Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Z kurierem już nie pierwszy raz robilismy taki numer, ze zostawia mi paczkę pod bramą. Nikt nie rusza, mam złodziejskie sąsiedztwo, a oni mają swój kodeks.
Powinnam sobie taką lampę na stojaku w ogrodzie zamontować i sadzić do północy, ale padłam na kawka. Dziś pada, czyli wiem, czemu wczoraj tak leciałam na poduszkę.
Plan świetny, u mnie będzie amerykanka, bo wszystko JUŻ przychodzi a ja miejsc nie mam poszykowanych ;:223
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agness, Marzenko - to planowanie to pozory. Sporo planuję a potem i tak wychodzi jak zwykle. Tak więc jak na Bliźniaka przystało część mam poplanowana a część na żywioł. Typowa podwójna natura :;230
A gdzie pomysły co do rabaty? hmm? Sama mam się z tym koksem wozić?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mialam zabrac sie dzisiaj za sadzenie rozyc, no i co i pada :twisted: Ale nie ma tego zlego, bo wczoraj nawoz rozrypalam, to tez potrzebuje wody.
Plany masz ooooogromne ;:oj ja juz spokojnie, bez szalenstw - leze i pije kawe w tym sezonie ;:108
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Joluś, a nie myślałaś o tym, żeby przy Iceberg posadzić jakiegoś powojnika? Na przykład 'Multi blue', albo "błękitnego anioła'. Albo tuguckiego, żeby kolorystycznie był zbliżony do Iceberga.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julek, u mnie też się właśnie rozpadało a ja powystawiałam na taras wszystkie nowe sadzonki w doniczkach ;:223 Popłyną mi jak nic ;:131
Zazdroszczę Ci tego wolniejszego tempa, nie żebym chciała siedzieć i nic nie robić. Ale taki spokój i poczucie że ogarniam tą kuwetę bardzo by mi się przydał ;:209

Gosiu, dobry pomysł z tym powojnikiem, zapiszę sobie i przeanalizuję kolory wokół żeby nie zrobić zamieszania ;:196 Na pewno coś muszę posadzić zanim róże obrosną pergole bo nie lubię takich golasów.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Jolek, a mogłabym prosić o drobną legendę do tego projektu? Bo patrzę na tą pergolę (ma być na niej Iceberg) i nie kojarzę co to ma być 1,2,3,4 :oops:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś słuszna uwaga ;:196 Już uzupełniłam, legenda została przy poprzednim projekcie ;:306
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Jolek, a 8 to nie ma być New Down? :wink: Bo w legendzie napisałaś Iceberg :)
Przy nogach Iceberga(pod pergolą), posadziłabym jeszcze lawendę :heja
A przy 1 i 4 gipsówkę :)
Ogólnie mówiąc, to projekt bardzo mi się podoba ;:138 ;:138 ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Jolu :wit
Plan różanki fajnie się zapowiada... nie wypowiadam się na temat doboru kolorystycznego, bo to kwestia gustu, ale z pewnością dziewczyny dobrze Ci poradziły w sprawie zmniejszenia ilości róż na jednej kratce... wiesz, że niektóre są potworami ;-)
Miłej pracy!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Goś, za chwilę tą legendę lub projekt przez pomyłkę wkleję do jakiejś umowy z kontrahentem :twisted: Już mi się papiery mieszają. Na pergoli na 90% Iceberg a Veichenblau z New Dawnem na kratce. Czyli pergola: białe z lekkim różem u stóp. A kratki bladawce różowe z fiolecikiem podsadzone fioletem.
Dalej w lewo też będzie biały wysokie rododendrony podsadzone fioletowymi niskimi. Taki plan a realizacja - się zobaczy ;:306

Aga, fajnie że Ci się podoba plan. A kolory, wiem że lubisz inne :;230 Ja się kocham w fioletach, najlepiej tych zimnych, bladych. Gdyby nie dziewczyny to bym w przyszłym roku miała od nowa przesadzanie ;:224 Widziałam Twoje plany.....nie usiądziesz na chwilę ;:172

A tak w kwestii kolorów, to zastanawiam się czy Indigoletty (szt 2) nie posadzić na razie w donicy. Czy jej róż nie będzie tam jak wyrzut sumienia ;:306
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Jola szlaejesz :D
My bliźniaki tak mamy, ja zawsze powtarzam, że nie jestem jedna, jest nas dwie-jedna jest rozsądna, a druga nie ;:306
Plan mi się niesamowicie podoba, a clematisy to dobry pomysł, uważam, że zawsze da sie je gdzieś wcisnąć. Własnie się wzbogaciłam o kolejne 6.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, bliźniak tak ma ;:306 Nie wolno sprzeciwiać się naturze ;:224
A jakie clemki zakupiłaś? w E-clematis czy gdzie indziej?

A planów to ja mam więcej. To kolejna rabata, na lewo od różanki ;:306 Nie wiem czy w tym roku powstanie cała ;:131

Obrazek
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Jola zamówilam Florida Alba Plena, Sieboldii, Violet Elizabeth, Royality, Patricia Ann Fretwell i Belle of Woking. :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć April!
Wreszcie trafiłam na Twój wątek, choć ze sporym poślizgiem :oops:
Plany na rabatę rozaną bardzo mi się poobają, a opinie cenne i pomocne ;:136 ND u mnie w pierwszym roku uroda na prawie 2 metry, a posadziłam po 2 róże z każdej strony pergoli. 4 byłoby zdecydowanie za dużo. Dosadziłam tez powojniki żeby zarosły pergolę zanim na dobre ruszą roze, ale wiele osób odradza ten manewr, bo powojniki są dosyć ekspansywne i nie pozwalają różom się zadomowić.

Ogrodowa 'Biblię' Brooksa tez mi się marzy, muszę poszperać w księgarniach, bo strychu nie mam :lol:
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, bardzo ładne odmiany zamówiłaś. Częśc z nich znam inne sobie podejrzałam, może jakieś wykorzystam u siebie :wink:
Kasieńko, że też miałaś czas i chęci zaglądac do mnie leżąc na plaży z mochito lub inną pysznością. Dzięki za podpowiedź o powojnikach ale one u mnie słabo rosną więc nie powinny róż zdominowac, zresztą rozważam też wersję z jakimiś pnączami jednorocznymi. Muszę sobie jakieś wynaleźc.
Zdecydowanie kupiłam więc za dużo róż skoro muszę mniej dawac na kratki. Ale gdzieś tam je upchnę, bez obaw :;230
A z tym strychem to miałam faktycznie farta ;:306 Książkę dostałam jak jeszcze nie miałam pojęcia że będę taka zakręcona, nie wiedziałam co to za skarb ;:215

Ponieważ dziś mam wolne, to pędzę po stal na ogrodzenie. Znów się zacznie harówka i wybór między pracą w ogrodzie a stawianiem ogrodzenia ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”