Michał Witaj U mnie nic nie padało ani kropli - a tak czekałam bo w końcu wszystko by ruszyło Iwonko Dzięki że znalazłaś czas i siły aby do mnie wstąpić
Pozdrawiam cieplutko
Co to za roślinka na ostatnim zdjęciu? Ma ciekawe listki.
Moja miodunka niestety nie zakwitnie. Została zmaltretowana podczas wykopywania śliwy, zresztą jak wiele innych roślin
Tereniu ,pewnie cieszysz się z kwiatków bo są piękne te właśnie czerwone listeczki ,nie wiem co to ale piękne i te żółte jak mlecz cudo i też taka mądra jestem i nie wiem
Gosiu Witaj
Na ostatnim zdjęciu to prawdopodobnie Kłosowiec Złoty - jak młoda to rzeczywiście ma ciekawe listki , potem ma jasno zielone i ładne fioletowe kłosy
Gosiu u mnie miodunki tez marne ale żyje i nawet zakwitła . Elu Czerwone listki - to Kłosowiec złoty a żółte kwiatuszki to podbiał - zioło na gardło . Na razie cieszy mnie każdy nawet najmniejszy i najzwyklejszy kwiatuszek Paulinko Dziękuję Ci bardzo , też pozdrawiam i życzę IwonkoWitaj
na ostatnim zdjęciu jest Kłosowiec Złoty - śliczna roślinka . Helen Wiosenka zawitała a ja nie mogę sobie poradzić , za dużo pracy na raz a sił brak . U mnie tez dopiero się rozkręcają , ale jest juz strasznie sucho jak nie popada to nie wiem co będzie - wody nam jaszcze nie włączyli .
Tereniu,bywam u Ciebie często,ale nie zawsze się ujawniam.
Ale masz kolorki w ogródku!!
U mnie znacznie skromniej,dopiero się rozkręca.
Też przydałby się deszczyk.
Mam nadzieję,że nie będzie powtórki z zeszłego lata,gdy praktycznie już od maja latałam po ogródku z wężem. malgosia45
Żonkilki śliczne u mnie też zaczynają pięknie kwitnąć nawet takie malutkie które córcia dostała w ubiegłym roku w szkole na dzień kobiet
Jak miło tak wyjść na słoneczko i popatrzeć na roślinki
Tereniu ale u Ciebie kolorowo przepiękne te niebieskie kwiatki z takimi jaśniejszymi pręcikami i różowe też tam widziałam
U nas też już co nieco trzeba podlewać , a świeże nasadzenia to już musowo bo miejsca ruszone tak szybko przesychają wiaterek , słoneczko
Pozdrawiam
Kamila Dzięki - cieszę się że Ci się podoba . Trawa Red Baron - nawet nie wiedziałam że ona tak się nazywa , ja jej nie okrywałam . Małgosiu Cieszę się że mnie odwiedzasz Na deszczyk to ja też czekam i czekam i doczekać się nie mogę , ja na razie muszę wozić w butelkach bo jeszcze nie rozkręcili nam wody na działkach . Jagusia Ja też wożę wodę w butelkach ale to kropla w morzu . Gosiu Te niebieskie i różowe - to przylaszczki , mnie też się podobaj , miałam jeszcze biała ale ich wcięło albo jeszcze zakwitną .
Mam dużo nowych nasadzeń i jeszcze sporo w doniczkach do wysadzenia , więc wody potrzeba dużo a deszczyku jak nie było tak nie ma
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i zapraszam ponownie
Ula Żonkili coraz więcej - pięknie wyglądają w większych kępkach . Słoneczko jest potrzebne i miło jak świeci ale teraz przydał by się deszczyk Paulinko Który kwiatek Ci się podoba ???