Ogród Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty

Post »

Martusiu witam w poniedziałkowy poranek. Jest piękna pogoda i niedługo wybieram się na działkę. Będę sadzić cebulowe i jednoroczne. Kupiłam aż 40 cebulek mieczyków , chyba piwinnam ;:14 , przyszły też lilie , mam tez kilka dalii.Martusiu przyjemnej pracy na dzisiejszy dzień. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu,fotorelacja będzie jak wyrobię się z wysyłkami,ale oprócz tego robię sadzonki na wystawę kwiatów,jeżdżę co roku stąd miałam zdjęcia mojego ogrodu(część zdjęć) i mogłam wam je pokazać ,zdjęcia robię systematycznie co zakwitnie,ale nie mam czasu włożyć na forum,wystawa jest 1 maja,i myślę,że będę wolniejsza.pozdrawiam serdecznie :wit ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianno,witaj,pracy jak widzę masz tak dużo jak ja,ale pokonamy.Mieczyki najlepiej sadzić co tydzień jakąś partię,bo będą ci kwitły systematycznie,a tak to zakwitną naraz,ja mieczyki moczę w miedzianie i środku na wciornastka,bo wciornastek potrafi zniszczyć wszystkie kwiaty,nic nie zakwitnie ,, kwiaty są chore ,nigdy nie wiadomo co się kupi,a jak wymoczę to mam zawsze ładne,ale to mój sposób,a oprócz tej pracy co masz to przybędzie ci jutro jeszcze troszkę,bo wysłałam do ciebie kwiatuszki pozdrawiam gorąco ;:196 :wit
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Marto też tak zrobiłam jak piszesz, wymoczyłam w miedzianie i dziękuję za radę. Cykliczne wysadzanie gwarantuje nam ciągłość kwiatów. Jutro będę miała baaardzo pracowity dzień , bo czekam na przesyłkę z clemkami i Twoją. Gorąco pozdrawiam. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martusiu moje mieczyki mają już malutkie pędy czy można jeszcze je namoczyć w miedzianie?A co z mieczykami które przesadzamy?Jakie cebulki jeszcze moczysz w miedzianie?Oj tyle pytań na raz :?:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianno,Jonatanko mieczyki mocze nie tylko w miedzianie,ale jeszcze w środku na wciornastka np.Fastac może być inny ale musi niszczyć wciornastka oba te środki daję do wiadra z wodą w rozcieńczeniu jak pisze na opakowaniu jak do oprysku i 20 min moczę cebulki mieczyków i wtedy nie zdarzyło się żeby kwiaty były chore,są piękne,i wsadzać co tydzień jakąś grupę cebulek można rozdzielić je np na3 razy lub więcej sadząc co pół tygodnia.Nie wiem Jonatanko co masz zrobić z zasadzonymi mieczykami jak są na wierzchu to są też i ukorzenione może podlej miedzianem a potem opryskaj zieloną część na wciornastka

-- 22 kwi 2013, o 21:15 --

Te cebulki które masz z tamtego roku też wymocz w tych środkach innych cebulek nie moczę
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ze mnie gapa, posadziłam dziś mieczyki, ale o środku grzybobójczym nie pomyślałam, jak tylko zaczną kiełkować to je potraktuję miedzianem.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Witaj Marto jestem pod wrażeniem twojej Inversy ;:180 Lecę podziwiać dalej ;:65
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko,miło mi,że do mnie wstąpiłaś ,spaceruj i relaksuj się troszkę
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko nie wiem jak tobie,ale mnie się zdarzyło jak nie moczyłam w środkach bo mi się nie chciało to nie miałam kwiatów wszystko było chore a wciornastek tak uszkadza kwiaty,że wszystko stulone nie zakwitnie,a jak wymoczę to zawsze pięknie kwitną
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Martuś roboty chyba masz dużo ,jak humorek dopisuje ? ,bo mój całkiem niezły ,żeby nie to głupie kolano ,to by było całkiem dobrze .Ale nie ma co narzekać .Nie mogę się doczekać ,aż twój botanik zacznie kwitnąć i sobie pooglądam Twoje skarby . :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu ty pewnie też masz skarby w swoim ogrodzie,każdy jakieś ma,jestem trochę zmęczona już kończę wysyłki,w ogrodzie mam dużo pracy,ani do jesieni się pewnie nie wyrobię :;230
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Martusia ty tez masz skarbunie,takie piekne mam co podziwiać ;:180 ;:180
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu,troszkę mam wiosennych krzewów i kwiatuszków teraz zakwitł łan narcyzów i różnego koloru fijołeczki,łososiowe różowe,białe i fioletowe,zdjęcia już są zrobione,niedługo wysyłka na forum
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Martusiu przesyłka doszła w bardzo dobrym stanie. Dziękuję za gratisik. ;:333 Wymoczyłam moje mieczyki tylko w miedzianie , na wciornistka mam chyba Vertimec, ale muszę sprawdzić. Będę musiała zrobić oprysk jak wykiełkują. Na błędach się człowiek uczy. Teraz już zapamiętam.Buziaki ;:196

H. Jackson Brown
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”