Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Ewuniu, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam na pytanie z piątku :oops: Weekend był słoneczny, a piętek nie bardzo. Jak słyszę śpiew ptaków, obserwuję przyrodę budząca się do życia to od razu mam słonecznie na myśli :D
Marzka, ten deszcz to był ze strony natury bardzo dobry ruch, ponieważ zmyła się szarość panująca dookoła ;:215
Kasiu, dokładnie tak ten facet myśli :lol: Transport tych kamieni będzie dla mnie kosztem.... mam nadzieje nie spadnę z krzesła ;:oj Zdjęcia będą na pewno, nawet jak ja bym ich nie robiła bo dwa dźwigi i jeżdżące tiry z kamieniami raczej nie umkną uwadze w spokojnej nadwiślańskiej wsi ;:306
Reniu, o tak ;:108 sobota i niedziela upłynęła na ogarnianiu śmieci, suchotników oraz cięciu krzaków :uszy

Było cięcie, grabienie, zbieranie, pielenie i planowanie. Boli mnie każdy mięsień, nawet w dłoniach :oops:
Był długi spacer z psami po lesie i one też mają kondycję jak ich pańcia. Biedaki tak się zmęczyły, że ledwie wróciły do domu :lol:
Kawa na tarasie była oczywiście "zaliczana" przez cały weekend ;:215 Jedną nawet wypiłam będąc w sobotę w gościcie u Igi, napawając oczy żurawkowym zawrotem głowy :D Nie mam nowych zdjęć, bo czasu nie była na dokumentację. Porobię bieżące jak zaczną kwitnąć wiosenne cebule a w tym roku spodziewam się kilkudziesięciu kwitnących :tan Pozostałe niestety mają tylko liście a pączków brak. Co nie zmienia faktu, że jest pięknie ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Poniedziałkowe pozdro :wit
Niedługo nabierzesz lepszej formy. Po zimie dowiaduję się o mięśniach o których dawno zapomniałam.
Prace w ogrodzie wszędzie podobne. W jeden weekend musimy nadrobić to co zwykle zajmowało pół, spokojnego miesiąca. W tygodniu ma być ponad 20 stopni. Rośliny ruszą jak szalone ale uwaga, zielsko też ;:219
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pozdrawiam poniedziałkowo, a mnie dla odmiany nie bolą mięśnie, bo pogoda nie dała tyrać cały dzień. deszcz popadywał sobie co chwilę :heja
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Udanym, pracujący weekend na łonie ogrodu ;:333 to to co lubię najbardziej.
Sezonie trwaj ;:333
;:168
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Madziu, byłaś u Igi ;:oj zazdroszcze :roll:
Super spędzony weekend!!!
;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

variegata pisze:Aga, przez te pogodę przesunęły się terminy fachowcom i najprawdopodobniej dopiero w czerwcu :roll: Nawadnianie w maju.
U mnie nawadnianie w czwartek i piątek :heja, mam nadzieję, że się fachowcy pod ziemię nie zapadną przy montażu. Na końcu działki mam grzęzawisko ;:145 Magda kamloty to istny szał. Jak ja Ci zazdroszczę ;:oj
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Madziu ale w tych kamieniach jest potencjał ;:oj Już czekam na efekty Twoich prac :lol:
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Jola mam takie zakwasy, za schody to dla mnie wyzwanie dzisiaj :lol: Chwastów już jest dużo ;:223
Marzka, ja też na szczęście w sobotę tylko do południa ale wczoraj cały dzień. I dzisiaj to odczuwam boleśnie. Ale to taki cudowny ból, długo wyczekiwany :lol:

Aga, "oł je!" :heja

Reniu, byłam, podziwiałam, miziałam dwie skaczące kuleczki i to wszystko we wspaniałym towarzystwie Igi i jej męża :)

Madzia trzymam kciuki za pomyślny przebieg prac u Ciebie ;:215 Kamloty to moja duma, bo tej wielkości działka jest trudna do ozdabiania czymkolwiek a tutaj trafiły mi się te egzemplarze :tan

Grażka, ja tez czekam i czekam. Ale na szczęście już jest termin wyznaczony na czerwiec i wtedy do roboty ;:215 Kamienie na pewno dodadzą uroku całej koncepcji ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Zzazzdrość mnie zżera o te kamienie :twisted: !
Ale ja już tak mam - na widok kamulców wszelakich dostaję małpiego rozumu. A im większy, tym lepszy...
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Asiu, dzięki :D Ja też się z nich cieszę, zwłaszcza, że transport od wczoraj mam zaklepany na 100% wraz z ustaleniem szczegółów i teraz już jestem całkiem spokojna, że akcja "głaz" dojdzie do skutku :D

Zrobiło się tak cudownie ciepło i słonecznie, że wracam z pracy i od razu biegnę do ogrodu :D Wczoraj znowu było cięcie krzewów i sprzątanie suchotników. Ale tego jest wbrew pozorom dużo. Niby nie mam jeszcze ogrodu a roboty pełno ;:oj :lol: Posadziłam wiosenne cudeńka do donic. Jestem tak wyposzczona kolorów, że poszalałam :uszy Zresztą jak przyjadą róże to będzie prawdopodobnie zmiana kompozycji :wink:

Popołudniowe zdjęcia:
Obrazek

Obrazek

Goździki, kokorycz, stokrotki i bratki
Obrazek

Tymianek, stokrotki, bratki, ubiorek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na rabatach też coraz bardziej optymistycznie :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego, słonecznego dnia kochani :wit
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Piękne kompozycje w eleganckich donicach - podoba mi się, że tak fajnie wtapiają się w żwir.
Czekam na przesyłkę od Adriana, żeby zacząć donicowe nasadzenia... czy masz jakieś wieści o swojej paczce?
Słonecznego! ;:196
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

:wit kochana. Ale u ciebie naprawdę zrobiło się kolorowo ;:oj Cudnie ;:215 Pogoda teraz odwdzięcza nam się za cierpliwość i pokazuje swoje najlepsze oblicze ;:63 Czytam, ze masz mnóstwo planów na ten sezon ogrodowy. O ile cię znam, to super sobie ze wszystkim poradzisz,. Trzymam kciuki ;:333
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Agunia, róże w tym tygodniu a pelargonie jeszcze nie wiem kiedy :D Mnie się nie spieszy, bo jeszcze skrzynie nie przyjechały ( 3 tygodnie opóźnienia :roll: ). I dzięki za przypomnienie o zamówionych pelargoniach ;:oj Zapomniałam, że muszę je uwzględnić przy planowaniu donic :oops:
Donice faktycznie to był dobry zakup, bo naturalnie się komponują z domem. Niestety odpękły w kilku miejscach, co owszem dodaje im uroku, ale myślę, że jeszcze góra dwa sezony i pękną całkiem :(

Kasiu, dziękuje za odwiedziny i miłe słowa ;:196 Myślę, ze jakoś niedługo trzeba sezon ogniskowy zacząć, robiąc przy okazji mini spotkanko FO prawda? 8-)
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Donice świetne - bardzo mi pasuje ich kształt ;:333

Muszę dziś brateczki kupić, Twoje urocze po prostu ;:138 Ten cieeemny będzie zwisający?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Agata, bardzo dziękuję za komplement ;:196 Część bratków kupiłam z serii zwisających ;:108

Zobaczcie co zrobiłam ze ściętych dereni, nie mogłam wyrzucić takich ładnych gałęzi :wink:

Obrazek

Obrazek

Jeszcze go dopracuje i zawiśnie na miejscu wielkanocnego
Obrazek
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”