Od roślinki podziękowaniaonectica pisze:A poza tym - naprawdę super

Tutaj akurat ani początek ani środek drogi nie zupełnie znaczeniaonectica pisze:Pytam o takie rzeczy, bo nie mam jeszcze 'oka'. Sam wiesz, jak to jest na początku drogi![]()

Moim aparacikiem mogę robić zdjęcia z minimalnej odległości ok. 20cm. Gdybym zrobił bliżej byłyby rozmazane. Ktoś inny mając lepszy aparat może zrobić zdjęcie np. z 5cm odległości i wtedy na tym jego zdjęciu ta roślinka to jakiś gigant

Gdy je kupowałem jesienią ub.r. miały niewiele mniej tych gałązek. U mnie dostają papu w postaci boihumusu, gnojówki z pokrzyw i nawozu do kaktusów. Jako, że za chemikaliami nie przepadam więc od jesieni do teraz dostały raptem trzy razy "SUBSTRALa".onectica pisze:Więc sam z siebie ma taki gąszcz????![]()
Pewnie podkarmiasz go na maksa?
Podlewam tak:
1. woda z dodatkiem EM Ogród (mikroorganizmy) 1/2 tego co podaje producent
2. biohumus (od moich dżdżownic kalifornijskich) 100ml na 1,5 litra wody
3. gnojówka z pokrzyw w rozcieńczeniu z wodą 1:20
i tak na przemian

Kupiłem jeszcze też niedawno "ROSAHUMUS" i do każdej doniczki poszła 1 porcja. Wedle opisu ziemię podlewa się nim raz na 5 lat a więc następną porcję dostaną moje roślinki (wszystkie, nie tylko adenium, no oprócz "mięsożerców" których sie w ogóle niczym nie nawozi) dopiero gdy będę zmieniał im mieszankę.
Wstążek nie mam bo prezentów już chyba nie owija się we wstążki ?onectica pisze:Bo pomysłowa kobieta zrobiłaby tak: wzięłaby sznurek/nitkę/wstążeczkę
Nici ? nie mam bo nie potrafię szyć
Sznurek ? Hmmm, dobra nastęnym razem pożyczę od sąsiada, taki ze snopowiązałki ...

A tak w ogóle to kobietę pod względem pomysłowości może zastąpić tylko pomysłowy Dobromir a mnie daleko do niego