Akwelan_2009 pisze:Jak Twoje Adenium przetrwały trudny zimowy czas , już się wybudziły i zaczynają rosnąć ?
Adenium już by z chęcią rosły w najlepsze ale jeszcze są w domu i ponieważ są na zachodnim parapecie to ostatnio słoneczko przypaliło im trochę listki ... ale w tym tygodniu już wędrują pod folię ( będą zabezpieczone w razie przymrozków wiec bez obawy) i sporą część muszę przesadzić bo rosną po 4-5 sztuk w doniczce no i jak tylko przyzwyczają się na dobre do słońca to ruszam z normalnym podlewaniem i nawożeniem . I sporą część muszę sprzedać w lato bo planuje sobie zostawić 20-30 sadzonek a aktualnie jest coś koło 100 albo i więcej
czarny pisze:Fajno. Ferak też już nocuje na dworku?
Tak wszystkie bez wyjątku już na stałe stoją sobie w tunelu
Martada pisze:Jakie pięć na krzyż
Ja tu widzę

całkiem fajną zbiorówkę ładnych kaktusów z liczną reprezentacją rodzaju notocactus
Będę podglądać w sezonie
ostrzegam bo je lubię i to bardzo
A ten Twój ottonis vencluianus to tych ciemnych cierni na wierzchołku dostał już teraz, czy tak ma od ubiegłego sezonu

Jakoś tak wyszło że noto to moje ulubione kaktusy no i jeszcze do tego rebucje i sulki ;)
A ciernie u ottonis vencluianus to jeszcze z poprzedniego sezony są

kupiłem go jakoś w sierpniu ale po wsadzeniu szybko sie zaklimatyzował i jeszcze ruszył ze wzrostem
No i wielkie dzięki wszystkim za odwiedziny