Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Post »

Swojego Zdzisia nie wpuszczę za bramkę-raz M go najął do koszenia. Nigdy więcej :evil: Kosiarka go prowadziła i ciął jak leci :evil: Zdążyłam się zorientować, ale niektóre lilie i irysy już mi nie zakwitły tamtego roku. Kasę dostaje tania siła robocza :D
Inny Zdzisiu w zamierzchłych czasach był zgodzony (już się tak nie mówi :roll:) do wycięcia kosą dużej trawy z tyłu domu. Umawiał się z M na popołudnie, ale przyszedł prędzej i szybko zrobił, co należało. Przy okazji wyciął cały żywopłot, który w poprzednim roku M zasadził w pocie czoła.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I jeszcze szybkie zdjątka, tym razem tego co będzie kwitło, bo wszystko z nowych rzeczy dopiero się zbiera, trzeba by ze dwa dni słońca, a tu pochmurno jak na złość :wink:

Sasanka od Ewy (ta, której pies nie zauważył, ta którą zauważył przebywa na intensywnej terapii w doniczce :evil: )
Obrazek

Stasiowe korony cesarskie
Obrazek

I kupna szachownica:
Obrazek

Obie rozpoznane metodą inżynierii wstecznej, czyli po wielogodzinnych próbach przypomnienia sobie, co ja tu u licha wsadziłam ;:306

Miodunki, choć wyglądały na zmaltretowane, to jednak będą kwitnąć...
Obrazek

Zdjęcia pseudozywopłotu jutro, jak zacznę sadzić, bo na razie moja duma wysprzątana wg moich standardów na błysk, wygląda jak Wasze ogrody przed sprzątaniem... :D

A to żółte, o co pytaliście, to złoć oczywiście...dopiero w tym roku zauważyłam, że jej się kwiatki rozchylają tylko na słońcu, wiec wczorajszego efektu złotej łąki dziś przy chmurach już nie było.

Co do płotków to kusi mnie jeszcze wypleść takie tradycyjne: poprzeczne żebrowanie na pionowych palikach, ale nie wiem, czy z czasem wyrobię...roślinki od miododajnych jeszcze przyszły i mam sadzenia na dwa tygodnie ciężkiego zasuwu :roll:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mój Zdzisio (doświadczenie sprzed dwóch lat i nigdy więcej) za 10 zł za godzinę chodził za mną i opowiadał wprawiające w zakłopotanie kawały, a potem chciał pokazać, jak on ślicznie robi pompki. W międzyczasie skoczył po piwo, które natychmiast musiał wypić. O papierosach nie wspomnę... Potem zaś doszedł do wniosku, że to za ciężka praca jak za te pieniądze i chciał 15 zł za godzinę. Może mu ktoś dał. Ja nie :evil:

-- 16 kwi 2013, o 21:09 --

A Twoja szachownica to też korona cesarska :wink:
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ha, sama mam takiego Zdzisia za plotem. Czasami o coś proszę, wczoraj na przyklad o zdjęcie foli z wolier z papugami, ale za szybko pieniążki dostal. Sam leży a folia dalej wisi. :evil:
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

survivor26 pisze:....to ja mam Zdzisia tam gdzie światło nie dociera i wrony zawracają, wolę się sama urobić :)
Pat, U mnie na końcu wsi wrony zawracają to lepiej tego Zdzisia tam nie posyłaj, my mamy już swoich Mietków i Heńków ;:306 Co do żołędzi , spróbuj na próbę wrzucić garść do pieca ale one są drewniane to powinny spłonąć, palę u siebie orzechami i nie ma z tym problemu, lepiej tylko ich do ogniska nie wrzucać bo strzelają. Też miałaś dziś ostrą robotę, to chyab wszyscy tak bo grzech byłby w taki dzień nic na ogrodzie nie zrobić :D
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

W ognisku strzelają, to w piecu pewnie też, strach się bać... żeby Cię nie zaaresztowali, za terroryzm!!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pat podziwiam wszędzie Cię pełno, wszystko zrobione i jeszcze opisane, obfotografowane!
Łączę się w błogim zmęczeniu!
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Niech się odezwie ta ,która nie jest styrana ogrodem ,a zarazem szczęśliwa ,że wreszcie może coś w nim porobić . ;:224 :;230 :heja
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Ja , bo się styrałam na amen :;230 . Teraz leżenie na podłodze przez kilka dni ;:223 .
Na ogród to ja sobie mogę tylko popatrzeć.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ja dziś mam nadzieję się dobić, bo zaraz idę sadzić hortensje, krzewy, róże i co mi jeszcze w ręce wpadnie :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pati, trzymam kciuki za realizację wszystkich planów. Tarniny nie wysyłam , bo sadzić masz co. Wyślę jak dasz znać, że chcesz. Ja w fabryce, a w domu krzewy/krzaczory i jabloń od Eli, roślinki od Michała i róże od Ewy, Róże z Flo w drodze. I jeszcze do Aguni jadę po krzaczory. Ale jak to wszystko posadzę to leniuchuję cały sezon ... tak mi sie wydaje
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Oj nie mogę. Jeszcze póltora tygodnia temu żalilyśmy się wszystkie, że zima, że śnieg, a teraz każda lata po ogródku i zadowolona ze zmęczenia, my to jednak jakieś inne jesteśmy, już nie tylko chodzi o to, że z innej planety. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pat, widzę że szalejesz a po przeziębieniu sladu nie ma ;-)
Ja też zdrowieję, mimo że okoliczności o tym nie świadczą. Organizmy same się bronią i walczą jak lwy, żebyśmy się w domach nie uziemiły.
Boję się najbliższego weekendu. Obym nie rozłożyła rąk i się nie poddała.
Miłego!
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Wpadam na sekunde, grzecznościowo (inni moi goście może sie juz obrazili, bo do nich nie zajrzałam ) i tez ide powalczyć o lepszą przyszłość mojego kawałka Planety. Grabię, czyszczę i wynosze liście na kompost, więc nie mam siły na forum pisać ;:173 Jak będę w stanie, to wieczorem nadrobię życie towarzyskie na forum ;:162
Bea
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pati owocnego szaleństwa, żeby Ci się udało wszystko we właściwym miejscu posadzić :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”