Moja skromna kolekcja
Re: moja skromna kolekcja
Kasia, ja się na takich cudach i botanikach nie znam, ta księżniczka to ma mieć tylko jeden kwiat, czy coś więcej puszcza?
Głupie pytanie, ale ciekawość wzięła górę
3velyna
.Dziekuje kochana
.No to wykombinowalam ,bo wlasnie 10 nastepnych przybedzie w piatek ,ktore wylicytowalam sobie na E****.I na tym koncze zakupy ,teraz będę sie strona estetyczna zajmowac jak oslonki i bla bla.A potem pewnie będę sprzedawac ,bo przeciez zawsze sie jakas znajdzie taka piekna
,a gdzie to upychac
.Firana jest super

-- 24 kwi 2013, o 21:29 --
Tomeczku ,nie widzisz ze ma nastepny paczek?a jeszcze jeden pod kwiatkiem schowany .Licze ze jeszcze cos mi zapoda ,bo jest po prostu przesliczna

-- 24 kwi 2013, o 21:29 --
furious pisze:Kasia, ja się na takich cudach i botanikach nie znam, ta księżniczka to ma mieć tylko jeden kwiat, czy coś więcej puszcza?
Tomeczku ,nie widzisz ze ma nastepny paczek?a jeszcze jeden pod kwiatkiem schowany .Licze ze jeszcze cos mi zapoda ,bo jest po prostu przesliczna
A może prościej byłoby zamieszkać w tropikach, po co tyle zachodu? Hamak między drzewami, wokół epifity...actus pisze:No co Ty Tomus!Dom sobie kupie nad brzegiem morza
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Nie nie Gianna to nie bedzie to samo.nic tam co zakwitnie nie bedzie nasza zasluga
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajnie to wszystko u Ciebie wygląda
A żaluzje nie wystarczają, ze musiałaś firaneczki założyć? Tak swoją drogą to na półeczce tak po bokach tez mogłabyś coś powiesić
jakieś haczyki zrobić albo takie osłonki z uchwytem jak balkonowe np. mają 

nie Aniu zaluzje za duzo swiatla zabieraja a moja pseudo firanka jest biala wiec chroni i daje swiatelko w miedzyczasie.Widzialam fajne doniczki dzis w Ikei ale latalam z ta polka wiec moze w sobote podskocze ,wlasnie takie z haczykami 

- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mówisz o tych ażurowych białych? Piękne są!actus pisze:Widzialam fajne doniczki dzis w Ikei (...) wlasnie takie z haczykami

Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
- Dufin
ażurowe nie mają tych haczyków
ale ładne są w formie wiszącego kwietnika, planuję zakupić jedna bądź dwie
tylko nie wiem czy nie za wąskie bo siostra ma te stojące i są na styk :/

- 3velyna
- 500p
Oj mają, mają, odsyłam tutaj 
Tylko że one się chyba nie nadają do storczyków, bo te łańcuszki ograniczają, ale zapamiętałam, że są takowe, a co

Tylko że one się chyba nie nadają do storczyków, bo te łańcuszki ograniczają, ale zapamiętałam, że są takowe, a co

Pozdrawiam! Ewelina
nie ,to nie te ,jak w sobote kupie to wam wkleje.
zastanawiam sie jak im wilgotnosc zwiekszyc na tych polkach ,macie jakies pomysly?
- Dufin
Actus możesz kupić takie tacki jak pod suszarkę na naczynia i wysypać keramzytem
Albo półkę z 3 stron ogrodzić bezbarwna folią, ale to mało estetyczne chyba 
3velyna no własnie to jest kwietnik, o którym mówię
Ale on ma łańcuszek jak typowy wiszący kwietnik a nie haczyk jak skrzynki balkonowe
Taki kwietnik ciężko zamontować na półce.. O takie coś mi chodziło jak TUTAJ albo TUTAJ 

3velyna no własnie to jest kwietnik, o którym mówię

- 3velyna
- 500p
Aaa ok, już rozumiem
Co do wilgotności, to ja obstaję przy odwróconych podstawkach i zalaniem ich wodą, albo duuużymi tacami/kuwetami/podstawkami pod świece wysypanymi keramzytem/czy czymkolwiek porowatym i ustawianie doniczek na odwróconych podstawkach

Co do wilgotności, to ja obstaję przy odwróconych podstawkach i zalaniem ich wodą, albo duuużymi tacami/kuwetami/podstawkami pod świece wysypanymi keramzytem/czy czymkolwiek porowatym i ustawianie doniczek na odwróconych podstawkach

Pozdrawiam! Ewelina
to mi sie podoba Ewelina z tymi odwroconymi podstawkami.cos wykombinuje 

- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Skromna kolekcjaa..... ech....
Co do zasłonki, może wmontuj sobiezazdrostkę. Karnisze do niej kosztują ok 10zł( można też zrobić samemu), a firanek jest to wyborudo koloru np. http://www.voile.pl/firany-na-metry/311 ... m-wys.html
Pomysł z półką na miniaturki jest super.... coś czuję, że zaraz się rozejrzę za półkami
Pozdrawiam
K.
-- 25 kwi 2013, o 10:11 --
Co do zasłonki, może wmontuj sobiezazdrostkę. Karnisze do niej kosztują ok 10zł( można też zrobić samemu), a firanek jest to wyborudo koloru np. http://www.voile.pl/firany-na-metry/311 ... m-wys.html
Pomysł z półką na miniaturki jest super.... coś czuję, że zaraz się rozejrzę za półkami
Pozdrawiam
K.

Pozdrawiam
K.
-- 25 kwi 2013, o 10:11 --

Pozdrawiam
K.