Ogród Andzi cz.2
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Andzi cz.2
Jakie dorodne i zdrowe poduchy.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu śliczne fotki ze skalniaczka
Rh na pewno pięknie Ci zakwitną. Widziałam te z Biedronki.... bardzo ładne, gęste i dorodne

Rh na pewno pięknie Ci zakwitną. Widziałam te z Biedronki.... bardzo ładne, gęste i dorodne

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ania...jakie ładne i dorodne te skalniakowe
tylko czemu takie małe zdjęcia....mam drugie oczy a i tak słabo widzę 
.......................................
dobra.....sobie powiększyłam

.......................................
dobra.....sobie powiększyłam

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu,tez mam troche tych skalniakowych,ale nie wiem dlaczego one nie co roku kwitną?
Aniu skalniakowe roślinki masz takie zdrowe.Ja nie mam takich ładnych, jeszcze nie zdążyłam posprzątać na skalniaku. Powinnam w tym roku zrobić tam przemeblowanie , dosadzić jakieś ciekawe roślinki , ale to zostawiam na później. Jaki roślinki Ty byś polecała? zauważyłam ,ze sadzisz roślinki w grupach, tworzą takie ładne plamy. 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Mirabelo
sama jestem że tak ładnie wszystko przetrwało, kamyka tylko ubyło...przy okazji kret przysypał jedną kępkę, dobrze że od razu odsłoniłam bo na pewno wszystkie rozetki by padły.
Ta odmiana strzela nasionami i ładnie kwitnie...błyskawicznie zadarnia puste miejsca.
Aga znalazłam etykietkę pod liśćmi...kolor Rh ma być fioletowy
jestem zadowolona bo takiego koloru jeszcze nie mam. Dzisiaj jestem
podwójnie zadowolona rybki przeżyły w oczku.
Czeka mnie tylko czyszczenie...ale to dopiero za kilka dni. Pompa jest zajęta pompowaniem wody z piwnicy...mam gratisowy basen
Grażynko zaglądaj do Garnka, wszystkie rośliny widać w normalnym rozmiarze
Gosiu u mnie też nie kwitną już drugi rok...zobaczymy w tym sezonie. Przypuszczam że rozetki muszą mieć odpowiedni rozmiar...starsze kwitną i zamierają, a obok pokazują się nowe w większych ilościach.

Ta odmiana strzela nasionami i ładnie kwitnie...błyskawicznie zadarnia puste miejsca.
Aga znalazłam etykietkę pod liśćmi...kolor Rh ma być fioletowy

Czeka mnie tylko czyszczenie...ale to dopiero za kilka dni. Pompa jest zajęta pompowaniem wody z piwnicy...mam gratisowy basen

Grażynko zaglądaj do Garnka, wszystkie rośliny widać w normalnym rozmiarze

Gosiu u mnie też nie kwitną już drugi rok...zobaczymy w tym sezonie. Przypuszczam że rozetki muszą mieć odpowiedni rozmiar...starsze kwitną i zamierają, a obok pokazują się nowe w większych ilościach.
julianno
skalniak ma trzy lata...podzieliłam rozetki po dwie, trzy... posadziłam wszystkie w większych odstępach...przez sezon rozrosły się tak jak widać. Dlatego widać takie plamy...marzy mi się skalniak cały porośnięty takimi roślinami.
Po ogrodzie mam porozrzucane więcej roślin skalnych zawsze zapominam pozbierać wszystkie w jedno miejsce. Może w tym roku w końcu przesadzę. Wybiorę się też na zakupy jak zaczną kwitnąć skalniaczki...wtedy widać jak wyglądają i można coś fajnego wybrać. Ceny są przystępne ok 4-5 zł za doniczkę 10-10...cała doniczka zazwyczaj jest na maxsa zapełniona roślinami.
Pozdrawiam

Po ogrodzie mam porozrzucane więcej roślin skalnych zawsze zapominam pozbierać wszystkie w jedno miejsce. Może w tym roku w końcu przesadzę. Wybiorę się też na zakupy jak zaczną kwitnąć skalniaczki...wtedy widać jak wyglądają i można coś fajnego wybrać. Ceny są przystępne ok 4-5 zł za doniczkę 10-10...cała doniczka zazwyczaj jest na maxsa zapełniona roślinami.
Pozdrawiam
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Aniu, ta wierzba sekka to tylko niektóre gałązki ma takie fikuśnie rozpłaszczone?
Kupiłam w tym roku małą sadzonkę zauroczona Twoimi jej fotkami.
Kupiłam w tym roku małą sadzonkę zauroczona Twoimi jej fotkami.
Beatko to drzewko jest młode, miało tylko kilka takich płaskich gałęzi. Widziałam naocznie dorosły okaz, gałęzie były różne...staśmione i nie staśmione. W tym roku gałęzi jest bardzo dużo, jak wypuszczą liście będzie fajny widoczek
Twoja sadzonka ładnie się przyjęła

Twoja sadzonka ładnie się przyjęła

- Norbitka
Ja moją posadziłam ze 3 dni temu, więc nie wiem, ale była ukorzeniona ładnie w doniczce, ma 3 gałązki więc myślę, że zechce u mnie rosnąć.
Beatkona pewno szybko się zakorzeni...na jesieni będzie już sporych rozmiarów, gałęzie rosną bardzo długie. Gdyby się nie ukorzeniła puszczę Ci gałązki do ukorzenienia 

- Norbitka
Mam nadzieję, że przyjmie się jak przysłowiowa wierzba 

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Aniu śliczne masz już kępki sasanek, moje też już zaczynają kwitnąć z czego badzo się cieszę bo strasznie je lubię, a przyszłym roku mam zamiar mieć ich jeszcze więcej bo ładnie rosną mi sieweczki, już nie mogę się doczekać co z nich wyrośnie.