Noooo, tej wiosny to u Ciebie wcale nie tak mało . Przebiśniegi przecudne .
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka U stokrotki polnej cz. 1cz.2
moje kretowiska, nie wszystkie oczywiście, część jest w innej części ogrodu a część jest już zebrana widać gołe place. No i przyjemniejsza porcja zdjęć
Jolu Ty nie patrz na krecie kopce tylko na te piękne i kolorowe wiosenne kwiaty.
U mnie kret ostro pracował na łące teraz tam stoi woda jestem ciekawa czy utopiło drania.
Kriss ja wczoraj popracowałam. Rozrzuciłam górę śniegu, co by szybciej stopniał i uporządkowałam dwie rabatki. Dziś się nie da bo pada deszcz. Jutro przydałaby się ładna pogoda, bo trawnik wygląda fatalnie.
Jolu Co prawda to prawda. Polak tak jednak ma że zaczyna od biadolenia, a jest tyle rzeczy z których można się cieszyć. Jeśli chodzi o kreta to jak widzę nowe kopce to też mam mordercze pomysły No sama zobacz
Dziś u mnie jest dość chłodno, więc siedzę w domu i odpoczywam. Nawet rozpaliłam w kominku Wczoraj wygrabiłam trawnik, uprzątnęłam następną rabatkę, na więcej kości i stawy nie pozwoliły. Dziś miałam nadzieję że troszkę poprzycinam roślinki ale chyba dam spokój. No może pójdę przyciąć modrzewia, ponieważ Aguniada powiedziała że trza już.
Wiosna, wiosna, wiosna na całego. Dziś jest piękna pogoda, aż chce się pójść na spacer. Roślinki też nadrabiają stracony czas. Jolu- nie zawsze mam czas na forum, najczęściej zaglądam do Was, swój wątek zaniedbując. Problemem też jest dostępność do komputera a w zasadzie brak dostępności. Pracę też mam taką że nie używam kompa więc czasami nie jest łatwo. Krokusy posadź bo to pierwsze kwiatki i bardzo cieszą
Ależ pracowity był dzisiaj dzień Rąk nie czuję ale warto było. Trwa doprowadzanie rabat do porządku i chociaż końca nie widać to zawsze kawał roboty za nami. Wykończyłam dziś obwódkę jednej z nich i mam nadzieję że kretowi nie przyjdzie do głowy się podkopać w tym miejscu bo normalnie zanurkuję za nim w kanał
Wyglada to tak
A teraz trochę kolorków z mojego ogródka. Dobrze że troszkę się ochłodzilo bo niestety długo nie nacieszylibyśmy się kwiatkami a tak kwitnienie jest troszkę przedłużone
A teraz bratki, oczywiście samosiewki. Część z nich została po jesieni kwitnąca a teraz jest koncert kolorów. Jest trochę z nimi kłopotu bo wysiewają się masowo ale jak ich nie kochać...oto one- zkrzyżowane, zmutowane i jak tam chcecie
Dużo pracy włożyłaś w rabatę
Ja aż takich gruntowntych zmian nie robię, ale samego odchwaszczania mam tyle, że nie wiem kiedy skończę
Brateczki pięęęękne