Ja w porównaniu z żyrafą też jestem skromnego wzrostu, ale jak na ludzia płci żeńskiej , to już nie bardzo
Uprawa Cukini .
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Uprawa Cukini .
hihi w porównaniu z dynią to tak.
Ja w porównaniu z żyrafą też jestem skromnego wzrostu, ale jak na ludzia płci żeńskiej , to już nie bardzo
-
dorota1985
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 19 lip 2012, o 18:05
a jak tam rozsady cukini? gotowe? 
-
annakaja
- 50p

- Od: 25 sie 2011, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
forumowicz u mnie tez kwitnie hokkaido na parapecie
Twoja jednak dorodniejsza.....forumowicz w jakim ciepłym kraju mieszkasz?
Anna
- Xavierka
- 500p

- Od: 6 maja 2012, o 20:55
Czy cukinia wymaga nawożenia rzędowego?
Pozdrawiam
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.
Nawożenie rzędowe to nie jest wymóg. To jest jeden z rodzajów nawożenia do swobodnego wyboru przez ogrodnika czy rolnika.
W przypadku cukinii może być zastosowany tym bardziej, że jest to roślina żarłoczna. Ale, ponieważ roślina ta jest rozłożysta i powinna być sadzona czy siana w sporym odstępie bardziej racjonalne jest nawożenie punktowe. Trzeba szpadlem wykopać dołek głębokości 20-30 cm, dać na spod trochę obornika i przysypać ziemią. W to siejemy czy wsadzamy cukinię.
W przypadku cukinii może być zastosowany tym bardziej, że jest to roślina żarłoczna. Ale, ponieważ roślina ta jest rozłożysta i powinna być sadzona czy siana w sporym odstępie bardziej racjonalne jest nawożenie punktowe. Trzeba szpadlem wykopać dołek głębokości 20-30 cm, dać na spod trochę obornika i przysypać ziemią. W to siejemy czy wsadzamy cukinię.
A czy cukinie opłaca się uprawiać na areale 1,2 ha ? Jak jest z kontraktacją i cenami cukini , jakie wymogi . ?
zatosz 72 znajomi uprawiali kiedyś cukinie ale na powierzchni 8-10 arów i rozwozili to po sklepikach warzywnych płacili od 80 gr do 1 zł za kg . Ogólnie na cukinie musi być ciepło i burzowo .
potrzebuje dużo wody i składników odżywczych 
pozdrawiam Tomasz
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
Domowo- czyli mój kawałek zieleni