Taki - sobie ogród cz.2
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
Miłeczko, zdjęcia jak zawsze 1 klasa
A zestaw krokusów jakby mi znany. Czyżby z B.?

-
- 500p
- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłko,
to się w weekend napracowałaś
, więc i efekty pewnie są olbrzymie
.
Krokusy....... brak mi słów
.... zakochałam się w nich i teraz jestem zła, że nic u siebie nie posadziłam na jesień, nic to nadrobię to w tym roku
, ale Twoje są przepiękne i te zdjęcia
.
Czy róże już teraz można sadzić? Myślałam, że dopiero w maju, dlatego swoje do piwniczki jeszcze dałam, ale może tak jak Ty powinnam posadzić?
.
to się w weekend napracowałaś

Krokusy....... brak mi słów

Czy róże już teraz można sadzić? Myślałam, że dopiero w maju, dlatego swoje do piwniczki jeszcze dałam, ale może tak jak Ty powinnam posadzić?

Joasia
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Asiu! Róże można sadzić. Poczytaj w watkach różanych, ja to tam nie jestem ekspertem
Aniu! Faktycznie połowa z nich to z B
Dziś miałam urlop i powsadzałam kanny do donic. Normalnie to powinny mieć już z 40cm, ale nie mogłam wcześniej nic z nimi zrobić. Teraz wsadziłam do szklarni i muszą sobie radzić. Poszły mi 2 odmiany: Louise Cottin (bardzo ją lubię
) oraz nn mała różowa.
Przekopałam też warzywnik i posiałam rukolę, pietruszkę, groszek, buraczki i powsadzałam dymkę białą i czerwoną.
Parę fotek na dziś:

Złotlin picta:

Kanny i nadwyżki pomidorków w szklarence:

Aniu! Faktycznie połowa z nich to z B

Dziś miałam urlop i powsadzałam kanny do donic. Normalnie to powinny mieć już z 40cm, ale nie mogłam wcześniej nic z nimi zrobić. Teraz wsadziłam do szklarni i muszą sobie radzić. Poszły mi 2 odmiany: Louise Cottin (bardzo ją lubię

Przekopałam też warzywnik i posiałam rukolę, pietruszkę, groszek, buraczki i powsadzałam dymkę białą i czerwoną.
Parę fotek na dziś:

Złotlin picta:

Kanny i nadwyżki pomidorków w szklarence:

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Miłka, piękna wiosna u Ciebie, krokusy wprost przepiękne, ależ Ty pędzisz z tą robotą, ja niby też już sporo porobiłam, ale jak pomyślę ile jeszcze przede mną
głównie pikowanie, a wszystko przez tę pogodę, bo jak nie miałam co robić to siałam, siałam, a teraz nie wiadomo co najpierw
, moje canny jeszcze nie przywiezione, warzywnik nie ruszony, ale co tam damy radę.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Szkarenki Ci najnormalniej w świecie zazdroszczę
Za kany się nawet nie wzięłam. Jakoś ciągle się czuję ... spóźniona

Za kany się nawet nie wzięłam. Jakoś ciągle się czuję ... spóźniona

- takasobie
W związku ze zmianami na portalu GARNEK, gdzie dotychczas były gromadzone moje zdjęcia z ogrodu, poznikały wszystkie moje stare zdjęcia w FO. Postaram się w miarę możliwości uzupełnić je w bieżącym wątku. W poprzednim, zamkniętym, chyba nie dam już rady. Niestety podam tylko miniaturki, bo uzupełnienie całości będzie dla mnie zbyt czasochłonne 

Miłka
- ilona2715
Miłka, które poznikały, bo ja sprawdziłam kilka stron w tym i poprzednim wątku i wszystkie są na swoim miejscu
, ale może nie trafiłam.

- takasobie
Ilonko! Bo ja już powoli pouzupełniałam, przynajmniej większość. Im głębiej, tym gorzej, albo nie ma, albo miniaturki, ale wymieniam w każdej wolnej chwili. Już mam dość. To samo na innych forach, wszędzie dostaję po łbie, jakby to było moja wina
Za to w ogrodzie lato
Jak ja tęskniłam, pewnie jak wszyscy! Codziennie po pracy dłubię, przycinam, sieję...
Jutro będę sadzić róże Bienenweide rot - rże dla pszczół, pachnące i miododajne. Miały iść do donic, ale nie mam donic i chwilowo kasy na nie
I koperku dziś dosiałam, bo ten w szklarence już rośnie i za tydzień może pierwszy będę zrywać.
Parę fotek na dziś:
Różowa przylaszczka. Majeczko, dziękuję!

Zaczynają miodunki:

Ciemiernik

Miodunka od Majeczki

Róża Poesie wypuściła

Za to w ogrodzie lato

Jutro będę sadzić róże Bienenweide rot - rże dla pszczół, pachnące i miododajne. Miały iść do donic, ale nie mam donic i chwilowo kasy na nie

I koperku dziś dosiałam, bo ten w szklarence już rośnie i za tydzień może pierwszy będę zrywać.
Parę fotek na dziś:
Różowa przylaszczka. Majeczko, dziękuję!

Zaczynają miodunki:

Ciemiernik

Miodunka od Majeczki

Róża Poesie wypuściła

Miłka
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
A ja właśnie chciałam się przenieść na Garnek....
Widocznie wszystkie darmowe hostingi zdjęciowe po jakimś czasie dostają rogi.
Widocznie wszystkie darmowe hostingi zdjęciowe po jakimś czasie dostają rogi.

- takasobie
Ilona! Stał się CUD! "Garnek" chyba powrócił do starego linkowania. Chyba się ludzie wkurzyli i interweniowali. Dziś rano jeszcze nie działały, a teraz tknięta przeczuciem zajrzałam wstecz i rzeczywiście działa. (chociaż nie wszystkim
)
Mariola! Garnek nie jest zły. Poza tym mam tam swoich znajomych, przyjaźnie jak tu na forum. Ale czasami zmieniają się rozwiązania techniczne i ... klops!

Mariola! Garnek nie jest zły. Poza tym mam tam swoich znajomych, przyjaźnie jak tu na forum. Ale czasami zmieniają się rozwiązania techniczne i ... klops!
Miłka
- ilona2715
To super, że działa, bo już sobie wyobraziłam ile czasu musiałabyś spędzić, żeby je wszystkie podmienić, nie wiem czy wystarczyłoby mi cierpliwości, a najgorzej jak człowiek się zniechęci. Wiosenka nadrabia teraz ze zdwojoną siła, rośliny szleją, jakby rzeczywiście to już było lato, szkoda, że tak późno to ciepełko, bo teraz nie wiadomo, co najpierw w łapki brać. Ta miodunka kwitnąca na czerwono urocza 

- takasobie
Ilona! Miodunka przywleczona przez przypadek, w doniczce z innym kwiatkiem. Mam szczęście! A po akcji garnkowej odetchnęłam, bo byłam bliska rozpaczy
Parę fotek kolejnych z wczoraj:
Bylica Schmidta:

Przylaszczki

Parę fotek kolejnych z wczoraj:
Bylica Schmidta:

Przylaszczki

Miłka
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Świetny Twój ciemiernik, u mnie białe są. Dobrze, że odzyskałaś zdjęcia. Ja nie mam kopii tych, które mam w folderze publiczne. jak będzie krach, to wszystko stracę 

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cieszę się że Poesie ruszyła, będzie co oglądać w czerwcu. 

- takasobie
Marzka! Koniecznie zrób kopie zdjęć, zwłaszcza tych ważniejszych, niekoniecznie wszystkich! Polecam zewnętrzny dysk twardy. Ja mam jeden od kilku lat i trzymam tam wszystkie moje ważne fotografie.
Gosiu! Nie mogę doczekać się aż ujrzę jej pierwsze kwiaty. Wiesz, że kupiłam kilka róż w zeszłym roku, a i w tym mam kolejne 5. I następnym razem, jak wpadnę na pomysł zakupienia kolejnych, wezmę sobie coś na uspokojenie
Niech te, które mam urosną i cieszą oko 
Dziś muszę przesadzić pomidorki do większych kubków, posprzątać "wielkanoc" w domu, popikować aksamitki, wreszcie posadzić róże Bienenweide Rot. Nadal nie wiem, czu do gruntu, czy w kosze
Zaraz piekę chleb i pranie wieszam! Nareszcie mogę zrobić to w ogrodzie! potem tak cudnie paaaachnie!
(jak sąsiad niewrzuci do pieca płyty paździerzowej)
Parę fotek na dzisiejszy ranek:
Nowe narcyze, nie mogę znaleźć opakowania, nie wiem jak się nazywają.

Po4 dniach wykiełkowała rukola:

Nabyty na jesieni agrest wypuszcza pierwsze listki:

Pisałam, że przekopałam ranniki i szafirki. Wyłażą spod ściółki pod różami

Gosiu! Nie mogę doczekać się aż ujrzę jej pierwsze kwiaty. Wiesz, że kupiłam kilka róż w zeszłym roku, a i w tym mam kolejne 5. I następnym razem, jak wpadnę na pomysł zakupienia kolejnych, wezmę sobie coś na uspokojenie

Dziś muszę przesadzić pomidorki do większych kubków, posprzątać "wielkanoc" w domu, popikować aksamitki, wreszcie posadzić róże Bienenweide Rot. Nadal nie wiem, czu do gruntu, czy w kosze

Zaraz piekę chleb i pranie wieszam! Nareszcie mogę zrobić to w ogrodzie! potem tak cudnie paaaachnie!

Parę fotek na dzisiejszy ranek:
Nowe narcyze, nie mogę znaleźć opakowania, nie wiem jak się nazywają.

Po4 dniach wykiełkowała rukola:

Nabyty na jesieni agrest wypuszcza pierwsze listki:

Pisałam, że przekopałam ranniki i szafirki. Wyłażą spod ściółki pod różami

Miłka