Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
Ha, jak ja lubię taki balagan. 

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ha! To jest to cudo, co chcialam i zapomnialaś. 

Musi się rozrosnąć...dopiero będą ponownie;).
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Patrycjo może mam głupie pytanie, ale kogo jest ta wytworna kuchnia (drugie mieszkanie)
Rośliny oczywiście zauważyłam

Rośliny oczywiście zauważyłam

- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 25 maja 2008, o 14:42
Skrzydłokwiat Gemini ma piękne liście, nie dziwię się, że jest na liście chciejstw wielu zielonozakręconych. 

Piękne nowości a w szczególności skrzydłokwiat gemini 

- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne nowości.
Kiedyś miałam eucharis, przez 6 lat nie doczekałam się kwitnienia i wywaliłam, teraz żałuję jak widzę u Was.
Pati daj znać jak Ci zakwitnie i napisz co zrobiłaś aby doczekać się kwiatu bo mnie to się niestety nie udało.

Kiedyś miałam eucharis, przez 6 lat nie doczekałam się kwitnienia i wywaliłam, teraz żałuję jak widzę u Was.
Pati daj znać jak Ci zakwitnie i napisz co zrobiłaś aby doczekać się kwiatu bo mnie to się niestety nie udało.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Pati, ja też ostatnio zauroczona jestem tym skrzydłokwiatem

Kochani dziękuję za odwiedzinki...mało mam czasu bo codziennie po coś do remontu jeżdżę...dziś już 1 ścianka jest w kafelkach...jutro po pracy jadę i wracam w niedzielę, kafelki będą już położone...
W niedzielę około 11:30 będę w Sosnowcu w Egzotarium na wystawie storczyków razem z Beatką i Krzysią, jeśli ktoś ma ochotę się z nami spotkać i zwiedzić tą wystawę, to dajcie znać do jutra do 17tej na pw...potem nie mam dostępu do niedzieli do internetu;).
heliofitka wyjaśniłam na pw;)
gardeniaa dokładnie jest cudowny, tylko dlaczego w sklepach go nie miewają?;)
Kama86 dziękuję;)
Iwona1968 popytam sie mojej cioci co ona robi,że u niej 2 razy do roku eucharis kwitnie .
tesia39;)
W niedzielę około 11:30 będę w Sosnowcu w Egzotarium na wystawie storczyków razem z Beatką i Krzysią, jeśli ktoś ma ochotę się z nami spotkać i zwiedzić tą wystawę, to dajcie znać do jutra do 17tej na pw...potem nie mam dostępu do niedzieli do internetu;).
heliofitka wyjaśniłam na pw;)
gardeniaa dokładnie jest cudowny, tylko dlaczego w sklepach go nie miewają?;)
Kama86 dziękuję;)
Iwona1968 popytam sie mojej cioci co ona robi,że u niej 2 razy do roku eucharis kwitnie .
tesia39;)
- dorota1007
- 200p
- Od: 26 wrz 2009, o 21:38
I ja Patrycjo też wyczekiwać będę przepisu na kwiecie eucharisowe 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=63996" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam- Dorota
Pozdrawiam- Dorota
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale piękne nowości. Gemini - rzeczywiście rarytas
Czekam na fotorelację z Sosnowca ;)

Czekam na fotorelację z Sosnowca ;)
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i przejrzałam całą część. Szkoda, że robiłam to w odcinkach i zgubiłam gdzieś notatki z pierwszych trzydziestu stron
. Teraz nie pamiętam, czym się zachwyciłam na początku (a było wiele roślinnych piękności
).
W ostatnim odcinku
bardzo spodobał mi się ciemiernik. Ja także widywałam je ostatnio w sklepach, ale jakoś nie starczyło mi odwagi, żeby któryś kupić. Zsadzenie hoi belli to był super pomysł. Świetnie wyglądają razem - są takie gęściutkie
. Syngonium w kilku wydaniach
musi uwielbiać warunki u Ciebie, bo wszystkie pięknie rosną
. Storczyki świetnie kwitną - nic, tylko zazdrościć
. U mnie w tym roku jakoś mniej chętne do wydawania kwiatów, być może dlatego, że tej zimy miałam kłopoty z innymi roślinami i storczyki traktowałam trochę po macoszemu
.
Epipremnum marble queen i n'joy są niesamowicie gęste. Super
. Pięknie budzi się po zimie również ten o trudnej nazwie
... filodendron podwójnie pierzasty.
Na koniec chciałam Ci pogratulować spełnienia chciejstwa, czyli skrzydłokwiatu gemini
, no i pięknej kuchni, oczywiście
.

W ostatnim odcinku

Epipremnum marble queen i n'joy są niesamowicie gęste. Super

Na koniec chciałam Ci pogratulować spełnienia chciejstwa, czyli skrzydłokwiatu gemini

Dziękuję kochani za odwiedziny
Relacji z Sosnowca z wystawy nie będzie, sytuacja losowa.
Wiktoria- gratuluję wytrwałości i miło mi cię kochana gościć.Ja tez często od deski do deski przeglądam inne wątki...a ile przy tym chciejstw nowych mam to już nie mówię.
Ciemiernik przekwitł...i pójdzie na balkon u babci...ciekawa jestem ile tam przetrwa, bo wypuścił odnóżkę ale czy zakwitnie?
Bardzo lubię kwiaty mieć sadzone wkępach -po kilka doniczek w jedną, jakoś bardziej mnie sie to podoba i nie trzeba długo czekać aż 1 sie rozrośnie;).
Sansewiera cylindryczna... bardzo szybko się rozrasta, za niedługo będę musiała ją poprzesadzać.

Relacji z Sosnowca z wystawy nie będzie, sytuacja losowa.
Wiktoria- gratuluję wytrwałości i miło mi cię kochana gościć.Ja tez często od deski do deski przeglądam inne wątki...a ile przy tym chciejstw nowych mam to już nie mówię.
Ciemiernik przekwitł...i pójdzie na balkon u babci...ciekawa jestem ile tam przetrwa, bo wypuścił odnóżkę ale czy zakwitnie?
Bardzo lubię kwiaty mieć sadzone wkępach -po kilka doniczek w jedną, jakoś bardziej mnie sie to podoba i nie trzeba długo czekać aż 1 sie rozrośnie;).

Sansewiera cylindryczna... bardzo szybko się rozrasta, za niedługo będę musiała ją poprzesadzać.

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Fajna ta Sansewiera wygląda jak pędy bambusowe i jak inne Twoje kwiaty pięknie się rozrasta