Marzenko 
w takim razie dziś cięcie lawendy. Nie mam jej dużo ale zawsze punkt na liście do odhaczenia
Variegata/Magdo, zawzięłam się na to sprzątanie

Ale dopóki nie sprzątne to nic się nie da zrobić. Róże mam prowizorycznie w różnych donicach i kontenerach. Rabat nie zdążyłam przygotować bo śnieg leżał. Teraz rozpoczęłam od sprzątania. Dużo mam stroiszu sosnowego, którym przykrywałam roślinki na zimę. Niestety nie udało mi się nic spalić bo było za mokro. Ale dziś zapałki w dłoń
Iwonko, liczba tych taczek faktycznie i dosłownie mnie rozłożyła na łopatki

Dziś już lepiej ale wczoraj było ciężko. M wyjachany, syn - no cóż, to nie jego bajka.
Zazdroszczę Ci możliwości delektowania się cudnym słoneczkiem ale czy to znaczy że nic nie robiłaś na działce? A gdzie Twój wątek? Kiedy zakładasz? Nie można Cię skontrolować to leniuchujesz
Lulka/Madziu nie bij

Wydawało mi się że coś tam bąknęłam na temat wątku ale jesteś ostatnio taka zarobiona że nie śmiałam naciskać
U mnie syn w sobotę zaczął teren rozminowywać i padł po 1/10 powierzchni. Ja też trochę próbowałam ale z dwóch psów w tym jednego 50 kilogramowego to jest tego towaru. Gdyby to można było sprzedawać bo bym była bogata
Fajnie że donica Ci się podoba

Sama wiesz jak trudno czasem coś kupić jak sobie coś wydumasz

Oglądałam setki ale nad tą nie zastanawiałam się 3 sekund
Aga, cześć chorowitku. Jak tam? Dałaś radę wymknąć się do domu? Praca z temperaturą jest do kitu. Trzeba wyleżeć.
powiedziała ta co leżała tylko przez święta
Ty też szarpnęłaś nieźle robotą, choć D. Ci pomagał przynajmniej. A mój gdzieś się szwęda. Wiedział cwaniak kiedy wyjechać
A teraz bardzo uprzejmie proszę odwiedzających o pomoc. Będzie różanka, róże już są ale jako totalny laik nie wiem jak posadzić. W sensie które połączyć ze sobą żeby się odcienie nie gryzły. Wiadomo, w internecie zdjęcia mogą przekłamywać. I jeszcze ważne pytanie, czy na kratkach 180X180 zmieszczę po 4 sztuki czy ograniczać do 3 pnących.
WSZYSTKIE UWAGI I PROPOZYCJE BARDZO MILE WIDZIANE
Oto wstępny projekt, trochę niedudolny i ze skalą lekko na bakier ale......miejsca jest bardzo dużo. Generalnie chodzi tylko o rozmieszczenie roślin. Plan prezentuje dwie kratki i jedną pergolę, pod którą będzie wejście do warzywnika.
Lista róż:
1. The Fairy
2. i 3. Iceberg lub New Dawn ( zależnie od tego co lepiej pasuje do Veichenblau na III kratce)
4. Indigoletta
5. Luise Odier
6. Bantry Bay
7. Veichenblau
8. New Dawn lub Iceberg
Poza tym mam w rezerwie Lavender Lassie 2 szt, zaplanowaną na inną rabatę ale do wykorzystania.
I na taras: Bonica 4 szt
Peace i Pastella po 1 szt.
Bardzo liczę na Wasze złote myśli