Tak przypuszczałam ,że ten Rh to ten Aldikowy ,ale nic to .Mam nadzieję ,że nie posadziłaś go tak ,żeby raził w oczy Kompostownik mam rozumieć ,że jest pusty .Pozdrówka dla rekonwalescenta Rafałka ,więc jednak wyrostek
Dzięki Jadziu za Rafałka. Dziś już może pić. Byłam z nim od 7 do 10. Rh aldikowy. Ciężko mi wybierać ziemię z kompostownika. Mokra ta ziemia i źle się przesiewa. Ale 1/3 wybrałam. Dziś rozdzielałam prymulki, bo wielkie kępy porosły. Na niedzielę się przygotuj.
ja też widziałam sporo bocianów w drodze ale fotki nie pstryknęłam bo samochodem kierował "pirat" i zwolnic nie chciał najbardziej efektowne były jednak klucze żurawi.
co? Rh kwitnie? tulipany, ej Tośka coś podpuszczasz, przylaszczki to ja grzecznymi łapkami co roku gdzieś wyplewię a chwasty zostawiam,
u mnie chyba w tym roku azalie padły a ja ich jakoś nie rozpieszczam i nie przepadam za nimi choć kwiaty są przepiekne., takie wypasiona ale nie u mnie.
Aniu, RH już miał wielkie pąki jak go kupiłam. Rozkwitł na klatce i wkopałam. Dziś poobrywałam mu kwiatki, żeby się nie wysilał. Ma spore przyrosty. Dała bym Ci po łapach za wypielenie przylaszczek. U mnie już kończą i wyrastają listki. Tulipany botaniczne już kwitną. Żonkile też. A czemu azalie miały Ci paść? Nie było takiej mroźnej zimy. Hiacynty już się rozwijają. Jutro zrobię sesję zdjęciową. Zajrzyj
Mój pirat nie mógł zwolnić. Tosiu jak wiesz który to samiec to go bierz.
Obrobiłaś się ze wszystkim to pewnie wybierasz się w moje okolice.
Zdradzisz kiedy planujesz?
Marylko, samiec, to ten co stoi On ci! Mój!!
Co do wyjazdu, nic nie powiem, bo mi się nie uda Jak już będzie tak blisko, to dopiero powiem.
Renata zdąży posprzątać
Gosia ma blisko, to też dojedzie
Witam. Ja z radą dotyczącą przesiewania ziemi z kompostownika. Na wiadro kładę skrzynkę plastikową (taką po owocach lub warzywach), wrzucam do niej trochę ziemi z kompostu i przegrzebuję ją grabkami lub łopatką (albo przesiewam). Można w ten sposób oszczędzać kręgosłup.
Pozdrawiam...
Madziu, ja tak robię, tylko wydobycie od dołu tego kompostu jest dość uciążliwe. A ja jeszcze w tym kącie mam bardzo ciasno. Ale dam radę Zosiu, WARSZAWA ma się dobrze, choć krótko przycięta. Jutro zrobię jej fotkę i pokażę!!! Ewuniu, kwiatki mu oberwałam, bo za bardzo rzucał się w oczy. A wiesz czego się boję. Działkowego złodzieja
Dziś byłyśmy w Auch. Róże Harknesa są po 2 zł!!! Porozwalane, czarne. Jest ich mnóstwo!! Są cudne powojniki witicella i atragene. Od Marczyńskiego. Jest tania ziemia 50l -5 zł Warto tam się przejechać. No, my żeśmy się obkupiły wyśmienicie.
Oczywiście w powojniki. Jutro rano jadę myśleć, gdzie to posadzić Ale radocha!!!!!