Czosnek zimowy cz.2
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 24 sie 2012, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czosnek zimowy cz.2
Witam, mam pytanie czy pomiędzy rządkami czosnku zimowego mogę coś posadzić? Jest to mój drugi rok z działką i dopiero uczę się jak wykorzystywać swój niewielki "areał". Jesienią trochę się rozpędziłam i zasadziłam 70 ząbków Harnasia i teraz zastanawiam się gdzie upchnąć resztę
. Pomidorków z akcji mam juz 40 sadzonek a jeszcze nie wysiałam wszystkich, a jeszcze chce fasolkę szparagową i marchewkę i pietruszkę posiać. I tak sobie myślę, że może by je posiać pomiędzy tym czosnkiem? Co wy na to? Pozdrawiam Ela

Fasolkę szparagową sieję po zebraniu czosnku na te samej grządce jako poplon. Obawiam się Elu, że po dosianiu korzeniowych między grządki nie zbierzesz dobrych plonów żadnego z warzyw a pielenie będzie utrudnione.
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A przy wykopywaniu czosnku poniszczysz marchewkę
.

-
- 0p - Nowonarodzony
Dzięki. Czyli z marchewki itp. w tamtym miejscu nici. A może chociaż rzodkiewka? a na te pozostałe to trzeba bedzie troche trawnika jednak poświęcić. No to się M zmartwi 

Kochana, to Twój ogródek i siej tak, jak tylko masz ochotę
, o wynikach napisz na forum to będziemy bogatsi o nowe doświadczenie.
Rzodkiewkę to sieję razem z marchewką, to mój znacznik grządek i nie zabiera cennego miejsca.

Rzodkiewkę to sieję razem z marchewką, to mój znacznik grządek i nie zabiera cennego miejsca.
-
- 0p - Nowonarodzony
Na marchewkę potrzebuje dużo miejsca bo mam w domu dwie amatorki marchwi. Jedna to moja córcia a druga to suczka rasy york zwana Daisy. Jak obieram marchewke to lecą na wyscigi do kuchni. Tak wiec zgodnie z radą Jode nie bedę jej siała pomiędzy czosnkiem. Ale jednak spróbuje z koperkiem i pietruszką naciowa. 

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Moim zdaniem rzodkiewkę można posiać między czosnek,bo przecież zanim czosnek urośnie to rzodkiewki już będą zjedzone 

- Mirage
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 sie 2010, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój czosnek zimowy tylko częściowo wykiełkował, czy w takim razie nie jest jeszcze za późno by trochę dosadzić ?
-
- 100p
- Od: 7 wrz 2012, o 16:13
Hello, u mnie jak na razie wyszło 68 czosnków z 73 ząbków zatem rezultat przezimowania niezły.
Sed fugit interea fugit irreparabile tempus ...
-
- 100p
- Od: 15 mar 2013, o 12:01
Moje niektóre czosnki są już całkiem spore a inne dopiero "wyłażą" 

-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Nie liczyłam ząbków, ale sadziłam w regularnych odstępach i nie ma żadnych przerw - są wszystkie roślinki
. Wysokość szczypioru bardzo wyrównana.

Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Mój jeszcze malutki, ale wyszedł już w większości i przybywa ciągle, więc jest nieźle 
Sadziłem Huzara i Ornak i nie widzę różnic w wielkości, ani w odsetku wschodów. Ciekawi mnie który uda się ładniejszy.
Czosnek posadziłem w przekopanym jesienią trawniku i zastanawiam się czy powinienem czymś go zasilić...

Sadziłem Huzara i Ornak i nie widzę różnic w wielkości, ani w odsetku wschodów. Ciekawi mnie który uda się ładniejszy.
Czosnek posadziłem w przekopanym jesienią trawniku i zastanawiam się czy powinienem czymś go zasilić...
Pozdrawiam, Jacek
o czosnek potrzebuje dużo, żarła,ja posypuję obornikiem bydlęcym
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
I co ,będziesz rozsdadzał ten czosnek, czy zostawisz, niech sobie rośnie hurtowo?(ja tez taki mam ,zostawiłam przez przypaadek głowkę czosnku w ziemi)
Asia