coraz bardziej się do nich przekonuję, chyba astraki będą im musiały ustąpić miejsca na moim parapecie

Czekam na fotki z kwiatami.

Magda takich rzeczy się głośno nie mówi ! Kiedyś podczas mocno jesiennych prac remontowych, zaczęłam się awanturować, że zapyliły mi się kaktusy stojące na zimowisku. Po jakimś czasie zaintrygował mnie dziwny dźwięk....to mój mąż je odkurzał kompresoremsokolica pisze:Brudaski się obudziły
PomysłowyKamilaB pisze:to mój mąż je odkurzał kompresorem.
Jedyny mój trud po zakupie tej roślinki to przesadzenie i przepisanie na moją nazwówkę skrzętnie tego co tam było. Nie sprawdzałam go i teraz być może głupoty wychodzą.Rejden pisze:Gymnocalycium bruchii lafaldense albispinum zwykle to spotykałem te nazwy jako oddzielne dla różnych form.
Sam mam oba i się różnią.
Twoje to bardziej chyba G. albispinum
Magdo ale Msokolica pisze:Marto, to wymień M, albo wychowaj. Mój sam tańczy z aparatem wokół kaktusów
Zapowiedzi kwitnień super. I to wszystko w kilka dni? Bo u mnie jak było, tak jest i nic nowego się nie pojawia. Kiedyś pokażę mojego anisitsii. Wyglądał jak Twój, ale z biegiem czasu bardzo się zmienił. Teraz jest taki plackowaty z "rogami" I ma piękny buraczkowo-brązowy naskórek. Ciekawe, dlaczego tak zwydziwiał. Ale akurat mi podoba się bardziej. A jego kwiatki to dla mnie z tych naj u gymno
Kamilo ja sama tak o nich i to baaardzo głośno u Magdy mówiłamKamilaB pisze:Bardzo obiecujące pypcie
Magda takich rzeczy się głośno nie mówi ! Kiedyś podczas mocno jesiennych prac remontowych, zaczęłam się awanturować, że zapyliły mi się kaktusy stojące na zimowisku. Po jakimś czasie zaintrygował mnie dziwny dźwięk....to mój mąż je odkurzał kompresoremsokolica pisze:Brudaski się obudziły.
Mam tylko nadzieję, że nie odpadną jak to porożanyskadu pisze:U Ciebie całe poroża wyrastająsuper widoczki
Powolutku spod ziemi je widać, za 2-3 dni dostaną uczciwie już pić bo mam wrażenie, że się troszkę wygładziły i "podrosły" czyli wodę biorąpopiolek69 pisze:Jak tam wybudzanie frailejek?