąco odchwaszczać. efekt nadal daleki jest od zamierzonego, ale jak się wczoraj przeszłam po ogrodzie to stwierdzam, że chociaż nadal wygląda, jak wygląda, to jednak jest o 100% lepiej niż w ubiegłym roku...bardzo żałuję, że nie mam zdjęć sprzed dwóch lat, kiedy za linię domu nie dało się za bardzo wejść, tyle krzaków i dziczek było :wink:

Zdjęcia techniczne zrobię i wstawię dziś, bo nie zamierzam się forsować ogrodniczo za bardzo bo ma być upał, tylko powysadzam roślinki, które w niedzielę wieziemy do koleżanki, która ma pas startowy o powierzchni hektara do zagospodarowania :wink: No może te drzewka jednak przesadzę, bo jutro ma padać, akurat by podlało fest... :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czekam na obiecywany deszcz, żeby podlał róże. Z konewką biegać-dreszcz przerażenia mnie przeszywa ;:202
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”