Ja nemezji jeszcze nie wysiałam poczekam jeszcze trochę aż zrobi się cieplej na opakowaniu pisze że wysiewać w kwietniu
Jak posiałam w marcu to bardzo się wyciągnęły w górę i zaczęły się pokładać a potem marnieć
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Magdallena pisze:Nie potrzebują dużych doniczek, maja płytki system korzeniowy, trzeba je tylko, jak podrosną, głębiej wsadzić, lub zostawić miejsce w doniczce, by dosypać ziemię na wierzch.
Magda napisała że nie potrzebują one dużych doniczek
No tak Przepraszam...Przez tą pogodę nie kontaktuję i nie myślę co piszę
Już nie mogę się doczekać jak posieję to cudo Ale widząc jak wczoraj znowu sypie śnieg, mam wrażenie, że się tego nie doczekam
Nemezje sieje się w maju wprost do gruntu .
Kwitnie czerwiec- wrzesień.
Im później wysiejesz to będzie ci później kwitła
Można ją posiać w pierwszej dekadzie maja jak i w drugiej jak chcesz
I słuszna decyzja - tylko na słonko je daj. Te z własnego siewu były bardziej wytrzymałe niż kupowane. Uważam, że kupowanie nemezji to strata pieniędzy - przez jakiś czas jest ładna, ale szybko marnieje. Własne do pierwszych mrozów kwitły.
przejrzałam cały wątek o nemezjach i tak bardzo mi się spodobały, że posiałam je w doniczkach. Dziś są już całkiem spore, niebawem na balkon i do ogródka przesadzę. Mam nadzieję, że zakwitną pięknie
Czy nemezje można jeszcze posiać do skrzynek czy wprost do gruntu.
W centrum ogrodniczym widziałam ładną zdrową nemezję chyba lekko zwisającą dwu kolorową w cenie 6 zł nie wiem czy kupić.
Taki kolorek ma ta nemezja: