Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

;:196 Jagi ,nic tylko piękne zdjęcia kociastym robisz a ja zamiast ryć w ogrodzie przed monitorem siedzę i szajkę szpiegowską podglądam. Na działania dywersyjne mi to wygląda. ;:108
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam lud pracujący miast i wsi :wit.

Zawsze zdarzy się coś, co człowiekowi zagospodaruje przedpołudnie. Wczoraj był to przegląd samochodu. Kiedy pan diagnosta unosił się nad idealnym stanem mojego autka, ja z lubością przyglądałam się klatce, pełnej najrozmaitszych papug i papużek, które panu umilają robotę.
Autko w nagrodę za dobre sprawowanie dostało w pobliskiej myjni kąpiel w pieszczocie pian, po której błyszczy, jak psu ślepia.
Wracając zauważyłam Basię, sadzącą bratki. Chciałam się tylko przywitać, ewentualnie wypalić fajeczkę w trakcie szybkiej lustracji ogródka, ale skończyło się na kawie w plenerze.

Dziś rynek (jakim cudem wracając nie zahaczyłam o NOMI :?:), potem przez dwie godziny Filozof udowadniał mi, że człowiek nie został stworzony, żeby pracować, lecz wisieć w hamaku z piwkiem w garści. Skutkiem takiego podejścia do sprawy podrapał się po glacy i zamiast coś robić ze swoim ugorem - poczłapał do sklepu po browarek.

A ja... i tak zdążyłam się narobić, jak chłop pańszczyźniany ;:oj.
Ale zanim relacja z ogrodu - odpowiem.

Sweety, coś mi się widzi, że mówiąc te wiekopomne słowa, Machiavelli nieco inne działania lisa i lwa miał na myśli ;:224. Niemniej cytat przedni ;:333.

Barabello, byłam, widziałam i kota i szczurka. Oba piękne ;:215.

Proszę, jak się Machiavelli przysłużył, już Lisicy ludzie niepotrzebni... I co z nimi zrobić :?: Wszystkich na księżyc :?:

A propos, agent "pod przykryciem" też został przydybany.

Obrazek

Pati
, agenci, jak agenci, najwyżej ich szefowa Sweety wywali do szlifowania krawężników. Nie doceniłaś jednak nieprzeciętnej inteligencji jednostki inwigilowanej ;:306.

Syringo, nie ma się co spieszyć. Całej roboty i tak nie zdołasz wykonać. Teraz jest moda na powolność we wszystkim, w ogrodach też ;:170.

Dosiu, no właśnie, biegasz po kominkach, a u Ciebie tłumek z roszczeniami się gromadzi ;:306.

Za chwilę relacja z frontu.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja dzisiaj przejeżdżałam główna ulicą Twojej miejscowości i tak sobie nawet przez chwilę pomyślałam...ale ja tak beż uprzedzenia nie lubię...
Moim zdaniem agent Szuwarek najbardziej przykłada się do roboty w pełnym skupieniu. No ale wiadomo, że ja nie jestem obiektywna....
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, Ambo, podwójna nagana Ci się należy ;:302.
Jaka szkoda, że nie zajrzałaś, a tyle jest do pogadania ;:224.
I Szuwarek by się ucieszył ;:108.
No nic, jeśli jesteś jeszcze w Gdańsku, to może po niedzieli się spotkamy :?:

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jagi - nie byłam sama, a wtedy mniej fajnie się gada. Po niedzieli zjawię się pod Twoim płotem z wielką przyjemnością(chyba, że wybierasz się do Gdańska)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I wybieram się i zapraszam. Jakoś to zgramy.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Głupio się skarżyć na martwy przedmiot, ale gdyby internet miał nóżki, to już bym mu powyrywała ;:214.

Zaczynam jeszcze raz (o święta cierpliwości :!:). Pracujemy w pocie czoła tak zawzięcie, że forum zwolniło, jak pociąg ze zgrzytem hamulców. Wykonujemy teraz roboty równie ciężkie, co mało efektowne. No może z wyjątkiem kilku osób, które w sposób rewolucyjny wywróciły swoje otoczenie do góry nogami.

No bo kto zauważy, że parę krzaków zmieniło miejsce pobytu, parę worków śmieci wylądowało w śmietniku, do gleby wskoczyło ok.70 nowych lilii, a rabaty zyskały kant, jak świeżo wyprasowane spodnie :?: No może tylko Ibrakadabra, która nie odstępuje mnie na krok i aktywnie współdziała w każdej czynności (łapkami i ząbkami :!:).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przepraszam za zupełnie chaotyczny dobór zdjęć, bo na domiar wszystkiego złego pewna ŻABA zabrała się za cenzurowanie tego, co chciałam pokazać :evil:

Więc, ponieważ jestem zła - czas kończyć na dziś. Jutro musi być lepiej - Jagoda
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Niestety nie znam na tyle twojego ogródka, żeby zauważyć przenosiny, ale za to zauważyłam idealny porządek. Nic dziwnego kiedy nawet koty Ci pomagają :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagodo, :wink: czy Ty przypadkiem nie za bardzo wykorzystujesz Kadabrę do ciężkich robót :?:
To już kolejne jej zdjęcie z grabiami. :;230
:wit
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale to dubel. To samo zdjęcie :D. Przepraszam Jagi :oops:
Pozdrawiam. Gosia
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Przyszłam po wieści z frontu zapowiedziane wczesnym wieczorem i wyczuwam zdenerwowanie ;:224 No ale kto powiedział,że na froncie jest inaczej ;:204 Efekty pracy widać,kanciki wyrażne ;:108 Ilość lilii powalająca,zastanawiam się jak posadziłaś;rozrzucone po ogrodzie czy raczej będzie masowy,miejscowy wysyp?
Na brak wyobrażni nie narzekam,bynajmniej nie w takich sytuacjach,kiedy wyrywasz nóżki...internetowi ;:306 Bardzo to komicznie wygląda(w mojej wyobrażni :roll: )
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo, każdy ma takich pomocników, jakich sobie zatrudni ;:306. Tobie pomaga piesek ;:224.

Krysiu, naprawdę wygląda to na wyzysk kota przez człowieka :?: Rety, zaraz się wtrącą kocie związki zawodowe, albo co ;:218.

Magos, co z tym dublem, bo nie zrozumiałam ;:218.

Miriam, kochana, jak to dobrze, że mnie rozumiesz. Faktycznie front, ale walka była nierówna ;:307. Wszystkie najlepsze zdjęcia - nie przeszły ;:223. Co ja bym dała, żeby mi to ktoś wytłumaczył :!: A tak nawiasem - uwielbiam ludzi z wyobraźnią i poczuciem humoru ;:138. Dzięki :!:
Lilie sadziłam po 3 - 5 sztuk w różnych miejscach, żeby się jako tako komponowały z tym, co już tam rośnie. Jaki będzie efekt :?: Ocenisz w lipcu.

Na dobranoc oryginalny sposób, w jaki Szuwarek postanowił napić się wody ;:oj.

Obrazek

Tego zdjęcia na pewno jeszcze nie było ;:306

Dobrej nocy i pięknego jutra - Jagoda
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Szef wywiadu ledwo rusza rękami ;:oj Czy to w ogóle wypada??? Na szczęście reszta grupy w dobrej kondycji...
Zastałam kiedyś mojego historycznego kota (to takie, które były), jak pił z wazonu - szklanej kuli. Przyznam, że wyglądało to ślicznie. Ona czarniutka, na głowie coś jak hełm kosmonauty, a wokół żółte żonkile.
Koty mają niezywkłą wyobraźnię. Rzadko piją zwyczajnie z miski :D
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Jagi,
Tytułem sprostowania:
1. Szuwarek nie pije żadnej wody, tylko szuka dowodów przestępstwa!
2. Trzy zwerobwane koty to nie żadne ?moralnie chwiejne jednostki?, tylko nieustraszeni agenci wywiadu!
3. Nie zważając na (chwilową) słabość swojego Szefa, sumiennie wykonują swoje obowiązki. ;:108

Nie mam wątpliwości, że wreszcie wykryją, kto wymyślił kotlety z kotów ;:202

:twisted: :twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagusiu to Ty do nocy w ogrodzie siedzisz, a koty u mnie jak w konewce mało wody to sobie ją przewracają i piją z rzeczki, która płynie po podłodze. Takie spryciule! Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”