Na zachód od Wisły II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na zachód od Wisły II

Post »

Jukki po wojskowemu się prezentują,widać,że zimą były przyzwoicie powiązane ;:215 Ranniki tez w szeregu,nie ma ich ale to pewnie ich zwyczaj :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Beti podzielam Twój zachwyt nad śpiewem kosa :) Pliszki też u nas się zdarzają, zajmują też budki lęgowe jak je inny ptak nie ubiegnie.

Mireczko jakoś tak wyszło ;:306 Juka stała parę parę lat bez kwiatu, ale jak zakwitła w zeszłym roku to i od razu się rozmnożyła ;:oj

Dzisiaj jest Dzień Ziemi
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bufo-bufo pisze:Obrazek
Widzę, ze stworzyłaś ptakom fantastyczne warunki. Tak duża różnorodność nie często sie zdarza. Sikory i wróble to standard, ale krogulec czy sikorka uboga to już co innego. A teraz przyszedł czas na wiosnę i Twoje piękne ranniki.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku witaj :) Myślę że miałam po prostu szczęście, że w odpowiedniej chwili miałam pod ręką aparat. W Twojej okolicy jest na pewno wiele różnorodnych ptaków.
Tinuleczka ;:7 Nie wątpię że i Ty mieszkasz w pięknym rejonie naszego kraju :)

Całą zimę polowałam na taką fotkę jak poniżej (w środku), aż w końcu mi się udało ją wykonać (wiosną :) ) Modraszki
Obrazek Obrazek Obrazek

Żaba :D ( z przerywnikiem 8-) )
ObrazekObrazek Obrazek
Miodunki
Obrazek Obrazek
Przylaszczka
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Chyba warto okrywać juki ja moje nie okryłam i teraz trochę chorują,nie wiem czy obciąć mam żółte liście :roll:
U ciebie okrutnie zielona :uszy
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa żółte zaschną - je się raczej wyrywa niż obcina, raz jeden (chyba) nie okryłam na zimę juki i to był ostatni raz, iglaki rosnące obok to na razie maleństwa i nie stanowią żadnej bariery dla wysuszającego wiatru zimą.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Olu! Bardzo dziękuję za paczuchę. ;:196 Dzisiaj ją odebrałam i oczywiście za "wkładkę" . Nawet wszystko mi się przyda.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko już? Super i dziękuję za miłe słowo, bardzo się cieszę, że trafiłam z dodatkami :D
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Olu ja swoje juki tylko związuję na zimę , a Ty je okrywasz?Moje są już leciwe.Uściski ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianno :)
Mają około 6 lat, najpierw związuję (jak Ty ;:136 ), następnie owijam białą grubą włókniną. Zimą urokliwie nie wygląda to cuś, ale jest efekt po zimie :lol:
dziękuję :)
Nareszcie zakończyłam wczesne, wiosenne siewy: ziół, warzyw i kwiatu (jednego ;:oj ). W warzywniku - groch, sałata, rzodkiewka. Posadziłam też zakupione na targach (w miejscowości w pobliżu Kościerzyny) rośliny: miętę czekoladową, cząber górski, bratki, koleusa i dwie wierzby pienne, które bardzo mi się spodobały po posadzeniu (a kupiłam je z myślą o pszczołach).
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Olu - witam się w Twoim nowym wątku.
Chciałam zapytać o piwonię botaniczną - widać jakieś oznaki życia? Bo u mnie kiepsko :( Nic się nie pokazuje w okolicy zeszłorocznego patyczka.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ;:7
Piwonii o którą pytasz, nie mam - pozbyłam się jej już na jesieni ubiegłego roku, gdyż nie dawała żadnych oznak życia - niestety.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem trochę rozgoryczona. Właśnie dostałam oczekiwaną paczkę od jednej forumowiczek. Do tej pory dostałam paczki od 3 osób z forum od których kupowałam w tym roku. Od Anitty przyszły mieczyki i to w wielkiej, niespodziewanie dużej ilości :) Dwóch pozostałych osób nie wspomnę gdyż mam pewien żal. Od jednej kupowałam cebule lilii; krótko po przybyciu do mnie zaczęły się psuć (pleśń i inne nie znane mi choroby niszczące cebule od środka - chyba gnicie?) Od drugiej różne trawy i byliny, sadzonki ładne, ale koszt przesyłki przepłaciłam prawie dwukrotnie! No i nie było gratisika :( Czekam jeszcze na realizację kilku zamówień z działu sprzedam kupię wymienię. Mam nadzieję że trafię na uczciwe osoby.
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20

Post »

Ja kupywałam lilie na jesień od Ewy (Rozanka) piękne cebule i już wszystkie wychodzą. Mogę tylko polecić.
Pozdrawiam
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko :) zamówiłam i czekam na lilię (jedną :)) od Rozanki, tak mnie zachwyciła, że się zdecydowałam na nią, mimo wcześniejszych niepowodzeń z zakupami liliowymi u innej osoby. Dziękuję :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”