Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

MAŁGOSIU a co komu do domu jak chałpa nie jego. Niech sobie patrzą ,może to ich zmobilizuje do większej dbałości o swój teren .Ja bym się nie przejmowała i robiłabym swoje ;:108 Byłam w ogródku ,ale na razie jest chłodno ,ale do pracy wspaniała pogoda .Zapowiadają 25 * toż to upał
BEATKO prawie wszystkie mają zielone pędy nawet pnąca Souvenir du Docteur Jamain zieloniutka bez plamki .Zresztą widać na fotkach i jestem z nich baaaaaardzo zadowolona
Miłego i ;:3 dnia wszystkim życzę ;:196
JULIANNO moja robota dawno się skończyła ,ale widzisz jak teraz wygląda mój przedogródek -rozkopany .Pozostaje mi po tym remoncie posadzenie zadołowanych róż z F
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-faktycznie plus 24 było,a w słońcu może i więcej.Trochę szokowe te zmiany temperatur.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja miałam chrapkę na Doktorka ,ale nie mam go gdzie wsadzić ,może coś się zwolni. :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Róże masz popuszczane jak moje.
Faktycznie deszcz by się przydał, bo u mnie już robi się sucho.
A dzisiaj słonko przypiekło ani jak w lecie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Jadziu już po remoncie czy jeszcze Ci grzebią ,jak ja się denerwowałam
jak u mnie malowali dom .Mówisz do nich uważajcie a oni swoje,i tak coś zniszczą.
Dziś było pięknie ja już się napracowałam na ogródku a jeszcze kupę roboty ;:131
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu witaj!
Prace ogrodowe rozpoczęte. Teraz należy tylko je kontynuować...Dziś u mnie to było już lato. Zaczęłam wertykulację trawnika i mi się zepsuło to ustrojstwo. Śrubka się odkręciła i nie mogłam na trawniku znaleźć.Rada, nie rada trzeba było robić coś innego. Zrobiłam porządek w ż ;:196 urawkach. Słonecznie pozdrawiam.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Jadziu, wszystko już zrobiłam ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO u mnie nie trzeba na razie wody ,ale deszcz jak najbardziej taki leciutki drobniutki i ciepły .Drzewa na pewno zaraz wypuściłyby listki ,bo na razie nie wyglądają za ciekawie .Drażnią mnie te zielone fruwające stworki .Siedzą na listkach a różyczki pokazują już listki .Każdego roku mam z nimi kłopot wyglądają jak skoczki, a może to one juz sie pokazały ;:oj tylko że one żerują na wszystkim co zielone :evil: .Jest też sporo złotooków
EWCIU jak się tak baaaaaaardzo chce to i miejsce się znajdzie :wink:
EWCIU krakowska jak dla mnie to było zbyt ciepło dzisiaj .Nie lubię aż takiej temperatury .Do ogródka dopiero zaszłam jak szkodniki poszli do domu czyli o 16 :evil: W ogródku jest coraz piękniej :heja Wszystko w szybkim tempie rośnie i coraz nowsze kwiaty zaczynają kwitnąć .Teraz czas na cebulicę syberyjska a za chwilkę będą sasanki i hiacynty a za nimi tulipany i RÓŻE .Kwitnie także miodunka a szafirki mają już mocne kolby kwiatowe .Koperkowa [tenuifolia ]od Gloriadei będzie miała 4 kwiatki :heja .Opłaca się dać więcej za porządna sadzonkę
STASIU gdzie tam końca nie widać ,ale to porządni robotnicy nie mogę narzekać .No cóż zanim potem ta ziemia usiądzie po 1,5 m dziurze to potrwa
JULIANNO to popracowalaś ostro .U mnie też było upalnie ,ale w tym czasie robotnicy siedzą w ogródku a ja nie za bardzo kocham upały ;:174 ,wiec dopiero o 16 poszlam do ogródka .Przycięłam wszystkie wrzosy i porobiłam parę fotek
TOSIA u mnie dopiero zacznie sie robota jak robotnicy zejdą z ogródka ;:196 Mam nadzieję ,ze Kamilek już w domu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Na panią koperkową choruje i w końcu ją kupię ;:108
Eyes Four You także moje chciejstwo ;:170 Sasanki śmiało wychodzą... :uszy Hiacynty są w różnych kolorach?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jadziumasz piekny łan hiacyntów.Ja mam tylko kilka,bo ostatniej zimie wszystki mi wymarzły i nie szalałam juz zakupowo z nimi.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Rafał jeszcze leży do poniedziałku. U mnie hiacynty pokazały już kolorki. Rozkwitają żonkile i narcyzy. Dziś fajna pogoda na pracę w ogródku. Wczoraj już mnie słoneczko przypiekło. Dziś chcę przegrabić porządnie trawnik. Teraz jadę do szpitala.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu roślinki na wyścigi biorą się za kwitnienie,ogród lada chwila buchnie kolorami :D Pani koperkowa piękna.... uwielbiam piwonie wszelkiej maści :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGUSIU masz racje ,że teraz prześcigają sie w rozwoju i ogród lada dzień buchnie kolorami .W niektórych miejscach wychodzą powoli azjatki .
TOSIA zdróweczka dla Rafałka .Na dworze pada leciutki deszczyk i to jest wspaniała pogoda dla moich przymusowych doniczkowych lokatorów .Wszystko szaleje a i hiacynty może dzisiaj też pokażą swoje kwiaty ,ale nie wszystkie .Podjedż do mnie jest mnóstwo kamoli różnego kształtu i wielkości .Jest mnóstwo piaskowców i wapieni ,ale te 1 sa wytrzymalsze ;:196
MAŁGOSIU to nie cały hiacyntowy łan .Przewaga jest różowych ,ale są też białe .One się fajnie namnażają ,bo to stare odmiany .Tych niebieskich też mam parę a także pomarańcz i żółć .Uwielbiam potem w porannym słonku wdychać ich zapach ,ale w domu nie lubię ich
ANIU hacynty mam w różnych kolorach ,ale na tej rabatce jest przewaga bieli i różu .Już nie mogę sie doczekać na kwiaty koperkowej :heja Ona bardzo mnie zaskoczyła, a kupiłam ją u jesienią Gloriadei Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ładną masz Ekscelsę ,nie choruje Ci ? Mączniak ,to jej drugie imię .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWCIU wiem ,że to jej drugie imię ,ale mam to na uwadze i Biosept i Nanosrebro stoją w pogotowiu .Zobaczymy co to da
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”