Żabia Łąka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Żabia Łąka

Post »

Boguniu ,dziewczyno aleś się obkupiła ,same fajne rośliny .Będziemy miały co podziwiać ;:162
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Przednie zakupy, Bogna!
Podróżowałyśmy niemal tymi samymi szlakami :)
Klon to wspaniały okaz - cieszę się, że się na niego zdecydowałaś... no i dereń kousa ;:167
Teraz czekamy na wtorek ;:173
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, klon i dereń od Ciebie z ogrodniczego!
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:224 Piękne zakupy :D Derenia kupiłam dokładnie takiego samego i posadzony - już puszcza śliczne listeczki :heja A łubin wręcz uwielbiam...
x-ag-a
---

Post »

Jakie wrażenia przywiozłaś z Kań? Jest już po co jechać?
x-ag-a
---

Post »

Wtorek dzisiaj przecie... A relacja gdzie? :)
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Imponujące zakupy! :D
Sama poluję na jakiś większy klonik...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Bogusiu zakupy śliczne , widać ,że wiesz co chcesz i realizujesz swoje wizje. Zaciekawiła mnie hortensja Silver Dollar , pierwszy raz się z nią spotkałam.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kupiła, to teraz sadzi dziewczyna, a potem wszystko pokaże ;:215
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Cześć dziewczyny! Celem wyjaśnienia mojej nieobecności, chciałam poinformować, że od soboty popołudniu do wtorku rano praktycznie nie wstawałam z łóżka. Razem z córcią zostałyśmy pokonane przez wysoką gorączkę. Tym niemniej we wtorek w godzinach przedpołudniowych przyjechały drzewa od Kordusa, więc wstać należało. Uprzejmie donoszę, że zostałam właścicielką 2 klonów: Red Sunset i Kelly's Gold, wiąza Camperdownii, Inversy, 4 cisów, brzozy do skrzyni tarasowej. Wstawię teraz zdjęcia, które jak zwykle nie powalają swoją jakością :) Cisy zostały już posadzone wzdłuż północnej ściany domu, gdzie była trawa która została zerawana z powodu wiecznych problemów z jej pielęgnacją. Obrazek
Ponadto w dniu dzisiejszym udało się uporządkować rabatę przed ogrodzeniem z irgami i już uporządkowanymi tawułami - przesadzono około 70 dobrze już ukorzenionych roślin więc łatwo nie było.
Dziś po południu wybrałam się do Wawy celem sfinalizowania zakupu kwatów do domu i oczywiście zahaczyłam o Aleję Krakowską i nabyłam: bacopy w dwóch kolorach, million bells, turzyce, zioła, brązowe żuraweczki, pierisa - uwielbiam je, białe piwonie oto one: Obrazek
Na jutro zaplanowane jest sadzenie drzew, postaram się obfocić ów zabiegi. Generalnie na ogrodzie mam jedno wielkie pobojowisko, wszystko jest rozgrzebane i nic nie skończone. Cieszę się z nadchodzącego długiego weekendu, bo mam nadzieję, że wraz z jego końcem nadejdzie koniec ów przeróbek. Tymczasem jutro czeka mnie kolejny dzień ciężkiej pracy.
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Bogusiu, ale szalejesz z zakupami ;:138 Już sobie wyobrażam te wszystkie roślinki w pełni lata ;:173 Ja choruję na brzozę Doorenbos, niestety jeszcze nigdzie jej nie upolowałam, w paru szkółkach ma dopiero być za jakiś czas.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Milenko, ja chciałam brzozę Long Trunk, ale wzięłam tą, podobno też może być do skrzyni. Ja nie mam u siebie żadnej brzozy, więc było mi w sumie wszystko jedno, oby była mała. Za obsadzanie letnich skrzynek wezmę się chyba najwcześniej w weekend. Już myślę nad zestawieniami.
Żabia Łąka
x-ag-a
---

Post »

Bogna, dzień dobry w słoneczny czwartek :wit
Jak się dzisiaj masz? Jak córka? Mam nadzieję, że już wychodzicie z choroby... mnie trzymają resztki przeziębienia, ale w sumie jest już ok. Teraz łatwo o zaziębienie przy pracach w ogrodzie.
Zakupy fantastyczne - zarówno te od Kordusa, jak i z Krakowskiej... jeśli dobrze pójdzie, wybiorę się dzisiaj do Melona - tam jest istne szaleństwo kwiatowe i wybór przeogromny.
Życzę przemyślanych decyzji co do lokalizacji roślin i powodzenia w sadzeniu ;:196
Jestem bardzo ciekawa końcowego efektu ;:173
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Bogusiu,ale wspaniałe zakupy,szalejesz kobieto,szalejesz.Widzę u ciebie doniczkę ratanową,czy ona cały rok tam stoi,czy zabierasz na zimę do domu?Nie wybierasz się do Marzenki w najbliższym czasie?
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Bogusiu ale duże zakupy, ogród na pewno wypięknieje ;:333
Jak mam czas to często zaglądam na al.Krakowską, szczególnie do PNOS-u ,mają tam zawsze ładne ,zdrowe i posegregowane roślinki, na szkółce naprzeciwko się zawiodłam (ale to moja opinia)
Życzę dużo zdrówka i odpoczynku , ja tez liczę na długi majowy weekend, jestem już tak przemęczona pracą, że marzy mi się dłuższy wyjazd na działkę i ...zakasanie rękawów :;230
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”