Mój świat roślin ewy-rozalki część czwarta
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój świat roślin ewy-rozalki część czwarta
Gosiu łykam Pyralgin ,trochę pomaga i przylepiam plaster rozgrzewający .Będzie dobrze.
Ewuniu ja tez mam nadzieję ,że lato wynagrodzi nam ,to co sie wyczekałyśmy i kolorow nie zabraknie.
Jadziuniu śpij dobrze

Ewuniu ja tez mam nadzieję ,że lato wynagrodzi nam ,to co sie wyczekałyśmy i kolorow nie zabraknie.
Jadziuniu śpij dobrze

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Ewuś przede wszystkim pyralgina nie jest przeciwzapalna
a dobrze byłoby żebyś do JUTRA wzięła właśnie coś takiego
i nie wiem czy to trzeba rozgrzewać, ja myślę że właśnie chłodzić
może masz taką maść dla sportowców chłodzącą, nie pamiętam jak się nazywa
także z tego co widzę zastosowałaś zupełnie odwrotną terapię niż ta którą ja bym Ci radziła.
No chyba że masz podejrzenia o ból stawów na tle reumatycznym, to wtedy jest właściwe
ale jeśli nie, to może być gorzej w nocy, obyś ją przetrwała, bo będziesz musiała zaniedbać roślinki
dopóki nie wydobrzejesz.
I jutro błagam Cię, nie na działkę, ale do lekarza najlepiej na pogotowie.
a dobrze byłoby żebyś do JUTRA wzięła właśnie coś takiego
i nie wiem czy to trzeba rozgrzewać, ja myślę że właśnie chłodzić
może masz taką maść dla sportowców chłodzącą, nie pamiętam jak się nazywa
także z tego co widzę zastosowałaś zupełnie odwrotną terapię niż ta którą ja bym Ci radziła.
No chyba że masz podejrzenia o ból stawów na tle reumatycznym, to wtedy jest właściwe
ale jeśli nie, to może być gorzej w nocy, obyś ją przetrwała, bo będziesz musiała zaniedbać roślinki
dopóki nie wydobrzejesz.

I jutro błagam Cię, nie na działkę, ale do lekarza najlepiej na pogotowie.
Pozdrawiam, Agata.
- ewa_rozalka
- 1000p
Agatko Ty mi przypomniałaś ,że ja taką maść mam ,dla sportowców i zaraz się wysmaruję . 

- MaKi
- 50p
- Od: 16 kwie 2013, o 01:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobry wieczór Ewa
Dzięki za odwiedziny na naszej stronce. Myślę , że jeśli w Twoim ogródku są żaby i jaszczurki a w niedalekiej okolicy jest trochę wody to i z pewnością sa tez zaskrońce tyle że skutecznie chowają się przed ludzmi. Ale jeśli ich nie ma a bardzo chcesz mieć swojego zaskrońca
, to zapraszam do naszego ogrodu pod sosnami - nie wrócisz z pustymi rękoma. Podziwiam zdjęcia twoich roślin - pięknie je ujęłaś w obiektywie.
Pozdrawiam
K.
Dzięki za odwiedziny na naszej stronce. Myślę , że jeśli w Twoim ogródku są żaby i jaszczurki a w niedalekiej okolicy jest trochę wody to i z pewnością sa tez zaskrońce tyle że skutecznie chowają się przed ludzmi. Ale jeśli ich nie ma a bardzo chcesz mieć swojego zaskrońca

Pozdrawiam
K.
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Ewuś, Ewuś, Ty to masz widzę taki sam stosunek do lekarzy jak ja
Martwi mnie tylko to, że nie możesz zginać kolana
Obiecaj, że jutro dasz się obejrzeć lekarzowi...
Zdjęcia bajkowe
Najpiękniejsze to z pajęczyną i zaraz pod nim. Czy to może tawuła?
Ja dziś nie dałam rady zabrać się za dalie, bo zabrakło mi ziemi. Napisz mi proszę, czy powinnam je wszystkie wymoczyć, te co były w ziemi również? Niestety te z ziemi dość mocno już wyszły nad powierzchnię. Myślę, że przyszły tydzień to już ostatni dzwonek dla nich.

Zdjęcia bajkowe

Ja dziś nie dałam rady zabrać się za dalie, bo zabrakło mi ziemi. Napisz mi proszę, czy powinnam je wszystkie wymoczyć, te co były w ziemi również? Niestety te z ziemi dość mocno już wyszły nad powierzchnię. Myślę, że przyszły tydzień to już ostatni dzwonek dla nich.
- nataszka
- 100p
- Od: 19 mar 2013, o 19:36
Pyralgina należy do niesteroidowych leków przeciwzapalnych więc na pewno coś pomoże. Natomiast ciepły okład złagodzi stan zapalny nerwów, mięśnie się rozluźnią. Zimne okłady stosuje się na skręcenia, stłuczenia i obrzęki.
-
- nataszka
- 100p
- Od: 19 mar 2013, o 19:36
Ale mimo wszystko ja też bym stawiała na lekarza. W tym wieku organizm słabiej się regeneruje a stan zapalny może się nasilać.
-
Już się nic nie odzywam
Bo może ja czegoś nie wiem

Bo może ja czegoś nie wiem

Pozdrawiam, Agata.
-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
A tu mi się Ewciu schowałaś! Mam Cię
! A myślałaś już pewnie, że Cię nie znajdę, a tu masz! Przede mną się nikt na długo nie ukryje
. Piękne przejawy wiosny prezentujesz
. Muszę się rozejrzeć za ciekawymi odmianami krokusów, bo mam tylko te najpopularniejszą.
Jak kolano? Widzę, że wiele nas łączy poza miłością do róż, nadciśnienie (zostało mi po ciąży i już się odczepić nie chce 7 lat, zaraza jedna
) i niechęć do korzystania z polskiej służby zdrowia
. U mnie już zepsuli wszystko co mogli i więcej po dobroci się nie dam
. Niestety czasem trzeba do tych wał... się udać, więc sprawdź to kolano kochana! Pozdrawiam Cię cieplutko! Trzymaj się
!
Ps. Wstąp do mnie jutro w wolnej chwili bo mam dylemat z różami i każde wsparcie się przyda

Jak kolano? Widzę, że wiele nas łączy poza miłością do róż, nadciśnienie (zostało mi po ciąży i już się odczepić nie chce 7 lat, zaraza jedna

Ps. Wstąp do mnie jutro w wolnej chwili bo mam dylemat z różami i każde wsparcie się przyda

- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu kochana też mi się gdzieś zapodziałaś
Jak Twoja piękna wisteria
Widzę że z Ewy niezła wyścigówka
Przez tydzień trzydzieści kilka str.
Będę się gdzieś ciągnąc w ogonku ............ale jak ja jestem pół roku na forum ,to mam wieczne zaległości
Doczytałam o bolącym kolanku ......nie lekceważ koniecznie do doktora ...........możesz spróbować liść kapusty potłuc i przyłożyć 

- ewa_rozalka
- 1000p
Maki woda jest w okolicy i mam dwa oczka .Po cichu liczę ,że i zaskroniec się pojawi .Wasze są cudowne Dziękuję za odwiedziny .Pozdrawiam .
Milen ko zdjęcie z pajęczyną ,to tawuła.Ja Ci powiem ,że ja bym ich nie moczyła .Coś nie mam przekonania do tego sposobu .Jest zimno w nocy i nie ma się co spieszyć .Jak dam radę to swoje jutro wsadzę bez moczenia .
Nataszko ,jaką ty masz wiedzę Jestem pod wrażeniem .Dziękuję Ci bardzo czyli instynktownie zastosowałam dobrą terapię .
Milen ko zdjęcie z pajęczyną ,to tawuła.Ja Ci powiem ,że ja bym ich nie moczyła .Coś nie mam przekonania do tego sposobu .Jest zimno w nocy i nie ma się co spieszyć .Jak dam radę to swoje jutro wsadzę bez moczenia .
Nataszko ,jaką ty masz wiedzę Jestem pod wrażeniem .Dziękuję Ci bardzo czyli instynktownie zastosowałam dobrą terapię .

Ewciu, przede wszystkim życzę zdróweczka.
Zdjęcia wiosny rewelacyjne, bardzo profesjonalne
Zdjęcia wiosny rewelacyjne, bardzo profesjonalne

- ewa_rozalka
- 1000p
Nataszko lekarz to ostateczność .
Agatko odzywaj się koniecznie.
Kasiu lepiej ja bym tego nie ujęła ,łączy nas wszystko to co powiedzialaś.Zajrzę na pewno.
Romciu miła ,o tym liściu to też słyszałam ,że pomaga.
Agatko odzywaj się koniecznie.
Kasiu lepiej ja bym tego nie ujęła ,łączy nas wszystko to co powiedzialaś.Zajrzę na pewno.
Romciu miła ,o tym liściu to też słyszałam ,że pomaga.