Dobry wieczór, mili goście!
Bogna, mam pięciorniki białe w dużej ilości, żółte, które teraz wysadzam dla Sosenki, oraz jeden pomarańczowy. Żeby uzyskać szpaler, należy je sadzić co 40-50cm. Zdecydowałaś się na te krzewy, zamiast irg?
Wracając do zamówienia u K., to zweryfikowałam na miejscu swoje zamówienie oglądając konkretne rośliny. Varella idealna czyli pięknie kulista, musi być od początku w ten sposób prowadzona, inaczej niewiele się różni od innych typu mugo czy mops. Stwierdziłam, że szkoda przepłacać, chociaż bez wątpienia są piękne. 300zł u Grąbczewskich? Nie no, to już przesada.
Hortensji jeszcze nie mam - pani Ania będzie je dla mnie sprowadzać od innego szkółkarza, w tym tygodniu mają być. Ewentualnie weźmie je od Grąbczewskich, w dużych 10l donicach, po 30-40zł. Drogo, ale bardzo duże mają być. Ponoć większość hortensji bukietowych przyjeżdża do nas z Holandii... nie wiedziałam o tym, a Ty?
Marysiu, relacja będzie na pewno... spoglądam na te rabaty z lekkim przerażeniem i nie jestem pewna, czy to co wymyśliłam, będzie wyglądać ok!
Z bieżni zeszłam, bo przez przeziębienie ciężko mi się oddycha, ale siłownię mam prawie codziennie na zewnątrz. Trzymaj kciuki, please!
Pat, oczywiście że zdam relację z sadzenia - może się uda zdjęciową. U mnie jest problem, bo nie mogę sadzić małych roślin, ponieważ przy istniejących maluchy kompletnie by zginęły. W związku z czym jestem zmuszona trzymać się mocno za portfel = to boli
Kasiu, leżaczki były drewniane... czy to pasuje do Twoich techno-rattanowych mebli na tarasie? Jeśli tak, to przy zakupie prześlę Ci zdjęcie. Myślę, że ten sam asortyment powinien być w każdej Castoramie. Cena = połowa ceny leżanki z teaku. Są wygodne - mają nasi sąsiedzi coś takiego.
Cieszę się, że zakupy zaakceptowane. Nie zależało mi bardzo na cisach, a efekcie ekranu, zatem rozważając wszystkie za i przeciw wybrałam rośliny znacznie wyższe, szybciej rosnące i o połowę tańsze od cisów.
Budleje nie wypadły z planów rabatowych, ale jeszcze są niedostępne. Muszę na nie poczekać. Teraz wsadzę Limelight, a między nie budeleje przyjdą później.
Nie wiem dokładnie jakie wymiary ma rabata, ale ok. 8-10m długości. Idzie tam 9szt Limelight, które będą sadzone w trójkąty.
Nie_dziękuję za kciuki! Wracaj już
Małgosiu, trochę zaszalałam
Dosiu, otóż to!
Kasiu, plany zweryfikowało życie ;-))
Licencjonowane róże w LM? aż mnie zaciekawiłaś i gdyby nie to, że nie mam miejsca, jutro bym pojechała czym prędzej ;-)
Ula, cena hortensji w 10l donicy (czyli bardzo dużej) 30-40zł.
EDIT: Tak sobie teraz luźno rozmawiam z PanemM na temat tego dużego drzewa na front i wspomniałam mu, że u K. widziałam przepiękne nutkaje, ok 4-5 metrowe, w gruncie... jak myślicie, w jakiej mogą być cenie?