Ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród

Post »

Sylwuś ta moja mini rabatka,powstała w tamtym roku i jest bardzo mini :lol: ze względu na to,że nie miałam zbyt wielu roślin ale mam zamiar sukcesywnie ją powiększać :D Na razie są na niej dwa skalniaczki (nazwy niestety nie pamiętam :oops: ) hosty,iglaki płożące,dąbrówka rozłogowa,dwie żurawki,wrzos ,firletki kwieciste i to chyba wszystko.Wszystkie roślinki są jeszcze młodziutkie i niewielkich rozmiarów tylko czekać jak się rozrosną :lol:

Miłego i słonecznego dzionka życzę ;:196
Joanna
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Sylwuś ;:oj jestem mile ale to bardzo mile zaskoczona! Wspaniale to wszystko wymyśliłaś nie ma co masz zdolności dziewczyno na całego ;:180 ;:180 patrzę patrzę i podziwiam! ekstra,bomba aż mi słów brak ... ;:215 ;:215
Milutkiego dnia! ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witajcie
Zrobiłam sobie małą przerwę w pracach :)

Beatko dzisiaj działam na całego rabatkę wysypuję korą i niestety ale mi zabrakło ;:174 Muszę dokupić chociaż 2 worki

Milenko, dziękuję ;:168 ojej musisz bardziej buzię smarować kremem z filtrem, wiem że człowiek zabiegany i zapomina. Cały czas działam przy nowej rabacie:)

Renatko reniuniek dziękuję ;:196, coś tam się pojawia ale staramy się na ile to możliwe wyrywać.

Joasiu wszystko się szybko rozrośnie. Radzę stosować do podlewania gnojówkę z pokrzyw, najlepiej tych majowych. Zobaczysz jak sie wszystko pięknie rozrośnie. A wrzos Ci nie zmarzł. Bo minie niestety ale czeka go wyrwanie. jeszcze jeden mi został moze on sie utrzyma.

Renatko reniusia20 pomysł mojej mamy, ja nie mam takich zdolności, jedyne co to kiemienie pomagałam zbierać, myć, o układałam je sama, starałam sie dobierać żeby jak najmniej wolnego miejsca między nimi było, ale na jesieni wszedł kret i trochę porozrabiał.

Pozdrawiam Was cieplutko ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 ;:196
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42

Post »

Wrzos przeżył i cały czas kwitnie ;:oj troszkę go przycięłam co by się zagęścił :) Mam nadzieję,że Twój też da radę ;:196 Może pozdrów go ode mnie to się obudzi ;:306
Joanna
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sywio :wit
Ja tez zrobiłam sobie małą przerwę w pracach ,nie wyrabiam się ani z praca,ani z domem ani z ogrodem,ale jeszcze trochę i powinno być lużniej ;:108 Przyjdzie czas na delektownaie sie ogrodem i posiedzenie ;:136
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Sylwiuś!
Z racji tego ,że pracujesz cały dzień z przerwami szybko nadgonisz w ogrodzie. Ja właśnie wróciłam z działki , bo czekam na kuriera . Jutro , jak dopisze pogoda znowu coś zrobię. Owocnej pracy. Wpadnę do Ciebie wieczorkiem, może pokażesz jakieś nowe zdjęcia?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Oj krety tak lubią swoje trzy grosze wsadzić a w jego wypadku to kilka kopców tu i tam zrobić! Mi też zrobił na trawniku i na sadzie kilka kopców ;:14 gdzieś krąży gdzieś jest tylko gdzie oto jest pytanie ;:306
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Właśnie wróciłam z ogrodu i ledwo idę, jestem padnięta, ale rabataka ukończona. Wybaczcie mi proszę że nie mam zdjęcia, postaram się jak najszybciej wstawić.

Joasiu pozdrawie ale jutro. Jednego wrzosa już dzisiaj wyrzuciłam, suchy , zmarzł ;:174

Aniu dzisiaj miałam urlop i to co zamierzałam to zrobiłam, jestem zadowolona. Myślę że w maju to juz sobie spokojnie siądziemy przy herbatce i popatrzymy na ogród a teraz praca, praca, praca.

Jualianko niestety ale nie zrobiłam zdjęć , chciałam sie wyrobić. Postaram sie jutro wstawić. Kochana a co zamówiłaś?

Renatko na rabatce z kamieni kopców mi nie robią bo pod kamieniami ułożyłam agrowłókninę tylko podnoaszą kamienie, chca sie przedostać ale nie mogą. Dzisiaj na trawniku koło nowo posadzonej roślinki widziałam nowy kopiec ale już odpuściłam, jutro sie nim zajmę. :D
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Sylwuś ,widzę że krety Ci dokuczają ,ja też mam to dziadostwo .Zawsze znajdą najpiękniejsze rośliny i tam kopią .Ciężko się ich pozbyć i to jest najgorsze . ;:202
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Ewuniu właśnie najgorsze jest to ze cieżko się ich pozbyć ale może kiedyś nam się uda.
W tamtym roku był karbid i w tym roku na początek też a później to zastawie pułapkę.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Trzeba się wielkim sprytem wykazać ,żeby się pozbyć natręta. ;:108
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Sylwio ja dziś czekałam na te clematisy o których pisałam w wątku u Madzi. Czytałaś , ale chyba zapomniałaś. To są" Sir Trevor Lavrense ", "Jerzy Popiełuszko","Arabella", "Ville de Lyon",Beautifull Bride" i "Princess Diane". To by było na tyle.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Sylwunia ja juz nornicom, kretom odpusciłam,nie daje rady ,wszystko mam w powietrzu,ale mam nadzieję że będzie ok jak w zeszłym roku :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

julianna pisze:Sylwio ja dziś czekałam na te clematisy o których pisałam w wątku u Madzi. Czytałaś , ale chyba zapomniałaś. To są" Sir Trevor Lavrense ", "Jerzy Popiełuszko","Arabella", "Ville de Lyon",Beautifull Bride" i "Princess Diane". To by było na tyle.
Julianko przeprasza, faktycznie pisałaś że czekasz na dostawę powojników. Pnącza ładne?

-- 23 kwi 2013, o 21:01 --

Ewuniu, Jadziu zakładam że skoro są krety to muszą sie czymś żywić. O ile mi wiadomo jedzą dżdżownice, które są dobre dla ziemi, spólchniają ją. Dzieczymy tak więc mam duźo robaczków w ziemi :)
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Sposób na kreta.Należy zakupić śledzia całego z wnętrznościami i na 2 tygodnie umieścić na parapecie, na słońcu. Następnie (nosek trzeba zatkać)) śledzia zdejmujemy i
wpychamy głęboko do pierwszej lepszej nory kreta. Śledź działa w promieniu 50 metrów. Kret nie wraca. :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”