Witajcie

Ależ się cieszę, że wróciłam do świata "zielonych"

Utraciłam hasło do mojego konta i tu wielkie podziękowania dla
babuchny i
KaRo, dzięki którym udało się je odzyskać -
Dziękuję za wszelką pomoc!
Kasiu już się odessałam z czarnej dziury i jestem

A Aeonium rzeczywiście jest takie błyszczące

Widzę, żeście uczepiły się nazewnictwa-mnie Aeschynantusy nie sprawiają trudności w wymawianiu

-może dlatego tak kwitną-jak się ogarnę to pokażę ich aktualne fotki
justus-u mnie wreszcie zaczęło dziać się cokolwiek dobrego, jeśli chodzi o storczyki-może mój upór pomógł w ogarnięciu ich-znalazłam kolejny nowy pędzik kwiatowy-ależ mnie to mobilizuje
Arkadiuszu, Elu, Agusiu dziękuję za miłe słowo
Alinko już jestem, jestem
Jagódko już wątek "'naprawiony"

A na Zielistkowe szczepki już mi się buzia cieszy-ostatnio bardzo mnie na nie "wzięło"
Chcąc nadrobić zaległości pokażę nowy nabytek od
Alinki AliWas 
Dziękuję, Kochana, jest bardzo ładna ta Szeflera /i wielka

/
Nie ukrywam, że osłonka podoba mi się bardzo

Nie mam wątpliwości co do tego, że jest to Twoje, Alinko, rękodzieło

Początkowo zamiarowałam przesadzić Szeflerę do większej doniczki, ale póki co zrezygnowałam na rzecz osłonki
Szeflera i roślinki prezentowane poniżej trafiły na "nowy" /bo stary-używany/ kwietnik wyłapany z ogłoszenia typu "oddam gratis". Dobrze, że sokole oko eMa w porę dostrzegło ogłoszenie

Tak więc zamieszkał z nami drugi rozporowy kwietnik-brązowy, mieszczący 8 doniczek /jak znam życie to już ja go przystosuję do większej ilości

/
Calathea orbifolia zajęła pięterko.
Oxalis, którego bardzo lubię, ulokowany został na kwietnikowym parterze.
Nie mogło tam zabraknąć rozjaśniających towarzystwo Zielistek, czyli Bonnie, której mam nadzieję posłuży zmiana miejsca, bo do tej pory rosła słabo...
Oraz Zielistka Sternberga, która wreszcie wypuściła pędzik z potomnymi.
Na zakończenie pokażę dawno nie prezentowaną, młodą Alocazję Callidorę:
Oraz jej matka- aby zapewnić drogiej pani jak najwyższą wilgotność, M ulokował ją między kanapami, w pobliżu otwartego akwarium