Fantastyczne uchwycenie lotu ;) Aż miło patrzeć na tak wiosenne zdjęcia!AGNESS pisze:
Ogródek AGNESS
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
- ewamon
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Agnieszko,piękna wiosna i do Ciebie zawitała.Jak mocno cieszą te pierwsze wiosenne kwiatuchy
Lecę zwiedzać dalej Twój wąteczek

Lecę zwiedzać dalej Twój wąteczek

Agnieszko witaj,przepiękne krokusiki
Pozdrawiam Ania

Pozdrawiam Ania
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Agness, fotek nie mam z weekendu bo M zabrał aparat na wyjazd a w telefonie, od utopienia - aparat fotograficzny nie działa
Za to wrzuciłam wstępny projekt różanki i z niecierpliwością czekam na uwagi
Dzięki za nazwy odmianowe krokusów. To plany na jesień ale teraz najłatwiej wybrać co nam się podoba. Pickwick też będzie moim ulubionym

Za to wrzuciłam wstępny projekt różanki i z niecierpliwością czekam na uwagi

Dzięki za nazwy odmianowe krokusów. To plany na jesień ale teraz najłatwiej wybrać co nam się podoba. Pickwick też będzie moim ulubionym

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ja wpadłam do domku na chwilę przerwy w pracach ogródkowych, muszę podszykować obiadek i znów pędzę w rabaty
roboty huk, trawnik wygląda jak po bombie, bo wszystkie wycięte badylki i suche liście tam właśnie lądują..... później będzie wielkie zbieranie i wywożenie śmieci...... tak to strasznie wygląda, że chyba cyknę fotkę dla pamięci
Madziu oj tak zgadzam się z Tobą
Nawet zakwasy mi nie przeszkadzają..... tylko te mięśnie jeszcze tak zastałe po zimie i co jakiś czas muszę przerwać pracę i rozprostowywać kręgosłup ..... a to taka strata czasu
Podziwiałam u Ciebie cudne kamory..... i jestem zachwycona, bo kamienie uwielbiam i przez lata ściągałam je do ogrodu..... z tym, że takie okazy jak u Ciebie zmieściłyby się u mnie ze 2 .....ale już na roślinki miejsca by nie było
Aniu u mnie i wczoraj i dziś naprawdę zimno.... czy przymrozek nocą był nie mam pojęcia.... ale wydaje mi się , że raczej nie... Wygrzebałam dla Ciebie sporo cebulek przybyszowych lilii i może jutro uda mi się je wysłać
Nie pamiętam czy podawałaś mi adres, jeśli nie to wrzuć proszę na PW
Przemku witaj
Uwielbiam podziwiać jak pszczółki uwijają się przy kwiatuszkach, teraz znów tak zimno, kwiatki stulone i nie widać tych małych pracusiów....
Ewuniu witaj
Zapraszam serdecznie, mam nadzieję, że miło spędzisz czas na wędrowaniu moimi krętymi ścieżkami
Aniu witaj w moim ogródku
Miło mi, że wpadłaś
Jolu faktycznie najlepiej na bieżąco zapisywać nazwy roślin, które nam się podobają, później jak przyjdzie czas sadzenia to wystarczy tylko otworzyć notes

Pokażę jaki cudny bajzelek udało mi się zrobić

Madziu oj tak zgadzam się z Tobą

Podziwiałam u Ciebie cudne kamory..... i jestem zachwycona, bo kamienie uwielbiam i przez lata ściągałam je do ogrodu..... z tym, że takie okazy jak u Ciebie zmieściłyby się u mnie ze 2 .....ale już na roślinki miejsca by nie było

Aniu u mnie i wczoraj i dziś naprawdę zimno.... czy przymrozek nocą był nie mam pojęcia.... ale wydaje mi się , że raczej nie... Wygrzebałam dla Ciebie sporo cebulek przybyszowych lilii i może jutro uda mi się je wysłać

Nie pamiętam czy podawałaś mi adres, jeśli nie to wrzuć proszę na PW

Przemku witaj

Uwielbiam podziwiać jak pszczółki uwijają się przy kwiatuszkach, teraz znów tak zimno, kwiatki stulone i nie widać tych małych pracusiów....
Ewuniu witaj

Aniu witaj w moim ogródku

Jolu faktycznie najlepiej na bieżąco zapisywać nazwy roślin, które nam się podobają, później jak przyjdzie czas sadzenia to wystarczy tylko otworzyć notes

Pokażę jaki cudny bajzelek udało mi się zrobić

Aga, żeby było ładnie troszkę bałaganu musi być...grabie w rękę i na trawniku będzie ład
Skalniak zaczyna się zielenić

Skalniak zaczyna się zielenić

- AGNESS
O tak Aniu, na razie wszystko wycinałam, teraz wszystko na raz będzie zbierane i grabione
Faktycznie sporo już zieloności
irysy i liliowce śliczniutkie, niektóre mają nawet po 20 cm
tulipanki aż szumią, dziś na tulipankach Fashion zauważyłam pąki
..... wszędzie widać galopującą wprost wiosnę 

Faktycznie sporo już zieloności

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Porządki na całego widzę ale ładnie już się zrobiło
a te krokusy w paseczki urocze

a te krokusy w paseczki urocze

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja tak mam jak sprzatam rabatę, ale jak ją kończę to od razu sprzątam, zeby nie zostawiać tego na widoku.
Teraz to tylko na tylnym trawniku mam porozrzucane gałęzie po śliwie. Ale na to już czasu nie mam. Będę sprzątała na końcu
Teraz to tylko na tylnym trawniku mam porozrzucane gałęzie po śliwie. Ale na to już czasu nie mam. Będę sprzątała na końcu
Wszędzie widać galopującą wiosnę. Parę dni słońca i ciepła i wszystko zaczęło kwitnąć na raz. Trawa jeszcze nie nadąża ale tulipany już kwitną, zonkile niemalże już przekwitły, bratki obudziły się po zimie. wschodzą tez różne byliny.Bardzo lubię krokusiki Pickwick i Tricolor.Aga taki bałagan to też jeden z symptomów wiosny, najpierw bałagan , potem porządek. 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Aguniu czy to możliwe ,że mnie tu jeszcze nie było
Uwielbiam Twój ogród jest jak pędzlem malowany
To się napracowałaś ...wszystko wyczyszczone teraz tylko czekać ,aż buchnie kolorami i zielenią
Ja zaklepuję huśtawkę wyłożę sie i będę podziwiać

To się napracowałaś ...wszystko wyczyszczone teraz tylko czekać ,aż buchnie kolorami i zielenią

marzenia się spełniają! Dana
-
- 50p
- Od: 25 mar 2013, o 21:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś wspaniałą wiosnę nam pokazujesz, kwiatuszki wprost przecudne. A najlepszą oznaką wiosny jest bałagan powstały przy porządkowaniu rabatek
Kiedy wychodzimy do ogrodu posprzątać po zimie, wtedy najbardziej czujemy wiosnę, zwłaszcza czują to nasze mięśnie. Ale jaka to radość tak się pomęczyć, prawda?

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65196" onclick="window.open(this.href);return false;
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś
patrzę na Twój rh takie ma ładne listki ..a u mnie widzę jakieś brązowe pod spodem ... może Topsinem prysnąć..czy Ty je podkarmiasz czymś... 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Też mam taki bałagonoporządek
wiesz ja podejrzewam że krokusiki wydziubują ptaki, bo dzisiaj znalazłam nowego żółtego podchodzę, a no leży z cebulką na wierzchu i jestem przekonana że to wina ptaszka!

- AGNESS
Ewuniu faktycznie słoneczko zaświeciło to i robota w ogródku wre
Rabatki robią się coraz bardziej kolorowe i wiosenne
Małgoś ja też zawsze porządkuję teren zaraz po zakończonej pracy, ale nie tym razem
teraz poszłam na akord.... najpierw metodyczne czyszczenie rabat - wszystkich po kolei, a później wielkie zbieranie i grabienie trawnika
Julianno zgadzam się z Twoją koncepcją bałaganu...... też widzę w nim wiosnę
Najpierw kilka dni bajzelku, a później pięknie wysprzątane rabaty zapełniające się błyskawicznie zielenią i kwiatami
U Ciebie już kwitną tulipanki i żonkile
??? ale cudnie.... u mnie dopiero krokusiki i ranniki, ale u mnie wiosna zawsze później przychodzi....
Danusiu dziękuję , cieszę się, że jesteś
U mnie jeszcze nie wszystko wysprzątane..... to znaczy..... rabaty wyczyszczone z zaschniętych badyli , liści i otulin. Ale dziś wkraczam z plewieniem, bo sporo trawki i perzu widzę powplątywanych w płożniaczki....
Na huśtaweczkę zapraszam, już poduchy na niej leżą i czekają..... a kawka zostanie doniesiona błyskawicznie
Maju witaj
Taki bałaganik twórczy jest ok.... teraz tylko co z tym wszystkim zrobić, kilka taczek odpadów
kompost nie pomieści
Suche badylki i patyki będą musiały zostać spalone..... przy okazji kiełbaskę się upiecze
Mięśnie odczuwają.... oj odczuwają
.... wczoraj szczególnie, aż musiałam tabletkę przeciwbólową połknąć
Maju jak do Ciebie można trafić???
Misiu może listki troszkę podmarzły, one wtedy brązowieją, ale to im nie szkodzi..... Ja wiosną zawsze podsypuję nawóz do różaneczników.
Marysiu bardzo możliwe, że te skrzydlate złodziejaszki podprowadzają cebulki krokusów
..... i przy okazji rozsiewają je po całym ogródku 

Małgoś ja też zawsze porządkuję teren zaraz po zakończonej pracy, ale nie tym razem

Julianno zgadzam się z Twoją koncepcją bałaganu...... też widzę w nim wiosnę

U Ciebie już kwitną tulipanki i żonkile

Danusiu dziękuję , cieszę się, że jesteś

U mnie jeszcze nie wszystko wysprzątane..... to znaczy..... rabaty wyczyszczone z zaschniętych badyli , liści i otulin. Ale dziś wkraczam z plewieniem, bo sporo trawki i perzu widzę powplątywanych w płożniaczki....
Na huśtaweczkę zapraszam, już poduchy na niej leżą i czekają..... a kawka zostanie doniesiona błyskawicznie

Maju witaj

Taki bałaganik twórczy jest ok.... teraz tylko co z tym wszystkim zrobić, kilka taczek odpadów

Suche badylki i patyki będą musiały zostać spalone..... przy okazji kiełbaskę się upiecze

Mięśnie odczuwają.... oj odczuwają

Maju jak do Ciebie można trafić???
Misiu może listki troszkę podmarzły, one wtedy brązowieją, ale to im nie szkodzi..... Ja wiosną zawsze podsypuję nawóz do różaneczników.
Marysiu bardzo możliwe, że te skrzydlate złodziejaszki podprowadzają cebulki krokusów