Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Doba za krótka :( Jeszcze bym coś mogła zrobić, ale noc zapada za szybko. Jestem zupełnie w lesie, a róże już idą-na niegotową rabatę :( Oczywiście na weekend zapowiedź opadów :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Matko kochana, ale rozmach ;:oj Geniuszowi zawsze towarzyszy szaleństwo :) Chętnie popatrzę na tak niecodzienne i spektakularne działania.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agunia... ;:oj No wyobrazam sobie jak sie cieszysz tymi zakupami ;:303
Takiego nutkaja...oj to ja bym sobie z chęcią machnęła u siebie ....ale on ma pewnikiem ładna cenę :wink:
Jeszcze dwa dni i zaczniecie działać...,cos mi umkneło , chyba wyzdrowiałas z tego wszystkiego tak ;:306
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus dobry :wit czytac nie będę, bo czasu brak - przelecialam tylko pobierznie, widze ze dostawa zmieniona i wkrecona jestes w robote ogrodowa jak krecik ;:196 Ja jak juz rozmawialysmy, w tym roku robie na zwolnionych obrotach i musze powiedziec, ze dobrze mi z tym.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aguś to muszę powiedzieć że według mnie niedrogo zapłaciłaś, system korzeniowy mają super rozwinięty i z pewnością krzaczek też ładny
ja oglądałam w Funki. pl za 18 zł ale takie sobie sadzonki

Życzę słonecznego dzionka i dużo zdrówka :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguś, plany przeambitne. Nie dla mnie :( . U mnie jednak małe roślinki jak kupowane, bo portfel niewyrabia. Poproszę o fotorelację z sadzenia
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguś, co do róż sama byłam w szoku :shock: Ale ometkowane były i znam te oryginalne metki ;:173 Przyjechały ze Strykowa , bo w kartonie jeszcze stały, zdrowiuśkie z pąkami listkowymi :lol: Ale kuszę co :;230
Sama się zastanawiałam, ale miałabym nie lada problem z posadzeniem, no nie mam gdzie.....
Weekend ma być brzydki...jak zwykle...
Dostałam lilie od Różanki ;:138 Przecudne !
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

KASIU, weekend musi być ładny, bo ja rewolucję robię ;:173 Proszę więc nie siać dywersji o jakiejś kiepskiej pogodzie, bo przyjadę i? (odpowiednia ikonka symbolizująca przemoc).
Rożami byś mnie skusiła gdyby nie brak miejsca. Ale chwała LM, że się rozwijają ku klientowi bardziej wymagającemu ;-)
Jak Ci idzie darcie darni? Robota skończona?
MARZKO, ja to rozumiem, naprawdę. Sama na początku kupowałam małe rośliny, ale teraz nie mogę, bo nie pasują do reszty. Duże dostaniesz ode mnie ;-)
ULA, 40zł za hortensję to sporo jednak, tyle że mniej interesują takie większe i jak usłyszałam, że mogę mieć w donicach 10l to przełknęłam gorzką pigułkę. W tym sezonie jeszcze inwestuję, a w przyszłym będę jak Jule leżeć i podziwiać ;-)
JULEK, ja Ci już zazdroszczę tych zwolnionych obrotów, serio. Powoli dojrzewam do odpoczynku. Teraz wiosną zrobię jak najwięcej, a potem czysta przyjemność i skubanie chwastów tu i tam ;-) ? i cieszenie się słońcem ? obyśmy takie lato mieli.
DORIS, ten nutkaj dzisiaj mi się śnił. Zaraz będę gadać z p. Anią, to się dowiem ile to cudo kosztuje. Już za chwilę działamy; zamówiłam na piątek ziemię i korę i będzie się działo.
IZUŚ, rozbawiłaś mnie do łez z tym szaleństwem geniusza ;-) Nigdy siebie w ten sposób nie postrzegałam, ale może faktycznie weszłam już na inny poziom i inni postrzegają mnie jak szalonego dziwaka (bo do geniusza nie mnie? ) ;-) Dzięki za odwiedziny!
EWUŚ, doba za krótka? jak ogarnąć pracę zawodową i obowiązki w ogrodzie? Teraz powinnyśmy zrobić najwięcej, ale czas i siły niewystarczające? Ty dziś w pracy przecież.
BOGNA, jeśli chodzi o Camperdownii, to ja kupowałam w zeszłym roku i parasola nie mam? przycięłam gałęzie i dopiero zagęszczam drzewko. Zobaczymy jakie efekty będą w tym roku.
Daj znać co z Twoim wiązem i czy w tym tygodniu masz dostawę.
Hortensje i ich pochodzenie mnie zadziwiły. Kordus ma u siebie jeszcze ubiegłoroczne, które po swojemu przycina i pielęgnuje, ale też dostali je z Holandii.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

aguniada pisze: EDIT: Tak sobie teraz luźno rozmawiam z PanemM na temat tego dużego drzewa na front i wspomniałam mu, że u K. widziałam przepiękne nutkaje, ok 4-5 metrowe, w gruncie... jak myślicie, w jakiej mogą być cenie?
Od 1.200,00zł wzwyż :uszy

Zazdroszczę zakupów i już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę efekt końcowy ;:215
Hortensje w dużych donicach w okolicach Bydgoszczy kosztują około 100zł, także Agunia u Ciebie w szkółce ceny są ok. Oczywiście można kupić mniejsze za połowę ceny, ale to czekanie... :wink: Popieram wybór ;:333
Czytam, że podobnie jak mi, praca zawodowa przeszkadza Tobie w pracy w ogrodzie :lol: Z drugiej strony milo jest co miesiąc widzieć na koncie ile możesz na ten ogród wydać :roll: Ech, koło życia się zamyka :wink: Buziaki i zdrowiej, cobym mogła szybciutko podziwiać nowe rabaty u Ciebie ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, ja za każdym razem, gdy jestem w Twoim ogrodzie patrze i podziwiam...myślę wtedy, że już jest idealnie... a potem doznaje szoku kiedy Ty zaczynasz szaleć z kolejnymi rewolucjami i jest jeszcze lepiej ;:215 ;:306 ;:306 ;:306 Wciąż zastanawiam się, co jeszcze wymyślisz :lol:
Już widzę te hortensje i budleje w pełni kwitnienia...będzie cudnie ;:138
Będę i ja musiała się wybrać do K. A właśnie...nie zauważyłaś, czy mieli w ofercie hortensji 'RENHY VANILLE FRAISE '? Jak będziesz rozmawiać z Panią Ania, mogłabyś się spytać? :wink: ;:224
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Dzień dobry :wit , ale zaszalałaś Aguś, już nie mogę się doczekać fotorelacji z zakupów i sadzenia, trzymam kciuki by w weekend było cieplutko, miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgolinko, relacja będzie... boję się efektu końcowego :roll: Kciuki bardzo się przydadzą - dziękuję! ;:196
Małgosiu, na mojej liście jest Vanille Fraise, bo będę z nich miała poletko. Kordus na razie ich nie ma, ale sprowadzą je dla mnie od innego szkółkarza tak, by były na piątek. Może zadzwoń do Ulińskich?
Budleje będą w późniejszym terminie, ale to mi nie przeszkadza - dosadzę je w drugim rzucie.
Dzięki za słowa uznania! Bardzo motywujące do dalszych zmian na lepsze :)
Magda, rozmawiałam już w sprawie zdechlaka i cenowo jes w zasięgu naszych możliwości (ok. 800zł). Myślę, że warto go przemyśleć, bo będzie stanowił atrakcyjny akcent całorocznie.
Pocieszyłas mnie na temat cen hortensji... kurczę, 100zł to naprawdę wysoka cena... u nas w takim razie są tańsze; to dla mnie dobrze.
Ach, ta praca w fabryce... a ogród lezy odłogiem :roll:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Zakup drzewa popieram jak najbardziej :D Cena nie zwala z nóg jak się spodziewałam ;:215
U nas ceny hortensji są tak różne, że dziw bierze skąd się biorą :roll: Rozumiem rzadko spotykane albo bardzo wyrośnięte okazy, ale te w mniejszych donicach różnią się w cenie czasami 500% :roll:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś, ale zakupy, jestem pod wrażeniem. Już nie mogę się doczekać, aż wszystko zakwitnie. Tyle hortensji, będzie na co popatrzeć. Czekam na fotorelację z sadzenia.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Cześć Aguś, czuję, że nutkaj już Twój. Po południu będę dzwoniła w sprawie mojego wiąza. Bardzo zazdraszczam Ci tego weekendowego sadzenia. Irgi zostają, ale je uporządkuję i zamiast w trzech, będą w dwóch rzędach na mijankę. Przed nimi uporządkowane tawuły i zostawię jeszcze miejsce na wiosenne cebule. W zeszłym roku miałam tam żółte tulipany, ładnie wyglądały. Tak więc irgi zawdzięczają Tobie życie. Ale te pięciorniki kwitnące całe lato spokoju mi nie dają. Aguś pytałam u siebie, ale poszłaś już spać, swoją drogą ja dzisiaj zaspałam, tak mi w głowie myśli buzują, że bezsenność mnie dopada i zespół niespokojnych nóg :roll: Czym można podsadzić klona Flamingo, na słonecznym, mokrym stanowisku? Szybkiej drugiej pracowej połowy dnia życzę, ja też liczę na pogodny weekend.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”